Evlenince eşinin anne ve babasına anne ve baba yerine teyze amca demek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kriterlerime bir evin bir oğlunu ekleyemem arkadaşlar, yeterince zor zaten maddelerim. bu beni iyice zorlar. ha evin tek erkek çocuğu olabilir ama kardeş şart. görümcem olacaksa da benden küçük olursa onu büyülerim de büyük olursa korkabilirim... kardeşini doğurduğunu zanneden ablalar hiç çekilmez.

Kadınlar düşünün ..Şimdi kızınız var ve elalemin karısına anne diyo. Yada erkekler düşünün kızınız yanınızda elalemin adamına baba dedi!

Kafandan kaynar sular dökülmez mi? Doversiniz o sahte anayı babayı.

Bari kendi ana babanız yanında yapmayın bunu.

Tamam tamam üzülme aeg denk geldikçe öveceğim…..
Ayrıca climax son derece haklı

Amca teyze demek de gerekmez.
İnsanlara direk adı ile hitap etmek gerekir.
Herkese bir isim boşuna mı konuluyor.

Düşünşene annen ile kayınvaliden aynı odada ve anne diye sesleniyorsun ikisi de bakıyor naparsın ha naparsın

Hiç öyle takıntılarım yok fakat o anne ve baba hitabı bana dünyanın en zor şeylerinden biri geliyor. Söyleyebilenleri tebrik ediyorum.
Kendi anne babamdan çekinirim mesela yanlarında anne baba derken.. :) En sağlıklı ve kalp ritmimi bozmayacak hitabın anne diyorsam dahi başına ismini getirerek söylemek olduğunu düşünüyorum.

Yosun hanim evlilige yelken acti zannimca.
Konular ceyiz meyiz tükürüklü kahve anne buba..
Mutluluklar dilerim

benim evli kardeslerim direkt anne/baba diyor. damatlar da bizimkilere anne/baba diyor.
annem bile zorlanmisti yeni evliyken. ''nasil seslenirdin peki?'' diye sordugumda, ''seslenmezdim ki. bir sey diyecegim zaman konusmaya baslardim yuzlerine bakarak. oyle.'' sonrasinda babaannem ve dedem hacca gidip gelince, annem ancak ''haci anne/ haci baba'' demeye baslamis. babam da hic anne/baba diye seslenmemistir anneannem ve dedeme. yau zaten akrabalar. bizimkiler en azindan.

ya bence ''isim anne'' ve ''isim baba'' demek iyidir. daha farkli bir kulturde biriyle evliyseniz, misal bir hollandaliyla, onlarin anne ve babasina sadece ismiyle seslensen tamamdir. duruma gore degisiyo. hissiyatlariniza gore degisiyo.

Geri