Scarlett O'hara
Üye
Haklardan bahsedildiğinde inatla anlamayan erkekler için de gereklidir feminizm.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Olur bahsetmeyiz, bu konuyu bizim dinimizle bağlamasanız şaşardım
Konu sizindir benden bu kadar
İyi o halde. En çok islam ezdi bu kadını. İslamın türk kültüründeki artığı bu ezilmişliğin eseridir.Kadını türk toplumunda bu hale getiren islamdır. Kaldı ki; diğer dinler de pek acımadı bu kadına. Ortaçağdaki avrupada neredeyse kadın şeytan ile eşit görülürdü. Yakıldı çoğu cadı niyetine... Dininde kadın bir ölü neredeyse! Bak ben eşit olmaları taraftarıyım...
Aç bir tartışma konusu üzerine konuşalım pan. Türkiyede feminizm nasıl anlaşılıyor, eksikleri neler, nasıl daha iyi anlaşılır vs vs. Bu konunun amacı o değil diye kaç kez yazmam gerekiyorsa söyle, bir mesaj ile gereken miktarı karşılayım?
Feminizm gereklidir çünkü sokakta çıplak gezsem dahi bana tecavüz etme hakkınız yok.
Benim dinimde kadın ölü değildir Recep, onu başka bir konuda konuşuruz istersen.Konunun seyrini değiştirmeyelim, ki herkes anladığını doğru kabul eder ve ona inanır.Sen islamın kadını ezdiğine inanırsın ben bunun yanlış olduğuna inanırım o yüzden bu yazdıklarına katılmıyorum. Cahiliye devrinde kız çocukları öldürülürken , kendi kızını sırtında mekke sokaklarında taşıyan ilk kişidir benim peygamberim. Sen dilediğine inanabilirsin , söyleyebilirsin ama dinim hakkında benim fikrim değişmez , ben kadın erkek eşitliğine inanmam ayrıca. Herkes kendine göre yücedir, erkek bazı durumda kadından güçlüdür , kadın bazı durumda erkekten güçlüdür. Neden eşit olsun ki? Herkes insanlık ölçüsünde ne kadar yüce olduğuna kendisi karar verir.
İyi o halde. En çok islam ezdi bu kadını. İslamın türk kültüründeki artığı bu ezilmişliğin eseridir.Kadını türk toplumunda bu hale getiren islamdır. Kaldı ki; diğer dinler de pek acımadı bu kadına. Ortaçağdaki avrupada neredeyse kadın şeytan ile eşit görülürdü. Yakıldı çoğu cadı niyetine... Dininde kadın bir ölü neredeyse! Bak ben eşit olmaları taraftarıyım...
inançların ruhu doğuran ihtiyaçlar için var olduğunu düşünüyorum sosyal hayatın belirleyicisi olmamalı.
Kadın in sosyal hayatının belirleyicisi olmamalı evet dediğin şey doğru kilise kadını lanetlemisti Havva adem e yasak elma yi yedirmesi yüzunden kadın Çağlar boyunca şeytan olarak anıldı hala günümüzde bu algı mevcut ama daha ilk cevap ta üreme nasıl olacak demen bile bu algı ya hizmet ettiğini gösteriyor.
Eğer eşitlemesini bilirsen, ki bu feminizmle olmaz, o üreme sorusuna cevap bulursun. 2 si de birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları ve 2si de eşit. 2si de insan. Birinin diğerine aslında doğaları gereği farklı kulvarlarda üstünlüğü olabilir ama sonuçta yine eşitlenirler. Feminizmde ana faktör olarak kadın ele alınır. Bunun da erkek hegemonyasından farkı yoktur.
Benim dinimde kadın ölü değildir Recep, onu başka bir konuda konuşuruz istersen.Konunun seyrini değiştirmeyelim, ki herkes anladığını doğru kabul eder ve ona inanır.Sen islamın kadını ezdiğine inanırsın ben bunun yanlış olduğuna inanırım o yüzden bu yazdıklarına katılmıyorum. Cahiliye devrinde kız çocukları öldürülürken , kendi kızını sırtında mekke sokaklarında taşıyan ilk kişidir benim peygamberim. Sen dilediğine inanabilirsin , söyleyebilirsin ama dinim hakkında benim fikrim değişmez , ben kadın erkek eşitliğine inanmam ayrıca. Herkes kendine göre yücedir, erkek bazı durumda kadından güçlüdür , kadın bazı durumda erkekten güçlüdür. Neden eşit olsun ki? Herkes insanlık ölçüsünde ne kadar yüce olduğuna kendisi karar verir.
Burda benim erkek yücedir dememle erkek yücelmez, kadın yücedir dememle de kadın yücelmez. Ne kadar doğru ve iyi insan olduğun önemli, gerisi fasa fiso yani.
Ne demek istediğimi anlatamadım sanırımBoşver dağınık kalsın yani
Dediğim gibi konu bu değil başka bir konuda bunu tartışırız, kızın konusunu bulandırmayalım. Şimdilik iyi akşamlar
Kız çocuklarının diri diri gömülmelerine karşı çıkmıştır. Bu önemlidir. Çok büyük günahlar işlendiğinde bir köle azad edilmesi sonucu suçun affedileceğini beyan etmiştir. Bu da önemlidir. Fakat kölelik kalkmadıktan sonra ve kadınlar sanki kendilerinin uşağıymış konumunda kaldıktan sonra ben eleştirmeye devam ederim. Sanki bir lütuf... Kendileri bir kadından doğdu... Köleleri de vardı. Köle dediğin de bir insan. Ne iş?