Evliler de Sevebilir mi ?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

Elbette ihanettir ve bakismak konusmak bu tur seylere yol actigi icin dinimizde goz zinasi diye bisey vardir :) Korunmak icin yani buda isin baska bir kismi tabi

Dininizde bir kadına (erkeğe bakma kısmını bilmiyorum) 3. kere bakmak günahtır. Dikkat edilmezse sonu heryere varabilir. Sevmek kısmı bunlardan biridir.

Dininizde bir kadına (erkeğe bakma kısmını bilmiyorum) 3. kere bakmak günahtır. Dikkat edilmezse sonu heryere varabilir. Sevmek kısmı bunlardan biridir.

Evet ilk bakis tevafuktur yani bilincsizdir ikincisi affedilebilir ama ucuncu bakis sonu bu tur seylere varabilir ihtimali ile goz zinasina girer.sevmek duygusal aldatmaktir zaten burda hemfikiriz

Yok öyle bi dünya.
Sevdiyse yapcak bişey yok ama içinde tutacak.

Neden ayrılmıyor o zaman. Aldatmak cazip mi geliyor yani insan bu beşer şaşar. Seviyorsa ayrılsın sonra on kişiyi de sevsin onlarla ilişki yaşasın.
Böyle kendisini küçük düşürmesine gerek yok :)

Sevmemeli /sevemez evlendiyse kalbini eşine mühürlemeli sevgi oluşturabilecek her kişiden ortamdan uzak durmali...Zaten o insanın ona yetmeyeceğini başkalarına gönlünün kayacağını düşünüyorsa neden evleniyor :dusun: Yok bunu başaramadıysa da adam akıllı yoluna devam etmeli ihanet gibi bi hataya düşmemeli...

Bu insanların kişilik yapılarına göre değişen bir durumdur.

Ancak bu konuya kendi adıma yorum yapayım.Öncelikli olarak büyük sözler söylememek lazım ama insan kendi duygularına hakim olabilmeyi öğrenmeli her şeyden önce ve evlilik yaparken mutlaka sevdiği bir insan ile evlenmeli...
Ben sevdiğim insanla evlendim ve beş yıllık evliyim toplamda birlikte on yılımız geçti şimdi birde evimizin neşesi oğlumuz var. Şimdi bütün bu güzelliklere sahipken kafanı çevirip sağda solda sevebileceğim birisi var mı diye aramak ahmaklık olur.
İnsan bu tarz konularda kendine hakim olmayı bilmeli sevgi aşk öyle pat diye gelişen duygular değil.Tabi kişiden kişiye değişebilir ama bunun her türlüsü ihanettir.

her zaman derim eş ile ara kötü bile olsa, karı - koca ilişkisi bitmiş bile olsa hala evliysen ayrılmadan başkasıyla olmamak lazım diye.

Evlilerde sevebilir mi? sorusunun kamufile edilmemiş karşılığı. Evliler aldatabilir mi? dir.

Aldatamaz arkadaş, aldatmaktan kasıt beraber olmak tan ziyade, sevmek, düşünmek vs duygulardır.

Eşin yanında oturur ama bedenen oradadır, düşüncesi kalbi başka yerdeyse buda aldatmaktır.

Velhasıl kelam. Böyle birşeyi insan yapmadan önce hep 2 kez düşünmeli bi kendini bide karşısındakini. Evlilik hayatı çok kötü bile olsa, ayrıl sonra ne yaparsan yap.

Kalp onların hayat onların bırakın sevsinler .d

Ayrılsın sonra gitsin istediği haltı yesin evliyken o ney öyle ya :/

evli birinin başkasını sevmesi dogru degildir

Sonu başından görünen yanlış bir durum

Doğru bir şey değildir belki evet ama insan oğlu gaflete düşe bilir ve insan oğlu hata yapa bilir. Bu durumda kimse kimseyi eleştirme hakkını vermiyor.

Valla insanoğlu çiğ süt emmiş anam. Yapabilir, onu da yapabilir. Kendisine yakışmayan onca şeyi yaptığı gibi...

bunu da sorgulamak bize düştü ey forum halkı !!

Sevebilir kardeş ama bu aldatması için bir gerekçe olamaz. ..

Evliler seveceklerse eşlerini sevsinler.
Sevmiyolarsa evlenmesinler.
Diyelim ki illa bir başkasını sevecekler .
Boşansınlar öyle sevsinler!

tekerleme gibi oldu :P

Sevebilir,
Evlenmekle kalbimiz rafa kaldırmadık.

Bknz benim sevdiklerim: Nil karaibrahimgil, Zooey Deschanel

Geri