Evrim teorisi gerçek mi?

Konu sahibi son olarak 1658 gün önce görüldü
Evrimcilerin bütün çabası YARATICININ olmadığını ispatlama güdüsü üzerine kuruludur .. Maskelemeye çalıştıkları amaçlarının temelinde bu güdü yatar ..

Birçok teist evrim araştırmacısı vardır. Hatta bunun sonuncunda "teistik evrim" diye bir görüş bile oluşmuştur. Evrim Yaratıcı'yı inkar etmek üzerine kurulu değildir, aksine dinler evrimi inkar eder. Bu yüzden hep zıt kutuplarmış gibi görülür bu iki olgu. Ama dediğim gibi tüm evrimciler ateisttir, evrimi mantıklı bulanlar ateisttir, bir dindar evrimi mantıklı bulamaz gibi düşünceleri pek de mantıklı bulmuyorum. Bu arada dün sizinle konuştuktan sonra biraz araştırma yaptım ve bazı türler arasındaki ara türlerin yani geçiş formlarının bulunduğunu hatta bunların arasında yaşayan canlıların da olduğunu söyleyen/gösteren bazı bilgilere ulaştım.

archaeopteryx: surungen-kus.
varanops: memeli-surungen.
osteolepis: balik-amfibian

Bunların daha fazlasının listelendiği ve şablona koyulduğu bir internet sitesi var, türlerin database'i gibi düşünebilirsiniz.

Buyurun link: Transitional Vertebrate Fossils FAQ

Bu da okuduğum makaleden bir kesit:

Bugüne dek bulunmuş ara geçiş fosillerinden bir kısmını sıralayalım. Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar: Tiktaalik rosae, Osteolepis, Eusthenopteron, Panderichthys, Elginerpeton, Obruschevichthys, Hynerpeton, Tulerpeton, Acanthostega, Ichthyosgtega, Pederpes finneyae ve Eryops; amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren: Proterogyrinus, Limnoscelis,Tseajaia, Solenodonsaurus, Hylonomus ve Paleothyris; dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren: Protoclepsydrops, Clepsydrops, Dimetrodon ve Procynosuchus; iki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren: Compsognathus, Protoavis, Pedopenna, Archeopteryx, Changchengornis, Confuciusornis ve Ichthyornis… "Yürüyen balina" da denilen Ambulocetus'u, ilk at türlerini, insan-primat ortak atadan insana geçişi gösteren çok sayıda ara geçiş türlerinin fosillerini, Ardipithecus, Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus'u ve daha diğer pek çok ara form fosillerini saymayı gereksiz buluyoruz.

Şöyle de bir görsel var:

380387_262846607112455_1240338683_n.jpg

madem insan maymundan gelmiş. Bilim bunu bilebiliyor. Kaç yüz yılda maymun insana dönüştü ise bundan sonraki kaç yüz yılda insan insanlıktan neye dönüşecek bunu da bilebilir yahut tahmin edebilir. Edilsin bi bakalım.

madem insan maymundan gelmiş. Bilim bunu bilebiliyor. Kaç yüz yılda maymun insana dönüştü ise bundan sonraki kaç yüz yılda insan insanlıktan neye dönüşecek bunu da bilebilir yahut tahmin edebilir. Edilsin bi bakalım.

Yine Classiic abimizden şiirsel bir yaklaşım, dağılabiliriz. :D

Keşke her tartışma ortamı buradaki gibi saygı çerçevesinde ilerlese..
Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
İnanıyorum ki bizlere yeni bakış açıları kazandırdınız..

Bu konu önceden açılmıştı ama yoğun tartışmalar nedeniyle silindi sanırım. Maria puder gibi ben de bu konuyu "teoriye inanıyor musunuz" diye açtığınızı fark ettim. Bu konuyu bir inanç sistemi ve savunucularını da evrimci diye nitelemek yanlış çağrışımlara yol açıyor. Nedir bu çağrışım: Din.

Din, akıllı tasarım ile insan varoluşunun inşasına dogmatik bakıyor. Evrim ise akıllı tasarımdan farklı olarak bir takım bilimsel iddialar ortaya sunup, insanın nereden geldiği sorusuna yanıt arıyor. Dolayısıyla bu konuyu bilimsel bir zemine indirgeyip, etraflıca tartışsak bile, hatta ve hatta konuya duyarlılık gösterip, "mantıklı buluyor musunuz" diye değiştirseniz bile, "benim kitabım şöyle diyor" gibi savlarla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

"Birtakım yöntemler-deney, düşünce veya gözlemler- aracılığıyla sistematik bir şekilde inceleme ya da pratik çalışmalar bütünü" olarak tanımlanan bilimi dayanak noktası alan evrim teorisini, deney ve gözlemle sorgulanamaz, gönülden biat etmeyi öğütleyen bir inanç sistemi ya da sistemleriyle kıyaslamak, hatta bunun taraflarına dönüşmek de angarya oluyor.

İnanıyor musunuz diye açtım evet ama varlığına inanıyor musunuz diye sormaktı amacım , yoksa bir inanç sistemi falan olduğunu savunmadım , yada bunu sormak istemedim.Zaten adı üstünde bu bir teori, cümle eksikti daha sonra mantıklı buluyormusunuz olarak değiştirdik basit bişeydi yani :)

Konuya yorum yapacak olursam, böyle birşeyin varlığına inanmıyorum evrim teorisini hiçbir zaman mantıklı bulmadım .

Bu arada dün sizinle konuştuktan sonra biraz araştırma yaptım ve bazı türler arasındaki ara türlerin yani geçiş formlarının bulunduğunu hatta bunların arasında yaşayan canlıların da olduğunu söyleyen/gösteren bazı bilgilere ulaştım.

Bunların daha fazlasının listelendiği ve şablona koyulduğu bir internet sitesi var, türlerin database'i gibi düşünebilirsiniz.

Buyurun link: Transitional Vertebrate Fossils FAQ

Bu da okuduğum makaleden bir kesit:

Şöyle de bir görsel var:

380387_262846607112455_1240338683_n.jpg

Ara formlar bulunmuş olsaydı dünya ayağa kalkardı .. Bilim ve utopik dergilerde bu türden hevesli haberlere rastlamak mümkün ama kesin olan şu ki ; Evrim teorisini ispatlayabilecek tek bir ara form bulunamamıştır ..

Hacım bak böyle düşünmek hiç aklıma gelmemişti :) eğer maymundan gelmiş isek bu gidişat bizi yine maymunluğa götürüyor sanki ?!

Yalnız yanlışınız var, çoğu bilim insanı çıkmaza ulaşınca yeni sorular sorar. Bir şeyleri dinlere, inanışlara bağlama davranışına girmez çünkü bilim bilimsel temelli yani kanıtlanabilir ve yanlışlanabilir olgular üzerinden ilerler. Ha mesela ben bir bilim insanıyım diyelim, bu konuda bir çıkmaza varırsam demek ki yaratıcı var diye kişisel bir çıkarıma varabilirim ama bunu tezime yada kuramıma dahil edemem. Bilimsel düşüncede şöyle bir olgu vardır: Her yeni bulgu/bilgi devamında yeni sorular üretir, bilim cevap bulma arayışından ziyade yeni sorulara ulaşma sanatıdır.

Heh işte bende tam olarak bunu yapıp bilimin asırlardır kilitlenip kaldığı bir dönemeçte yeni bir soru ürettim. Yoksa evrim teorisinin bilimsel açıdan neyini tartışacağız yıllardır aynı konu üzerinde dönülüp dolaşılan şey. Ben evrime inanırım ama şu açıdan inanırım; Evrim dediğimiz şey canlının bulunduğu doğa koşullarına zamanla ayak uydurması, bu değişikliklerde öyle aşırı abartılıp büyütülecek şeyler değil, en fazla soğuk bir bölgedeki insanla sıcak bir bölgedeki insanın kıllılık oranı, deri rengi, yüksek ve alçak kesimlerde ki boy oranı farklılığı vesaire gibi çoğaltabiliriz. Bulunduğun doğa koşullarına göre vücudundaki ufak tefek değişikliklerdir. İşte bu yüzden ara formu bulamıyorlar çünkü yok öyle bir şey. Yoksa tutupta maymunun bir anda insana dönüşmesi evrimle değil mutasyonla nitelendirilir. Mutasyona uğrayan canlıda türünü devam ettiremez zaten. Bu konular etrafında dönüp dolaşacağımıza neden farklı teoriler üretip onlar üzerinde olabilirliğini veya olamazlığını konuşmuyoruz. Neden farklı pencerelerden bakmıyoruz, neden değişik sorular sormuyoruz. Siz dinsel sorumu beğenmediyseniz,
Misal şöyle bir teori atsam ortaya ne düşünürsün ?
Belkide evrenin herhangi bir köşesinde ki herhangi bir akıllı tür bu dünyadan biri dişi biri erkek olmak üzere iki maymun deneği aldı ve kendi laboratuvarlarında genetik özellikleriyle oynayarak insan formunu yarattı ve gözlemlemek üzere dünyaya yeniden bıraktı. belki ara formda bu yüzden yok, olamaz mı ? :D

Evire çevire bir döveceksin bu teoriyi çıkaranı ;s
En şerefli mahluk olmak varken hayvandan geldiğini düşünenler mümkünse sadece kendini öyle düşünsünler.
İnsan olarak yaratıldık.
İnsanlığımızı kaybetmeden ölürüz inşallah.

Heh işte bende tam olarak bunu yapıp bilimin asırlardır kilitlenip kaldığı bir dönemeçte yeni bir soru ürettim. Yoksa evrim teorisinin bilimsel açıdan neyini tartışacağız yıllardır aynı konu üzerinde dönülüp dolaşılan şey. Ben evrime inanırım ama şu açıdan inanırım; Evrim dediğimiz şey canlının bulunduğu doğa koşullarına zamanla ayak uydurması, bu değişikliklerde öyle aşırı abartılıp büyütülecek şeyler değil, en fazla soğuk bir bölgedeki insanla sıcak bir bölgedeki insanın kıllılık oranı, deri rengi, yüksek ve alçak kesimlerde ki boy oranı farklılığı vesaire gibi çoğaltabiliriz. Bulunduğun doğa koşullarına göre vücudundaki ufak tefek değişikliklerdir. İşte bu yüzden ara formu bulamıyorlar çünkü yok öyle bir şey. Yoksa tutupta maymunun bir anda insana dönüşmesi evrimle değil mutasyonla nitelendirilir. Mutasyona uğrayan canlıda türünü devam ettiremez zaten. Bu konular etrafında dönüp dolaşacağımıza neden farklı teoriler üretip onlar üzerinde olabilirliğini veya olamazlığını konuşmuyoruz. Neden farklı pencerelerden bakmıyoruz, neden değişik sorular sormuyoruz. Siz dinsel sorumu beğenmediyseniz,
Misal şöyle bir teori atsam ortaya ne düşünürsün ?
Belkide evrenin herhangi bir köşesinde ki herhangi bir akıllı tür bu dünyadan biri dişi biri erkek olmak üzere iki maymun deneği aldı ve kendi laboratuvarlarında genetik özellikleriyle oynayarak insan formunu yarattı ve gözlemlemek üzere dünyaya yeniden bıraktı. belki ara formda bu yüzden yok, olamaz mı ? :D

Sizi evrim teorisi denilen şeyi öğrenmeye ve anatomimizi tanımaya davet ediyorum. Öncelikle bu değişikliklerin ufak tefek kıl tüy değişiklikleri olmadığı artık sadece bilim çevresi değil tüm dünya tarafından bilinmekte. Şöyle örnekler vereyim size. Vücudumuzda apandis, kuyruk sokumu kemikleri (omurganın sonundaki 3 sıra omur), insanda embriyo döneminde oluşan 6 adet meme taslağı ve süt hattı, insan da dahil çoğu hayvanda bulunan ve şu zamanlar için gereksiz yol kat eden RNL siniri, sadece temel besinleri çiğ bitki ve et olan canlılarda görülen 3. azı dişinin insanlarda da bulunması fakat artık %9'unda bulunmaması (20lik dişler), insanın bacağında bulunana "plantaris kası" ki bu kas canlıların ayaklarını da elleri kadar rahat kullanmasını sağlar (mesela şempanzelerdeki gibi), insan burnundaki Jacobson organı, insandaki bozuk c vitamini üretme genleri, insan kulağındaki 3 kas (artık sadece çok az insan bu kasla birlikte doğuyor, bu kas kulağınızı hareket ettirmenizi sağlar bu avcılıkta ve avcıdan kaçmadan size avantaj sağlarDI.) vs. vs. bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Hatta yapılan araştırmalara göre insanlar birkaç yüzyıl içerisinde ayak serçe parmağını kaybedebilirmiş çünkü yüzlerce yıldır küçülüp fonksiyonunu kaybeden organlardan biri o da.

Bir de anlamadığınız şey şu sanırım. Evrim kesin şeyler değildir zaten, yani bu teori bazında konuşuyorum. Evrim hiçbir zaman insanın maymundan geldiğini söylemez. Kuyruksuz maymunlar ile insanların ortak bir atadan geldiğini savunur ki bu ortak atanın nasıl bir canlı olduğu muammadır. Ve bu şey -eğer olmuşsa- bir anda olmaz ki evrim teorisi bunun çok uzun süreçler boyunca parça parça ilerlediğini söyler. Makul ve mantıklı olan budur. Bir anda bir dönüşüm değil, parça parça nesilden nesle.

Umarım açıklayıcı olmuştur, ama eğer gerçekten bir şeyler tartışmak istiyorsanız önce araştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü benim bu konudaki bilgim kimseyi aydınlatmaya yetecek düzeyde değil, sonuç olarak ben de araştıran bir kimseyim.

Teşekkürler, saygılar.

Evire çevire bir döveceksin bu teoriyi çıkaranı ;s
En şerefli mahluk olmak varken hayvandan geldiğini düşünenler mümkünse sadece kendini öyle düşünsünler.
İnsan olarak yaratıldık.
İnsanlığımızı kaybetmeden ölürüz inşallah.

Size cevap vermek isterdim ama o kadar saygısız, o kadar çirkin konuşuyorsunuz ki... Şu anda bir konuda sizin gibi düşünmeyenlere kapalı yoldan "hayvan" diyerek hakaret etmeye çalışıyorsunuz, işte bu yüzden hayvanlar çoğu insandan daha "şerefli" mahluklardır.

Burada FaRoCK, EkSen gibi daha birçok arkadaşımızla görüş alışverişi yaparken her zaman sizin gibi baltalamak isteyenler olacaktır, ama rica ediyorum fikriniz yoksa zikriniz de olmasın.

Benim fikrim sizin işinize gelmiyor olmasın mümkünse alıntı yapmayın :)
Kimse bu fikri savunmak zorunda değil.

Benim fikrim sizin işinize gelmiyor olmasın mümkünse alıntı yapmayın :)
Kimse bu fikri savunmak zorunda değil.

Yukarıda konuştuğumuz iki arkadaşla da farklı görüşlere sahibiz ama konuşuyoruz, eğer işime gelmeyen fikirlere saldırıyor olsaydım onlarla da bu sohbete girmezdim. Siz bir fikir belirtmemişsiniz ki, sadece karalayıp hakaret edip gidiyorsunuz.

Yukarıda konuştuğumuz iki arkadaşla da farklı görüşlere sahibiz ama konuşuyoruz, eğer işime gelmeyen fikirlere saldırıyor olsaydım onlarla da bu sohbete girmezdim. Siz bir fikir belirtmemişsiniz ki, sadece karalayıp hakaret edip gidiyorsunuz.

ben sizin yorumunuzu okumadım konuya kendi yorumumu belirttim :)
Siz nasıl algılamak istiyorsanız öyledir yorumum (:

ben sizin yorumunuzu okumadım konuya kendi yorumumu belirttim :)
Siz nasıl algılamak istiyorsanız öyledir yorumum (:

Neyse anlaşamayacağız sanırım. Ben kendi yorumlarımdan bahsetmiyordum zaten. Ayrıca "tartışma" bölümündeki bir konuya yorumları okumadan post attığınıza göre sanırım gerçekten ben anlamamışım sizi. Hayırlı geceler.

Neyse anlaşamayacağız sanırım. Ben kendi yorumlarımdan bahsetmiyordum zaten. Ayrıca "tartışma" bölümündeki bir konuya yorumları okumadan post attığınıza göre sanırım gerçekten ben anlamamışım sizi. Hayırlı geceler.

Ortada açıklanmış bir konu var bende bu konu üzerinde düşüncemi beyan ettim. Diğer herkesin düşüncesini belirtmesi gibi.
En şerefli derken ben siz gidipte en şerefsiz olarak algılıyorsanız gerçekten anlaşamayız biz.
Size de hayırlı geceler.

Benim merak ettiğim başka bir soru var asıl; Küçükken Darwin'in başına hayvanat bahçesinde bir şey gelmiş olabilir mi?

Benim merak ettiğim başka bir soru var asıl; Küçükken Darwin'in başına hayvanat bahçesinde bir şey gelmiş olabilir mi?

Sırf ortaya attığı tezler sizin dini görüşlerinize ters diye böyle alay eden, küçümseyen yorumlar size yakışıyor mu peki?

Şahsen ben bugüne kadar gördüğüm kadarıyla size yakıştıramadım, çünkü şu ana kadar her konuda üslubunuzu takdir ediyordum.

Sırf ortaya attığı tezler sizin dini görüşlerinize ters diye böyle alay eden, küçümseyen yorumlar size yakışıyor mu peki?

Şahsen ben bugüne kadar gördüğüm kadarıyla size yakıştıramadım, çünkü şu ana kadar her konuda üslubunuzu takdir ediyordum.

Sâdece bana değil, bütün bilime ve gerçeğe ters düşüyor. Yine iyi demişim.

Sâdece bana değil, bütün bilime ve gerçeğe ters düşüyor. Yine iyi demişim.

Aslında bilime ters düşmüyor, aslında hemen hemen hiçbir şey bilime ters düşmez. Çünkü bilim elinde olan her şeyin üstüne kafa yoran ve onun doğruluğunu yada yanlışlığını ispatlamaya çalışan bir prensipten ibarettir. Yine de şahsen ben size yakıştıramadım bu yorumunuzu, aklımdaki Buhari resmine zıt düştüğü için bu yaptığınız yorum. Velhasıl şöyle düşünmeye çağırıyorum sizi. İslam Budizm'e göre tüm "gerçeğe" ters düşüyor. Bir Budist kalkıp "Muhammed'in başına Hira Mağarası'nda bir iş mi gelmiş acaba" demesi ne kadar terbiye ve üsluptan noksan bir yorum ise sizinki de bana öyle geldi. Şimdi din ile bilim aynı şey mi diye gelirseniz eğer ben de size konunun evrimsel biyoloji olduğunu ama sayfalarca din tartıştığımızı hatırlatmak isterim.

Geri