Evlilik öncesi çiftler cinsel ilişkiye girmeli midir, neden?

Konu sahibi son olarak 1284 gün önce görüldü
vaaay ahlak polisliği mode on :D
sorun şu ki kadının kimseye açıklama yapma zorunluluğunun olduğunu sanmıyorum. kimsenin de onu yargılamaya hakkı olduğunu sanmıyorum.

bütün işlerim yolunda sıra geldi ahlak bekçiliğine (:

ben fikrimi belirttim sadece bana göre zorunludur sana göre değildir. Eyvallah der geçerim. (:

Bu arada tdk'ya göre de

Kadın: Erişkin dişi insan, hatun, hatun kişi

Yani kızlık zarıyla kadınlığın veya kızlığın bir alakası yok belirtmek isterim.

abi yapmak isteyen yapsın eşi sorun yapıyorsa diktirsin bu konuda burda bitsin bence asuhdasd

Bacak arası muhabbetlerini sevmiyorum, bir şey söyleyip çıkacağım. Bilmiyorum burada hiç kız kardeşi olan varmı, yoksa bi kız kardeşi olduğunu düşünsün. Sevgilisiyle araları çok iyi olsun deli gibi birbirlerini sevsinler, Evlilik hayali kursunlar hatta evlenecekleri günde belli olsun. Gençliğin verdiği heyecanla evlenmeden önce cinsel bir ilişkiye girsinler. Yarın bir gün ufak tefek bir olay nedeniyle araları açılsın evlilik işi yatsın. Siz bu duruma ne tepki verirsiniz. Hoş karşılarmısınız merak ettim. Bu kadar geniş misiniz? Benim yaşantımdan mı kaynaklanıyor, aileden gördüğüm eğitimden mi kaynaklanıyor bilemiyorum fakat bana çok ters geliyor böyle şeyler..

Bacak arası muhabbetlerini sevmiyorum, bir şey söyleyip çıkacağım. Bilmiyorum burada hiç kız kardeşi olan varmı, yoksa bi kız kardeşi olduğunu düşünsün. Sevgilisiyle araları çok iyi olsun deli gibi birbirlerini sevsinler, Evlilik hayali kursunlar hatta evlenecekleri günde belli olsun. Gençliğin verdiği heyecanla evlenmeden önce cinsel bir ilişkiye girsinler. Yarın bir gün ufak tefek bir olay nedeniyle araları açılsın evlilik işi yatsın. Siz bu duruma ne tepki verirsiniz. Hoş karşılarmısınız merak ettim. Bu kadar geniş misiniz? Benim yaşantımdan mı kaynaklanıyor, aileden gördüğüm eğitimden mi kaynaklanıyor bilemiyorum fakat bana çok ters geliyor böyle şeyler..

Anlatmak istediğim tamda buydu işte gereklilik arz eden konular açılması gerektiğini de vurgulamam bu yüzdendi,her ne ise demek ki millet google amcaya başlıkta ki soruyu soruyor ne diyelim :)

benim anlamadığım neden herkes sevişildikten sonra olayların poka saracağı ihtimali üzerinde durup, anayı bacıyı katıp, kınar gibi yorum yapmış. sevişen insan/insanlar illaki gelecekte olacakları göze almıştır zaten. bunun geniş olmakla, yollu olmakla, pezevenk olmakla bi alakası yok ki. bulduğu her direğe tutunup, gördüğü her deliğe girmeye çalışanlar ayrı tabii.

Oggy kardeşim zaten o işi sevgi ile yapıp sonrasını da düşünen insanlara laf etmek tabi ki yersiz olur ama bu olayı google a sorup da cevap bekleyen kitle de hiç az değil,oyun sanki bu.

Çağa ayak uydurma çabası varsa evet.
Ha yok insanlık ön plandaysa Evlilikten sonrası daha makbuldur.Kediler bile Mart Ayını bekliyor

benim anlamadığım neden herkes sevişildikten sonra olayların poka saracağı ihtimali üzerinde durup, anayı bacıyı katıp, kınar gibi yorum yapmış. sevişen insan/insanlar illaki gelecekte olacakları göze almıştır zaten. bunun geniş olmakla, yollu olmakla, pezevenk olmakla bi alakası yok ki. bulduğu her direğe tutunup, gördüğü her deliğe girmeye çalışanlar ayrı tabii.

30-40 yaşındaki insanlar ne pok yerse yesin kardeşim, sonuçta az çok feleğin çemberinden geçmiş insanlar. Sen 20 yaşındaydın sanırım, bende 20 yaşındayım kardeşim. Biz yaşıtlarımız üzerinden bu konuyu tartışırsak daha güzel olur.

Sevişmekten kastın öpüşüp koklaşmaksa, bu her sevgili arasında olan doğal şeydir. Fakat senin kastettiğin yatağa girmekse bence o yatağa girmeden önce bir daha düşün derim. Olaya erkeklerin gözüyle bakıyorsunuz, ne olacak vur kaç yaparım bana birşey olmaz diye düşünen arkadaşlar var hem sanalda hem gerçekte. Bu kadar iğrençleşmeye gerek yok bence, bugün sokağa çıksan iyi aile kızı diye tabir ettiğimiz kızlarla arkadaşlık kursan muhabbeti artırsan, cicili bicili sözler söyleyip, kız üzerinde ileride evleneceğiz düşüncesini aşılasan maksimum 2-3 aya o kızı yatağa atarsın. Çünkü o kız sevdiği çocuğun kendisine aşık olduğunu, her zaman ona destek çıktığını, ileride mutlu mesut bir aile kuracağını düşünmüş olur. Yarın bir gün gözünün başka bir kıza kaymayacağını nerden biliyorsun, sevdiğin kızdan soğumayacağını nerden biliyorsun, ilişkinin mutlu bir şekilde devam edeceğini nerden biliyorsun. Bu kadar basit bir olay değil bana göre, yatağa attım nasılsa devamı gelir evleniriz, hayatımızı devam ettiririz diye hayata toz pembe bakmayın. Yarın ne olacağımız belli değil. Ha şunuda belirteyim erkeğe bir şey olmaz, hatta çevrende senle gurur duyanlar olur, baban bile aferin oğluma der. Olan kıza olur, fiziksel olarak bedenini kullanırsın, duygularıyla oynarsın kısacası 20'li yaşlarda hayatın başında kızın hayatıyla oynarsın. Bu kadar basit..

Olayı senin üzerinden anlattım kusura bakma..

Plesk abi sevişmek çok başka bir kavram, cinsel uvuzlarını kullanmadan sadece tensel temas ile çiftin birbirine yakınlaşması. bir sonraki aşama sidahşajmek oluyor. ehehe
bi üst aşamayı ben de tasdik etmiyorum ama sevişilebilir.

30-40 yaşındaki insanlar ne pok yerse yesin kardeşim, sonuçta az çok feleğin çemberinden geçmiş insanlar. Sen 20 yaşındaydın sanırım, bende 20 yaşındayım kardeşim. Biz yaşıtlarımız üzerinden bu konuyu tartışırsak daha güzel olur.

Sevişmekten kastın öpüşüp koklaşmaksa, bu her sevgili arasında olan doğal şeydir. Fakat senin kastettiğin yatağa girmekse bence o yatağa girmeden önce bir daha düşün derim. Olaya erkeklerin gözüyle bakıyorsunuz, ne olacak vur kaç yaparım bana birşey olmaz diye düşünen arkadaşlar var hem sanalda hem gerçekte. Bu kadar iğrençleşmeye gerek yok bence, bugün sokağa çıksan iyi aile kızı diye tabir ettiğimiz kızlarla arkadaşlık kursan muhabbeti artırsan, cicili bicili sözler söyleyip, kız üzerinde ileride evleneceğiz düşüncesini aşılasan maksimum 2-3 aya o kızı yatağa atarsın. Çünkü o kız sevdiği çocuğun kendisine aşık olduğunu, her zaman ona destek çıktığını, ileride mutlu mesut bir aile kuracağını düşünmüş olur. Yarın bir gün gözünün başka bir kıza kaymayacağını nerden biliyorsun, sevdiğin kızdan soğumayacağını nerden biliyorsun, ilişkinin mutlu bir şekilde devam edeceğini nerden biliyorsun. Bu kadar basit bir olay değil bana göre, yatağa attım nasılsa devamı gelir evleniriz, hayatımızı devam ettiririz diye hayata toz pembe bakmayın. Yarın ne olacağımız belli değil. Ha şunuda belirteyim erkeğe bir şey olmaz, hatta çevrende senle gurur duyanlar olur, baban bile aferin oğluma der. Olan kıza olur, fiziksel olarak bedenini kullanırsın, duygularıyla oynarsın kısacası 20'li yaşlarda hayatın başında kızın hayatıyla oynarsın. Bu kadar basit..

Olayı senin üzerinden anlattım kusura bakma..

Kocaman +1

Göreceli bir kavram,
Çiftlerin evlenmeden önce cinsellik yasamaması, bir evi gezmeden satın alması gibi birşey.Bir ömür yasayacağın evi görmeden alırmı insan.
aile içi çatışma, ayrılık,töre cınayetleri bu yüzden işlenmiyormu ama tenının kokusunu bılmedığın, dokunmadığın belkıde evlendikten sonra tiksinti bile yaratabılecek deneyımlerden kacınmak ıcın eş sectıgımız kısıyı yakından tanımalı insan.
unutmayalım kı ağız kokusu bile mahkemelerde 1 celsede boşanma nedeni

Her sevgilim bi kere versin ama karım bakire olsun diyenler bir adım öne çıksın

her sevgilim bir kere versin ama karım bakire olsun.

(bu sefer doğru yere yazdım sanırım)

Oha konuya bak..
Tartışılacak konu mu yok? Bir kaç yorumu okudum. Ne var bu tartışma da vesaire falan. Yahu milletin özel hayatına kadar sorgulamak , tartışmak ne kadar doğru? Özel lan bu. Hani girmeli yada girmemeli desemk ne olacak? Camera takın birde tam olsun het şey. Mantığa davet ediyorum baylar bayanlar.
İnsan neden böyle bbir şeye evet yada Hayır der ki? Hatta nasıl yaptığını da anlatsın.

Hatta konu açın. " ilişkide her posizyon yapılmalı mı, hangisini yaparsınız" diye. Artık bu konuyu da bekliyorum. Saçmalık.

Gidiyorum ben ya by.

Buna önem vermeyenler neden evlenmek isterler, onu anlayamıyorum. . .Evlenmeden de birlikte olursun, çocuk bile yapabilirsin. . . İşine gelince önemsiz, işine gelince de evlenelim :) Evlenirken attığın o imza bağlayıcıdır ve sözleşmedir. Güvenmiyor musun da sözleşme imzalatıyorsun. . .

Buna önem vermeyenler neden evlenmek isterler, onu anlayamıyorum. . .Evlenmeden de birlikte olursun, çocuk bile yapabilirsin. . . İşine gelince önemsiz, işine gelince de evlenelim :) Evlenirken attığın o imza bağlayıcıdır ve sözleşmedir. Güvenmiyor musun da sözleşme imzalatıyorsun. . .

Evliliğe nasıl baktığın da önemli tabii ki.
Belki doğacak çocuklarının resmi olarak imkanlardan faydalanmasını sağlamak ve kendi haklarını korumak için yapıyor olabilir illa ki cinsellik yaşamak için yapıyor olamaz bu kadar insanlar Keza yıllarca birlikte yaşayıp evlenen insanlarda var.
Ve dünya ya getirecekleri çocuklarının toplum tarafından göreceği psikolojik şiddeti düşünerek hareket edenlerde var.
Her evlilik uzun ömürlü olacak diye bir sözleşme maddesi de yok ayrıca.
Anlasamadigin vakit ayrılıyosun.

Bunun resmi olmasında ki amaç toplum ve aile içi karisikliklari düzene sokmak. Sana göre guvenmemek bana göre çocugumun resmiyet bi aileye sahip olması ve bunun belgelenmesi.

yoksa herkes bilir önüne gelenle gidip sevisip yaşamayı.
Ki bunda da abes bi durum yok.
Yaşayabilirler.

Lütfen herkes önce bi kendisine baksın.
Ne istediğine baksın ve kendisine göre insanları hayatına soksun.
Kadınlar cinsel obje değildir der ama kendisini evleneceği erkeğe hediye paketi gibi saklamaktan bahseder bazısı da.

Bence sevisir. Seks yapar . Zorla yapmıyor ya?
Herkes kendi rızası ile yapıyor ise bunun vicdanı muhasebesini sonradan yapmak büyük aptallik olur.

Kendinize kurallar koyduysaniz Ona uyun o halde.

Sen sevişmek istemezsen o halde kadında seni zorlamaz.

Geri