Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 898 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence onemli degildir cunku dunyanin su an ki haliyle yapmayan kalmadi nerdeyse
ama bazi insanlar var bekaret yuzugu takip evlenene kadar iliskiye girmeyecegine soz veren insanlar var saygi duyuyorum.

ama Remus' un da dedigi gibi bekareti problem edecek kisinin de hic daha once iliskiye girmemis olmasi gerek

bence onemli degildir cunku dunyanin su an ki haliyle yapmayan kalmadi nerdeyse
ama bazi insanlar var bekaret yuzugu takip evlenene kadar iliskiye girmeyecegine soz veren insanlar var saygi duyuyorum.

ama Remus' un da dedigi gibi bekareti problem edecek kisinin de hic daha once iliskiye girmemis olmasi gerek
"bence onemli degildir cunku dunyanin su an ki haliyle yapmayan kalmadi nerdeyse" bahsettiğiniz şeyi siz yaptınız mı acaba? neye dayanarak bu genellemeyi yaptınız merak ettim. .s.s

düşünün bir bacınız var ister misiniz evlenmeden başkalarıyla yatsın !
siz osmanlı torunları ne zaman bu kadar rahat oldunuz!

"bence onemli degildir cunku dunyanin su an ki haliyle yapmayan kalmadi nerdeyse" bahsettiğiniz şeyi siz yaptınız mı acaba? neye dayanarak bu genellemeyi yaptınız merak ettim. .s.s

ay yine mi sen? yine mi seeen? dedim bak sakasina ayak uydurayim haberlerde.
Bu genellemeyi cikan haberlere gore yaptim, coplere atilan, evde tek basina acliga birakilan bebeklere bakarak yaptim.
Ayrica kimin yapip yapmadigi ne seni ne beni ilgilendirir. ben sana soruyor muyum hic cinsel iliskiye girdin mi diye?

ay yine mi sen? yine mi seeen? dedim bak sakasina ayak uydurayim haberlerde.
Bu genellemeyi cikan haberlere gore yaptim, coplere atilan, evde tek basina acliga birakilan bebeklere bakarak yaptim.
Ayrica kimin yapip yapmadigi ne seni ne beni ilgilendirir. ben sana soruyor muyum hic cinsel iliskiye girdin mi diye?
sorsana az vereceğim cevabı çok merak ettim. .s.s

arkadaşlar bakın böyle bir şeyin tartışılma gibi lüxü yok! bakınız:

Allah hiçbir şekilde kulları arasında ayırım yapmaz. Bekâret ancak kıyılan meşru bir nikâh sonucunda, yani evlilikle giderilebilir. Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina Allah’ın kesin olarak yasakladığı çirkin bir günahtır. Ona yaklaşmak bile haram kılınmıştır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur.” (İsrâ, 17/32)

Bakirelik önemlidir ama kızlık zarı, sıçramak, düşmek, yüksekçe bir yerden atlamak gibi sebeplerle yırtılmış olabilir. Aksi sabit oluncaya kadar bir kişinin suçsuz sayılması, temel pren*sip olduğundan kızlık zarının böyle bir sebeple yırtıldığı varsayılarak değer*lendirmenin kadının lehinde yapılması gerekir. Kızlık zarının neden yırtıldığını ne kadının eşi, ne mahkeme, ne de bir başkası sorabilir. Kimseye böyle bir hak tanınmamıştır.

Bakire olması şartıyla bir miktar mehir verilerek evlenilen kadının kız*lık zarının yırtık olduğu, kocasıyla ilişki esnasında ortaya çıksa mehirden bir eksiltme de yapılmaz. (Ömer Nasuhi BİLMEN, Hukukı İslamiyye ve Is*tılahatı Fıkkhiyye Kâmusu, İst. 1985, c: 2, s: 141.)

Bekâret kontrolü ancak şöyle olabilir: Kadın, eşinin kendiyle cinsel ilişkiye giremediğini iddia ederek ayrılma talebiyle mahkemeye başvurursa hâkim bakar; eğer erkek, tedavi edilebilir bir durumda ise tedavi için bir yıl süre tanır ve tedavi olmasını tembih eder. Bu süre sonunda kadın eşinin hâlâ kendi ile ilişkiye giremediğini iddia eder de erkek bu iddiayı reddederse bakılır; eğer kadın bakire ise bekâret kontrolü yapılabilir. Bu kontrol, kadının talebiyle boşanma kararı verebilmek içindir. (BİLMEN, a.g.e., c: 2, s: 351.)

arkadaşlar bakın böyle bir şeyin tartışılma gibi lüxü yok! bakınız:

Allah hiçbir şekilde kulları arasında ayırım yapmaz. Bekâret ancak kıyılan meşru bir nikâh sonucunda, yani evlilikle giderilebilir. Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina Allah’ın kesin olarak yasakladığı çirkin bir günahtır. Ona yaklaşmak bile haram kılınmıştır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur.” (İsrâ, 17/32)

Bakirelik önemlidir ama kızlık zarı, sıçramak, düşmek, yüksekçe bir yerden atlamak gibi sebeplerle yırtılmış olabilir. Aksi sabit oluncaya kadar bir kişinin suçsuz sayılması, temel pren*sip olduğundan kızlık zarının böyle bir sebeple yırtıldığı varsayılarak değer*lendirmenin kadının lehinde yapılması gerekir. Kızlık zarının neden yırtıldığını ne kadının eşi, ne mahkeme, ne de bir başkası sorabilir. Kimseye böyle bir hak tanınmamıştır.

Bakire olması şartıyla bir miktar mehir verilerek evlenilen kadının kız*lık zarının yırtık olduğu, kocasıyla ilişki esnasında ortaya çıksa mehirden bir eksiltme de yapılmaz. (Ömer Nasuhi BİLMEN, Hukukı İslamiyye ve Is*tılahatı Fıkkhiyye Kâmusu, İst. 1985, c: 2, s: 141.)

Bekâret kontrolü ancak şöyle olabilir: Kadın, eşinin kendiyle cinsel ilişkiye giremediğini iddia ederek ayrılma talebiyle mahkemeye başvurursa hâkim bakar; eğer erkek, tedavi edilebilir bir durumda ise tedavi için bir yıl süre tanır ve tedavi olmasını tembih eder. Bu süre sonunda kadın eşinin hâlâ kendi ile ilişkiye giremediğini iddia eder de erkek bu iddiayı reddederse bakılır; eğer kadın bakire ise bekâret kontrolü yapılabilir. Bu kontrol, kadının talebiyle boşanma kararı verebilmek içindir. (BİLMEN, a.g.e., c: 2, s: 351.)

Sonra 'ben neden çarpıldım?'

28iqole.jpg

Sadece güvenilir olmayan kadınlarmıdır bu hayatta yada namus kavramı sadece bayanlar içinmi gecerlidir.O halde bana düşüncem sorulursa bende eşimin ilk kadını olmayı isterdim .Herkes tabiki ilk olarak evleneceği kişiyle beraber olmak ister ama hiç bir şey artık o kadar kolay olmuyor işte hatalar bizim için hiç bir zaman büyük konuşmamak gerek.Bir kaç saniye sonra kimin başına ne geleceği belli olmayan bir dünyada yaşıyoruz ve bu hatayada kızlar güvendikleri için düşüyor .Bir kız bekaretini tek başına kaybetmiyor bunun sorumlusuda erkek hani şu Allahın güvendiği zarsız erkek ;)

aslında eleştirmek amaçlı yüzüme kapattığınız kapının anahtarını kapının üstünde unutmuşsunuz. bakın, bu olaya siz de 'hata' demişsiniz.
evet, ortada bir hata var ve bu hatayı doğru veya yanlış olarak nitelendirmek tıpkı islam'ın iman kavramına yaklaşımı kadar ince ve narin. yani siz bu olayı yapıp hata olduğunu kabul edersiniz size sözüm yok ancak hata değil derseniz o zaman her ne kadar islam inancını reddetsem de islam ahlakına duyduğum bağlılıktan ötürü şunu söylemek isterim;
fethullah gülen'in irşad ekseni kitabında okumuş bulunduğum bir hadiste, muhammed ileride elbette yanlışlar olacak ama en büyük üzüntü duyduğum şey, insanların bu yanlışlara doğru gözüyle bakmaları demiştir.
velhasıl kendi alanımca konuşmam gerekirse, hukuk sisteminde eşinden bakire olmadığı gerekçesiyle boşanmak isteyen kişinin talebi, evliliği temelden sarsmak suçu yüzünden doğrudan kabul edilir ve evlilik bozulur. kaldı ki cinayet yüzünden hapiste yatmış eşine dava açan kişi, bu suçu doğrudan boşanma gerekçesi olarak kullanamaz bile.
yani anlatmak istediğim, bizim laik hukuk sistemimizi bile toplumun vicdani olarak belirlediği değerler kuruyor. ve bu değerlere istemeseniz de bağlılık göstermeniz gerekir. yani ben birini seks yaptığı için yargılayamam ancak siz de benim bu olayı yaşamamış birini vaat etmemi yargılayamazsınız. olayda net bir doğru bulunmadığı için, kişiler fikrini belirtmekte özgürdür.
kaldı ki hiçbir erkeğin bu durumu hoş karşılamayacağının garantisini size verebilirim. fiili bir tepki göstermese bile içinde bir ukte olarak kalır ve ilişkinin ilerleyen kısımlarında muhakkak eşinin yüzüne vurur. umarım anlatabilmişimdir kendimi :)

Önemli .
Hemde her konuda,
Sadece tek bir insana ait oldugunu bilmek güzel şey .
Hem helalin hem ahiretliğin oluyor .

Evlilikte bekaret önemli midir, değil midir?

Konu başlığı bu olduğuna göre, bu yoldan gidilmesi gerekiyor.

Birileri kalkmış töre cinayetleri demiş, biri kalkıp tecavüz demiş birisi de feministliği savunmuş. Hatta birileri de evrim teorisi'ni de kullanmış çaktırmadan. :))

Töre; Bir yaşama biçimidir. Yani, kural ve görenek geleneklerin yolların tümüdür. Töreyi ve töre cinayetlerini bekaretin içine nasıl sokarsınız hayret edici bir durum. :)

Gelelim Tecavüze, Kişinin istemeden işlediği bir eylemdir zorla yaptırılan bir eylem, bunun da bekaretin için de ne işi var allahınızı severseniz?

Bunların doğruluğunu savunmuyorum, ama yazdıklarınızın bekaretin içinde yeri yok.
Burada tartışılması gerek olan konu, isteyerek, arzu edilerek yapılan bir eylemdir. İşte ''Bekaret'' dediğimiz olay budur.
Sen bugün onla olacaksın, yarın bir başkasıyla eee sonra da erkek de bakir olsun diyeceksin? yok böyle bir şey.

Kadının sistematiği farklıdır,hormonları farklıdır,beyin yapısı farklıdr. Dogal olarak kadınlar ve erkekler,farkli düşünür, farkli eylemler yaparlar. Sakin hepimiz insanız gözüyle bakmayın.( bilimsel yönden bakarsanız anlarsınız ne kadar farklı fizyolojilerimizin olduğunu.) dolayısı ile fizyoloji yaşama doğrudan yansır, yaşamın kendisidir hatta, bu eşitsizlik toplumdada farklı görevler ve statüler doğurur. Burada şu üstün bu üstün demek istemiyorum. Bu konuyu yazmamda ki amaç nefret ettiğim kadın erkek eşitliği kelimesi.
Kadın ve erkek eşit değildir. Kabul etseniz de, etmeseniz de değildir.

Geleyim konuya:
Benim için bekaret önemlidir, çünkü; Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina Allah’ın kesin olarak yasakladığı çirkin bir günahtır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri