Evlenince eşinin anne ve babasına anne ve baba yerine teyze amca demek

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
bizde yine anne baba denir amca teyze olur mu onlar ayri.

Ins kaynanam beni ana demem icin zorlamaz. Isim+Anne baba ya da hitap etmemek en mantiklisi. Bakar misin, gider misin, su oglunu basimdan alir misin, ne bicim kaynanasin be, allah sizi bildigi gibi yapsin, sizin gibi insan olmaz olsun mantikli soylemler.

Çok iyi yakaladı bak Sezen amca teyze diceksin de diyor ozaman da amcana teyzene ihanet... Çok iyiydi Sjsjsjs

Çok iyi yakaladı bak Sezen amca teyze diceksin de diyor ozaman da amcana teyzene ihanet... Çok iyiydi Sjsjsjs
İyi falan yakalamadı. Biz lafimizi söylerken bu savunmanın geleceğini biliyorduk. Komşu kadınına da teyze diyorsun. Yaşça büyük birine abi. Bakkala amca.

Hala denmez mesela birine durduk yere. Yan komşuya Nezahat hala denmez. Teyze denir. Teyze feda edilmiş bir sıfattır.

İyi falan yakalamadı. Biz lafimizi söylerken bu savunmanın geleceğini biliyorduk. Komşu kadınına da teyze diyorsun. Yaşça büyük birine abi. Bakkala amca.

Hala denmez mesela birine durduk yere. Yan komşuya Nezahat hala denmez. Teyze denir. Teyze feda edilmiş bir sıfattır.
Ankara da herkes birbirine dayı diyor onu napacaksın : D

Ankara da herkes birbirine dayı diyor onu napacaksın : D
Dayı özel bir durum. Saygınlığı olan amcaya dayı denir. Dayı olmak zordur. Bilgelik gerektirir. Yol yordam racon bilmeyi gerektirir. Dayı yaşça amcadam büyüktür ve Anadolu insanıdır.

Ben anne baba derim. Eğer güzel bir oğlan yapmışlarsa bana canım anneciğim, babacığım derim. Derken de ağzımdan kalp fışkırır resmen sklkskks

Geri