Evliler de Sevebilir mi ?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Evli bir bayan/bay evliliğini bitirmeden başka birini sevip onunla ilişki yaşayabilir mi ?​

Düşünceler ve duygular değişebilir, kişiyle ilgili.

İnsanlar sevebilir başkasının bir hareketinden bir gülüşünden etkilenebilirler gayet doğal bişey. Çevremiz de bizim ruhumuz duymadan bunlar yaşanıyor.ilişkinin yaşanması yanlış olur ama.

Sadık kalmak dediğimiz kavram sevmekden sonra gelir... sevmek yücedir, sadık olmak ise mertliktir.. sevebilir insan neden sevemez ki? mertliği varsa sevdiği halde yinede evliliğine sadık kalır.

Başka birini sevmesi bile ihanettir. Tıpkı bakire bir kızın, ben birlikte olmadım sadece öpüştük,koklaştık,elledi azcık v.s. demesi gibi birşeydir bu durum. Sanki namus 2 bacak arasında ya! Eğer birine sadık kalacaksan, başka yöne bakmayacaksın. Bakarsan, önce elektriksel çarpıntı,sonra ısınmalı idman ve en son yangın çıkar...

İlişki yaşamak başka sevmek başkadır, sevmek insanın elinde olmayan birşeyse eğer buna engel olamayabilir anlamına gelir.O zaman sevebilir ama ilişki yaşayamaz demek daha mantıklı sanki..Doğru mu ? tabiki hayır

Yok kardeşim kimsenin öyle bir lüksü .!
Evlilik evcilik mi ki oyuncu değişikliği yapılacak, yok başkası sevilecek.

Bu sevenler uzaydan mı geldi peki :honk:

Keşke bu kadar kolay olsa her şey..

Özgürlük iyidir bağlanma evlenme kimseye ihanet etme en temizi :dyg:

Sevmesi, ilişki yaşaması gereken kişiyle zaten evlenmiş daha ne o öyle başkasını sevmek birde ilişki yaşamak.
İyi valla hem evlen barklan sonra gözün gönlün sağda solda olsun, birde kendine geçerli sebepler ara.
Pişkinlikte son nokta.

Sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevişebilir insan.

İlişki yaşamak başka sevmek başkadır, sevmek insanın elinde olmayan birşeyse eğer buna engel olamayabilir anlamına gelir.O zaman sevebilir ama ilişki yaşayamaz demek daha mantıklı sanki..Doğru mu ? tabiki hayır

Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız. Biriyle göz göze gelip, sonra vay işim gereği muhatap oldum, espiri falan derken, ardından bakışmaya, konuşmaya devam edilirse heralde sonuç oraya gider.Aslında başta müdahale etmezse zaten elinde olmadan sevecektir. Bakmayacak kardeşim! Bakarsa başlangıcıdır zaten gerisinin. Sevdiği halde birlikte olmazsa,bu; zararın neresinden dönersen kardır anlamına gelir. Hepsi bu... Ama ihanettir :)

Bu konuda "Evliler de sevebilir mi?"den kasıt; insanın evli olup evlilik dışı birini sevmesi. Evliyken başka birine ilgi, aşk, arzu vs. duyuyorsan o an ayrılırsın. Sonuçta karşı tarafa da yazık. Eğer başka birine ilgi duyup eşini de seviyor görünme çabasına giriyorsa kadın / erkek ikiyüzlüdür. Alenen ihanettir bu. Tabii, bizim toplumumuzda ihanet diyince illa yatakta basman gerekiyor. Saçma! İnsanın gözü başka birine kayıyorsa bu da ihanettir. Hem de en tehlikelisi. Evli iken başka birini sevmek hiç etik gelmiyor bana. İlişki yaşamak düpedüz zina zaten. Allah kimseyi yolundan şaşırmasın. Bence kabul edilemez bir şey bu. Eğer başkasına meylediyorsan evliliği bitireceksin yüzsüzlüğe gerek yok.
Mesela siber alemde çoktur. Evli olup evliliğini gizleyip sanalda sevgili yapan kişiler. Aman ya sanal zaten, iki gün geçirir sonra ayrılırım mantığı var.

Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız. Biriyle göz göze gelip, sonra vay işim gereği muhatap oldum, espiri falan derken, ardından bakışmaya, konuşmaya devam edilirse heralde sonuç oraya gider.Aslında başta müdahale etmezse zaten elinde olmadan sevecektir. Bakmayacak kardeşim! Bakarsa başlangıcıdır zaten gerisinin. Sevdiği halde birlikte olmazsa,bu; zararın neresinden dönersen kardır anlamına gelir. Hepsi bu... Ama ihanettir :)

Elbette ihanettir ve bakismak konusmak bu tur seylere yol actigi icin dinimizde goz zinasi diye bisey vardir :) Korunmak icin yani buda isin baska bir kismi tabi

Geri