Evlenince eşinin anne ve babasına anne ve baba yerine teyze amca demek

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Kuzenimin eşi Ahmet bey Ayşe hanım diyordu hala da öyle diyor bu yengemin çok zoruna gidiyor Sjsjsj

ben yarışmaya sevgililik kategorisinde katılıyorum; annesi bana canım, aşkım derken ben bi tık ciddiyetimi korumaya çalışıyorum çünkü kendimi biliyorum evlenince g*tü başı dağıtıp ANNEEEM diyeceğim.kdkjfj

Ya feodal feodal konuşmayın. Elin kadınına anne demek kendi ananıza saygısızlık bir kere. İki kişiye baba derseniz yine ananıza hakaret. Hem ikinizin de ana babası aynı ise siz niye kardeş degil karıkoca oluyorsunuz.

Falanca hanım filanca bey... Bitti. Ya da çok kullanışlı bulmadı isen Ayşe anne Ahmet Baba. Bu şekilde kullanacaksınız.

bir kere daha konuşulmuştu bu konu. oraya da aynı şeyi yazmıştım, “bey/hanım” ya da isim artı anne/baba. teyze, amca da garip gelmedi bana ama yine de böyle hitap edeni çok duymadım. abim, kayınvalidesine isim+hanım şeklinde hitap ediyor, ablam isim artı anne. kimse mutsuz değil bu durumdan, sevgisizlikten de değil, şansımıza sevgi bağları kuruldu. kim nasıl rahat edecekse yaf.

ben önce bi ''koooocaaaam'' diyebileyim de anası, babası, danası kusur kalsın. benim ağzımdan samimiyetsiz bir şey dökülürken çok belli olabilir-gerçi yılanımdır da belli etmem ama olsun- o yüzden hiç düşünemem ne diyeceğimi, o an ne hissedersem o. ortamlarda kaynanamı gömmek zorunda kalmayayım yeter benim için <3

ortamlarda eşinin ailesini gömmeyecek kadar kaliteli birine benziyorsun melodram… yabmazsın sen öyle şeyler… yapamazsın.

ortamlarda eşinin ailesini gömmeyecek kadar kaliteli birine benziyorsun melodram… yabmazsın sen öyle şeyler… yapamazsın.
evet kıyamam ki... sonuçta doğurduğu muhteşem şeyle yuva kurmuşum, kızsam bile kıyamam kesin. kol kola girip parlak pantül almaya gitmek istemez miydik kaynanalarımızla? ben parlak almam belki ama olsun... hep koca kriterlerini konuştuk, biraz kaynana kriterlerimizi de konuşalım. zeki, çevik, ahlaklı 1.85 doğurabilen kaynana.

Kayınvalide kayınbaba da saçma, kocamın annesi babası denmemiş de kaynımın annesi babası diye isim koymuşlar
Hitap cümlesi kurmadan cümleler kurmayı düşünüyorum bakalım..

Ya feodal feodal konuşmayın. Elin kadınına anne demek kendi ananıza saygısızlık bir kere. İki kişiye baba derseniz yine ananıza hakaret. Hem ikinizin de ana babası aynı ise siz niye kardeş degil karıkoca oluyorsunuz.

Falanca hanım filanca bey... Bitti. Ya da çok kullanışlı bulmadı isen Ayşe anne Ahmet Baba. Bu şekilde kullanacaksınız.
siz ne diyorsunuz hocam merak ettim :=) (anneciğim babacığım dediğinize eminim ama ispatlayamam) :p

Kayınvalide kayınbaba da saçma, kocamın annesi babası denmemiş de kaynımın annesi babası diye isim koymuşlar
Hitap cümlesi kurmadan cümleler kurmayı düşünüyorum bakalım..
keşke kaynanan sana ''bana neden anne demiyorsun güzel kızım'' dediğinde ''seni bir daha uyarmam'' diye çıkışsan. o ses kaydını bulmaya üşeniyorum ama alarm sesim yapsam öyle güzel uyanırım ki...

Şöyle sizi dumur edecek bi oğlanla tanışın da bak nasıl anne baba diyorsunuz hele o yağız delikanlı bi gelsin karşınıza Sjsjssj

Anne desen ne olur baba desen ne olur, söyle geç işte içinden gelmiyorsa da, gerçekte olanı veya içinden geleni değiştirmez.
teyze/amca denmesi de absürd ahaha kivre diyin, dayıoğlu diyin olsun bitsin madem .d

Geri