Evrim teorisi gerçek mi?

Konu sahibi son olarak 1657 gün önce görüldü
Evrim teorisini mantıklı buluyor musunuz ? Evrim teorisi hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?

Adı üstünde teori. Teorilere inanilmaz sadece mantıklı bulunulur.
Evet mantıklı buluyorum. Zira evrim teorisi ben maymunlar gelmedim yeaaa diye düşünülecek kadar basit bi teori değildir.

Ayrıca teoriyi mantıklı bulanlarin hepsinin de ateist olduklarını düşünmüyorum.

Adı üstünde teori. Teorilere inanilmaz sadece mantıklı bulunulur.
Evet mantıklı buluyorum. Zira evrim teorisi ben maymunlar gelmedim yeaaa diye düşünülecek kadar basit bi teori değildir.

Ayrıca teoriyi mantıklı bulanlarin hepsinin de ateist olduklarını düşünmüyorum.
O zaman düzenleyelim soruyu mantıklı buluyor musunuz olarak değiştirdim :)

Bence Darwin'in canı sıkılmış o dönemlerde :D Ben inanmıyorum dalga da geçmiyorum bu görüşü savunan inananlarla. Belki zaman zaman geçiyor olabilirim :P

Evrim kesinlikle var. Mesela tarım alanlarına bu gün 1 mg böcek ilacı sıkıyorsanız, bir dahaki dönemde 2 mg sıkmanız lazım. Çünkü oradaki böcek bir sonraki nesile bağışıklık genini bırakıyor.

Şöyle bir mantık var. İki beyaz bireyin cinsel ilişkisinden sonra bir siyah çocukları dünyaya gelebiliyor. Bu tıp alanında dünyada kanıtlanmış bir olay. Çekinik genler taaaa bilmem kaç yüz yıl önce dedesinin siyah olduğunu gösteriyor. Madem evrimleştik her hangi bir hayvandan, neden kaç yüz sene geçmişte bir insan maymun doğurmadı ?

Bence Darwin, kendi döneminde sadece işleri hızlılaştırarak ünlü olmaya çalıştı :p

şu şekilde açıklamak istiyorum. su molekülünün oksijen atomundan önce var olma ihtimali var mıdır? yoktur, çünkü su molekülünde oksijen atomu vardır. tıpkı kompleks ile ilkel canlıların durumu da budur, ilkel canlılar oluşmadan kompleks canlılar oluşamaz.

Mantıklı bazı sebepler verip bizi düşünmeye itiyor, diğer varoluş teorilerinin aksine. (teori demek ne kadar doğru?)

En azından yanlışlanabilir olması bile mantıklı bulmaya yeterli.

Bu konu önceden açılmıştı ama yoğun tartışmalar nedeniyle silindi sanırım. Maria puder gibi ben de bu konuyu "teoriye inanıyor musunuz" diye açtığınızı fark ettim. Bu konuyu bir inanç sistemi ve savunucularını da evrimci diye nitelemek yanlış çağrışımlara yol açıyor. Nedir bu çağrışım: Din.

Din, akıllı tasarım ile insan varoluşunun inşasına dogmatik bakıyor. Evrim ise akıllı tasarımdan farklı olarak bir takım bilimsel iddialar ortaya sunup, insanın nereden geldiği sorusuna yanıt arıyor. Dolayısıyla bu konuyu bilimsel bir zemine indirgeyip, etraflıca tartışsak bile, hatta ve hatta konuya duyarlılık gösterip, "mantıklı buluyor musunuz" diye değiştirseniz bile, "benim kitabım şöyle diyor" gibi savlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

"Birtakım yöntemler-deney, düşünce veya gözlemler- aracılığıyla sistematik bir şekilde inceleme ya da pratik çalışmalar bütünü" olarak tanımlanan bilimi dayanak noktası alan evrim teorisini, deney ve gözlemle sorgulanamaz, gönülden biat etmeyi öğütleyen bir inanç sistemi ya da sistemleriyle kıyaslamak, hatta bunun taraflarına dönüşmek de angarya oluyor.

Öncelikle evrim teorisinin Darwinsel kısmını açıklamak istiyorum : Darwin asla insanların maymundan geldiğini söylememiştir. Öncelikle kilise baskılarına karşı durmuş,babasını ve eşini karşısına alarak Güney Amerika seyahatine çıkmıştır.Burada ilk incelediği kayalarda su izlerinin kalıntıları ve kuşların gagaları.Bunlarla ilgili çalışmalarında ''türlerin kökeni'' kitabını yazmıştır.
Ve ben bu şekilde bir evrime inanıyorum zaten dünyanın oluşumunu n.g 'den izlediğiniz zaman buna anlam verirsiniz . Ve ben her izlediğimde Allah' a biraz daha minnet duydum açıkçası. Evrime inanmanın Allah inancına zıt düştüğünü sanmıyorum bu yüzden.

İnsanların maymundan geldiğini Darwin öldükten sonra öncelikle dalga amaçlı konu edinmişlerdir daha sonra bilim adamlarının ortaya attığı genetik bir varsayım olarak değerlendirdiler. Hala tartışılıyor.

Bence Darwin'in canı sıkılmış o dönemlerde :D Ben inanmıyorum dalga da geçmiyorum bu görüşü savunan inananlarla. Belki zaman zaman geçiyor olabilirim :P

Evrim kesinlikle var. Mesela tarım alanlarına bu gün 1 mg böcek ilacı sıkıyorsanız, bir dahaki dönemde 2 mg sıkmanız lazım. Çünkü oradaki böcek bir sonraki nesile bağışıklık genini bırakıyor.

Şöyle bir mantık var. İki beyaz bireyin cinsel ilişkisinden sonra bir siyah çocukları dünyaya gelebiliyor. Bu tıp alanında dünyada kanıtlanmış bir olay. Çekinik genler taaaa bilmem kaç yüz yıl önce dedesinin siyah olduğunu gösteriyor. Madem evrimleştik her hangi bir hayvandan, neden kaç yüz sene geçmişte bir insan maymun doğurmadı ?

Bence Darwin, kendi döneminde sadece işleri hızlılaştırarak ünlü olmaya çalıştı :p

Evrim teorisini çoğu insan ''insan maymundan geldi'' olarak biliyor. Okumadan, araştırmadan, kulaktan duyma bilgilerle yafta vuruluyor (: Sözüm sana değil yanlış anlama beni.

Evrim teorisi, insan ve maymunun atasının bir olduğunu savunur. İnsanın maymundan geldiğini değil. Ama o ilk ata hakkında bir teori yoktur. İlk ata kromagnum olarak nitelendiriliyor.

Basitçe açıklayacak, örnek verecek olursak, bir insan 2 çocuk doğuruyo, biri medeniyette, biri medeniyetten uzakta yabani ortamda yetişiyor. Zaman içinde evrimleşerek biri medeni insan, diğeri orangutan türlerinden oluyo.

Ve adı üstünde bu bir teoridir, gerçekliği kanıtlanmamıştır. Velhasıl kelam mantıklı bir teoridir. En azından ''ol dedi ve oldu'' dan daha mantıklı.

Evrime inanırım ama insanın maymundan geldiği düşüncesi hem dinimizle bağdaşmıyor hem de kanıtlanamamış bir teori. Darwin belki de, Allah'ın maymuna çevirdiği kavmin iskeletlerini bulmuş olabilir ve bu bağlamda böyle bir düşünce ortama koymuş olabilir.
Bknz; “İçinizden cumartesi günü haddi aşanları elbette bilirsiniz. Biz böyle yapanlara “Aşağılık maymun olun!” dedik. Bunu, hem bu hâdiseye şahit olanlara, hem de sonradan gelecek olan nesillere bir ibret ve korunacaklara da bir öğüt kıldık”(Bakara, 2/65-66)

bence bu forum evrim teorisinden önce teorinin ne olduğunu tartışmalı. biri 'neticede henüz teori' yazmış, biri 'kanıtlanamamış teori' yazmış ahaha lan ne adamlarsınız :D

bence bu forum evrim teorisinden önce teorinin ne olduğunu tartışmalı. biri 'neticede henüz teori' yazmış, biri 'kanıtlanamamış teori' yazmış ahaha lan ne adamlarsınız :D

Kanıtlanamamış teoride ne tarz bir yanlışlık var söyle de bilelim genç :dusun:
Bir düşünce teori olarak kalıyorsa bu kanıtlanamamış demektir.

Teoriler zaten kanıtlanamamış şeylerdir (:

birader google'ın yok mu senin? illa benle bi şey yapmak istiyosan santrançta kapışalım.

Teoriler zaten kanıtlanamamış şeylerdir (:

Ne alakası var teori bir kuramdır. Kuramda, Bir olay, bir yapı yada düzenin nedenlerini açıklamak isteyen genel düşünce. Kaş yapcam derken göz çıkarmayın :dusun:

Evrim teorisini çoğu insan ''insan maymundan geldi'' olarak biliyor. Okumadan, araştırmadan, kulaktan duyma bilgilerle yafta vuruluyor (: Sözüm sana değil yanlış anlama beni.

Evrim teorisi, insan ve maymunun atasının bir olduğunu savunur. İnsanın maymundan geldiğini değil. Ama o ilk ata hakkında bir teori yoktur. İlk ata kromagnum olarak nitelendiriliyor.

Basitçe açıklayacak, örnek verecek olursak, bir insan 2 çocuk doğuruyo, biri medeniyette, biri medeniyetten uzakta yabani ortamda yetişiyor. Zaman içinde evrimleşerek biri medeni insan, diğeri orangutan türlerinden oluyo.

Ve adı üstünde bu bir teoridir, gerçekliği kanıtlanmamıştır. Velhasıl kelam mantıklı bir teoridir. En azından ''ol dedi ve oldu'' dan daha mantıklı.

Benim gittiğim Darwin seminerlerinde baya işte inek su kenarında otlarken suya düşmüş balina olmuş vs. kıvamında anlatılıyordu. Son cümlenize istinaden söylemiş olduğunuz bir ayet. Mantığınızın almamasını anlıyorum. Aman ha polemik felan oluşturmaya çalışmıyorum :D Yanlış anlaşılmasın.

dünya mesela kendi kendine oluşmuştur big-bang teorisi kanıtlanmıştır buna kesınlıkle ınanıyorum .

Benim gittiğim Darwin seminerlerinde baya işte inek su kenarında otlarken suya düşmüş balina olmuş vs. kıvamında anlatılıyordu. Son cümlenize istinaden söylemiş olduğunuz bir ayet. Mantığınızın almamasını anlıyorum. Aman ha polemik felan oluşturmaya çalışmıyorum :D Yanlış anlaşılmasın.

Sen o seminerleri tam anlayamamışsın o zaman. Süzgeçten geçmemiş hepsi. Bilmukabele, bende sizden teoriyi anlamanızı beklemiyorum (:

Geri