Evrimcilerin bütün çabası YARATICININ olmadığını ispatlama güdüsü üzerine kuruludur .. Maskelemeye çalıştıkları amaçlarının temelinde bu güdü yatar ..
Birçok teist evrim araştırmacısı vardır. Hatta bunun sonuncunda "teistik evrim" diye bir görüş bile oluşmuştur. Evrim Yaratıcı'yı inkar etmek üzerine kurulu değildir, aksine dinler evrimi inkar eder. Bu yüzden hep zıt kutuplarmış gibi görülür bu iki olgu. Ama dediğim gibi tüm evrimciler ateisttir, evrimi mantıklı bulanlar ateisttir, bir dindar evrimi mantıklı bulamaz gibi düşünceleri pek de mantıklı bulmuyorum. Bu arada dün sizinle konuştuktan sonra biraz araştırma yaptım ve bazı türler arasındaki ara türlerin yani geçiş formlarının bulunduğunu hatta bunların arasında yaşayan canlıların da olduğunu söyleyen/gösteren bazı bilgilere ulaştım.
archaeopteryx: surungen-kus.
varanops: memeli-surungen.
osteolepis: balik-amfibian
Bunların daha fazlasının listelendiği ve şablona koyulduğu bir internet sitesi var, türlerin database'i gibi düşünebilirsiniz.
Buyurun link: Transitional Vertebrate Fossils FAQ
Bu da okuduğum makaleden bir kesit:
Bugüne dek bulunmuş ara geçiş fosillerinden bir kısmını sıralayalım. Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar: Tiktaalik rosae, Osteolepis, Eusthenopteron, Panderichthys, Elginerpeton, Obruschevichthys, Hynerpeton, Tulerpeton, Acanthostega, Ichthyosgtega, Pederpes finneyae ve Eryops; amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren: Proterogyrinus, Limnoscelis,Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus ve Paleothyris; dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren: Protoclepsydrops, Clepsydrops, Dimetrodon ve Procynosuchus; iki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren: Compsognathus, Protoavis, Pedopenna, Archeopteryx, Changchengornis, Confuciusornis ve Ichthyornis… "Yürüyen balina" da denilen Ambulocetus'u, ilk at türlerini, insan-primat ortak atadan insana geçişi gösteren çok sayıda ara geçiş türlerinin fosillerini, Ardipithecus, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus'u ve daha diğer pek çok ara form fosillerini saymayı gereksiz buluyoruz.
Şöyle de bir görsel var: