Ey inananlar!

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
O inananlara gülüyor bense bir inanan olarak onun haline üzülüyorum kızmakla beraber. Elbette hiçbirimizin garantisi yok fakat böyle giderse çok acı çekecek, çok. Ahiretin acısı dünyadaki acılara benzemez. Allah hidayetini nasip eylesin bunu tüm inanmayanlar için diliyorum.
Ben, bana acı cektirecek bir tanrıyı reddettim. Onu lanetledim. Tanrı olan tanrı kulunu yakmaz. Merhamet eder. Yoksa sizin tanriniz size zulmü mü reva gördü?

climax burda bir cok ateist var ve aynı zamandada burda saysan bir elin parmakları kadar da dinini savunan güzel insanlar var.Bu gibi konular bizlerin fikrini degiştiremez ama eminim kendini büyük gosterip 18 yas altı cocuklarımızda var onun icin ben susmayı tercih ediyoruz niye cocuklar zehirlenmesin diye .Bu gibi sacma konularla tsk ederim cvp icin ayrıca cok naziksiniz.

@climax burda bir cok ateist var ve aynı zamandada burda saysan bir elin parmakları kadar da dinini savunan güzel insanlar var.Bu gibi konular bizlerin fikrini degiştiremez ama eminim kendini büyük gosterip 18 yas altı cocuklarımızda var onun icin ben susmayı tercih ediyoruz niye cocuklar zehirlenmesin diye .Bu gibi sacma konularla tsk ederim cvp icin ayrıca cok naziksiniz.
Haklısın, misafir olarak gezinen küçük kullanıcılar olabilir. Bizler bu dünyada Allahü Tealayı tanımak ve onun büyüklüğünü kabul ederek ona secde etmek için yaratıldık. Kibre düşenler onun gazabına maruz kalacaklar. Kibirli insanı Allah çok iyi biliyor, bizler blmesek de olur. Minik kullanıcılarımızın hatrına ateyizleri gaza getirmeyi bırakıyorum. :)

O inananlara gülüyor bense bir inanan olarak onun haline üzülüyorum kızmakla beraber. Elbette hiçbirimizin garantisi yok fakat böyle giderse çok acı çekecek, çok. Ahiretin acısı dünyadaki acılara benzemez. Allah hidayetini nasip eylesin bunu tüm inanmayanlar için diliyorum.

Adam ve şakşakçıları inananlar ile dalga geçiyor. Bunu anlamıyormusunuz. Kale almayın bu tür provokatif konuları.
Bence (:

İnananlar ile dalga gecmiyorum. İftiraya girer bu dediğiniz. Hakkim geçer. Helal etmem. Sap gibi kalırsınız arafta. Bu bir.

İkincisi küçük dimaglari zehirlemek de ne demek. Siz onları İslam'la sekillendirmemis olsanız hangi dinden olurlardı acaba.

Bakın. Son onbeş yılda (ki neye denk geldiğini biliyorsunuz) ateist sayısı katlanarak arttı. Kendini hiç bir dine ait görmeyen sekiz buçuk milyon insan var ülkede. Ki bunlar düşüncesini ifade edenler. Dinsiz olduğunu söylemeye cekinenleri saymak, tahmin etmek çok zor.

Dini hakim kılmak istiyorsanız efendi olacaksiniz. Sabırlı olacaksınız. Teşvik edici olacaksınız. Sizlere şükran borçluyuz. Şu kadar basit bir konuda bile akılcı cevap vermeye tenezzül etmediniz. Kitaba inanmayana kitaptan paragraflar yazdiniz.

Kıyamamle korkutup cehennemle tehdit ettiniz.

Sizlere şükran borçluyum.

Bir tek Eksen nikli üye ılımlı yaklaştı. Ama o Asude falan..tüm kinlerini kustular. Sinirlendiler çünkü benim verdiğim vesvese onları korkuttu. İmanlarından emin olamadılar. Yanlız kaldıklarında kafalarından geçen sorularla yuzlestiklerinde Tevbe istiğfar ettiler defalarca.

Ya arada sufle verdim.

..bu ve benzer sorulara verilecek beni en zor durumda bırakacak cevap " ben öyle olduğuna inanıyorum. Sen inanmayabilirsin". İşte bu noktadan sonra atak yapacak alanim kalmaz.

Başlık vadesini doldurdu.
Teşekkür ederim.

Kimseyi yalan yanlis bilgilerle dine tesvik edemem kusura bakma. Birilerinin zannettigi gibi fikirlerimi kabul ettirmeye degil dogruyu anlatmaya calisiyorum, dokunuyorsa okuma ve cevap verme. Ben tesekkur ederim.

bi gün bi mesih geleceğine inanıyosunuz ama bugün hasan mezarcı "ben mesihim, tanrının kuzusuyum" dediğinde hepiniz "hadi ordan palavracı" diyosunuz:D hasan mezarcı da pek âlâ mesih olabilir ama sağlıklı düşünen hiçbir birey inanmıyor kendisine. mantık er ya da geç devreye girer işte böyle.

Emekli milletvekili maaşını yiyen Mesih, o da iyiymiş :)

Mesih ise mesihliğini de yapsın görelim.

çünkü benim verdiğim vesvese onları korkuttu. İmanlarından emin olamadılar. Yanlız kaldıklarında kafalarından geçen sorularla yuzlestiklerinde Tevbe istiğfar ettiler defalarca.

Sen kimsin de milletin imanını sorgulatacaksın acaba :)

Kendini böyle bir şey sanmaya devam edersen dalgaya aldığın gibi alındığında mızmızlanmayacaksın.

Mehdiyani inanış İslam ile ortaya çıkmadı. Eski Roma, Doğu, Hint, İran dinlerinin tümünde bu inanış mevcuttur.
İnsanların kendilerini kutsal bir soydan geldiklerine inandırmak istemelerinin altında bu inanış yatmaktadır.
Ortaçağ karanlığından günümüze miras kalan bu inanışlar kendilerine taraftar bulabiliyorlarsa bu demektir ki bayağı kazaçlı bir işmiş. Mesela Barzani örneği. Nakşibendiler, süleymancılar, ışıkçılar bunlar gibi tüm cemaatler kendi şeyhlerine kudsiyet atfederler.
Tayyip Erdoğan'ın Barzani aşkı bundandır her ikisi de aynı silsileden geldiklerine inanırlar.

Şii'lerde de aynı şekilde mehdiyani inanış (12 imam) vardır.

He mk mektep medrese görmemiş cahil bir insan; bireysel, ailesel, toplumsal, ekonomik,hukuksal vs vs alanların hepsine hakim olup racon kesip kitap yazacak.(Yıllar sonra keşfedilecek kızıldenizde suların karışmadığı yeri bilecek bu sadece bir örnek) Ya da, o konularda bilgili insanlardan oluşan heyete kendine okutup ezberletecek. El insaf, el akıl.
Bak kardeşim bu ve buna benzer onlarca soru sorarım cevapsız. (Herşeyi allah yarattı da , allahı kim yarattı vs vs vs) sen de bilgilen hepsine birden genel cevap veriyorum.
Tanrının insana verdiği akıl- beyin ile bu soruların cevaplarını; insanın anlayacağı şekilde elle tutulur gözle görülür delillere yaslayamazsın . Yok öyle bir dünya, yok.
He ben gördüm hira dağında mağarada 120 desibelde yankılanıyordu sureler, Muhammed de ezberleyip aklında kalanları gelip yazdırtıyordu. Bu işin şahidi delili mi olur? Tanrı bir kişi ile kontak kuruyor. Birkaç kişi ile aynı anda olsa şahidi delili olacak.
İkide bir tanrının seni nasıl yakıp eziyet edeceğinden dem vuruyorsun. Sen de yap dediklerini yap, yapma dediklerini yapma o zaman o kadar korkuyorsan. Hep çocuk büyüttük, hatalarında bak dövecem diyip kaç kere dövdük. Tanrı korkutamaz mı?
Bak sen bilmezsin bir ayet var: adı insan olan her yaratık cehennemden geçecek. Bu ne demek biliyor musun? Hz muhammed de uğrayacak. Ama o bir nezaket ziyaretine gelir.Çay çorba izzet ikram ne varsa işte. Sen de ben de uğrucaz. Korkma o kadar. Cezamızı çekip sonunda geçcez cennete. Seni orda bulcam olm.
Genç dimağları zehirliyorsun tezimize itiraz ediyorsun ama; çocuklar etkileniyor.İslami kaynakların bir çoğu eski dil tuhaf bir anlatım şekli, hurafelerle dolu ve uzun. Oradan okuma yerine buralardan özet kapmayı seviyorlar.

Ulan buruşuk albatros. Merdiven altı kuran kurslarında siz zehirlediniz genç dimaglari. Ben aydınlatıyorum. Kırk huri verecekler cennette diye kendini Allahu Akbar! diye patlatiyor insanlar. Kim bir şekilde ezan okunan topraklara doğmuşsa bugün kan ve gozyasindan kurtulamıyor. Ha cevap hazır değil mi "gerçek İslam bu değil" peki ya gerçek İslam'da 45-50 milyon avronun yeri nedir abi? Ama doğru. Bunlar hep yalan komplo! Amerigan oyunu. Millet aç aç. Yaptığınız şey sadece onlara sukretmelerini örgütlemek. Ayarını bozdunuz araplastirdiniz ülkeyi. Ümmet ayağına çağın 1000 yıl gerisine atıp biraktiniz insanları. Cin şişeden çıktı bebeğim. Panoranin kutusu açıldı. Artık egemen güç kötülük. Ve senin inancın bunu korukleyenlerin peşinden gitmeni telkin ediyor. Allah var yok. İlgilenmiyorum. Ama onun da benimle ilgilendiğini sanmiyorum

açılın aydın climax abiniz aydınlatacakmış :D ben aydına ve aydınlanmaya inanmıyorum :D

Şu bir gerçek ki; tek başına artık dinler insanları bir arada tutamıyor.

Ulan buruşuk albatros. Merdiven altı kuran kurslarında siz zehirlediniz genç dimaglari. Ben aydınlatıyorum. Kırk huri verecekler cennette diye kendini Allahu Akbar! diye patlatiyor insanlar. Kim bir şekilde ezan okunan topraklara doğmuşsa bugün kan ve gozyasindan kurtulamıyor. Ha cevap hazır değil mi "gerçek İslam bu değil" peki ya gerçek İslam'da 45-50 milyon avronun yeri nedir abi? Ama doğru. Bunlar hep yalan komplo! Amerigan oyunu. Millet aç aç. Yaptığınız şey sadece onlara sukretmelerini örgütlemek. Ayarını bozdunuz araplastirdiniz ülkeyi. Ümmet ayağına çağın 1000 yıl gerisine atıp biraktiniz insanları. Cin şişeden çıktı bebeğim. Panoranin kutusu açıldı. Artık egemen güç kötülük. Ve senin inancın bunu korukleyenlerin peşinden gitmeni telkin ediyor. Allah var yok. İlgilenmiyorum. Ama onun da benimle ilgilendiğini sanmiyorum

Tesadüfü gördüm. İnsan bi menşınlar climax
1-Kendini patlatan cennet vaadi ile değil uyuşturucunun ekkisiyle patlatıyor. Hakiki islamda ayet var, kendi canına kıyan cennete gidemez, bir kişiyi öldüren tüm insanlığı öldürmüş sayılır.İslam ve terör aynı cümle içinde olamaz. İşid müslüman mı? Kurandaki islam devam. Bkz. yaşar nuri. allah rahmet eylesin

2-seçtiğimiz 550 vekil hangi partiden olursa olsun oraya: vatan millet sakarya diye gitmediğini amacın daha çok kazanç olduğunu sana deklere etmem hadsizliğim olur. Mucize oldu ve bir cehape iktidarında hiç bir vekilin ya da bakanın rüşvet yemiyeceğinin garantisi mi var? bu sistemde, ar damarları çatlanyıncaya değin onlar da yiyecekler. Rüşvet cumhuriyetten bu yana her zaman oldu, olacak. Haber alma kaynakları, bilim cart curt ilerledi kimsenin yediği halt yanına kalmıyor. Eskiden öyle değildi gizli kalıyordu. Senin Ataşehir belediye başkanını da gördük. Olası bir iktidarınızda adamlar yıllardır susamış, nasıl saldırırlar. Zaten kavga da bu.

3- Çağın bin yıl gerisine atmadık çağı yakaladık .Hedef 2023, sağsak göreceğiz dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi. Uluslararası platformlarda borumuz öter oldu. O eski sümsük, evet efendim, sepet efendim, kişiliksiz Türkiye yok artık. İMF nin altını bezleyip gönderdik. Bak putin geliyor.

4-Hergün; memleket elden gitti, yandık, mahvolduk, bittik vs vs gibi serzenişlerle sürekli topluma umutsuzluk pompalamak, Atatürk ilkelerinde yerini bulan ''milliyetçilik'' le uyum sağlamıyor. Meslekler ve kariyer piramidinin zirvesinde biri olarak senden, paylaşımlarında daha dikkatli ve sorumlu olman beklenir.

Bardağın yarısı dolu bebeim mucuuuks oyhş.

Not: Seni küfürcü diye iddia eden unsurlara bugüne değin hep karşı çıktım. Küfür etmez ince görür diye. Bu aralar hepten cozuttun mk. O neydi la öyle diburunu deştiklerim. ahhahhha

@albatrosreyiz acilen a-haber izlemeyi bırakmalısin. Zehirlenmişsin.
(Bu arada aralarda yaşar nuri, Atatürk gibi anahtar kelimeler geçirince daha inandırıcı değil daha komik oluyorsunuz. Yapmayın)
Köylü belde belediyesi kafasıyla usulsüzlük yapan da suçlu tabi. Ama davası enternasyonal mahkemelere kadar düşenler ile bir tutmak haksızlık olur. Halkı aç olup ekonomisi coh eyi ülkeler konusuna hiç girmeyim. Beter olun zaten

Geri