İzmir - Ordu oldu kfjd Gerçi bizimkisi İstanbul’da geçirmiş ömrünü ama Karadenizliler asla asimile olmaz, bunu idrak ediniz:d Ben tahlil edeyim kendimce, ben sakin bir insanım misal, ses tonum, hareketlerim, konuşma biçimimde bile bu var. Çekişmem, bazen aldırmam. Yürüyüşüm bile yavaş ve sakindir. Eşimde gördüğüm şey şu, Karadenizliliğin verdiği bir tez canlılık var, bir şeye karar hemen vermeliyiz, hızlı hareket etmeliyiz. Bu beni çok zorluyor çünkü ben hızlı düşünmek ve karar vermek istemiyorum. Ağırkanlılık onu çok sinir ediyor misal ama bana alıştı, ben de zaten eskisi kadar yavaş değilim:d Söylenme huyu var anacım, Karadenizlilerin hepsi böyle jfjf Babaannemde de vardı bu:d Söylenme diyorum, söylenmiyor:d Egeliler daha sakindir. Annemin babamın sakinliği eşimi çok şaşırtmıştı jfjf Çok tatlılar, yüksek insanlar ama bir tatsızlığı asla uzatmıyorlar, tartıştın ve bitti, o o kadardı. Ee tartıştık, hayır ona göre konuştuk ve bitti kfjf Çok ferah bir şey bu. Güldürüyor. Altın çok seviyorlar kfjf Misal pırlanta ona göre çok manasız ama zarif diyorum, bence çok zarif ama hayır trabzon hasırı onlara göre daha makbul:d Sevdiklerine çok tutkunlar, klan gibiler. Gürültülü seviyorlar. Gürültü seviyorlar. Hiç sevmem gürültü :d
Onun açısından ise şöyle; daha az dik başlı olmanı isterdim diyor, işimi kolaylaştırırdı dedi kfjf Dik başlı değilim, o her şeye tamam diyeyim istiyor. Karadeniz erkekleri baskınlık seviyor. Onun dışında yemek kültürlerimizin farklı oluşu onu memnun ediyormuş. Ayrıca zarifsin dedi (ehehe), bizim oralarda bu kadar zarafet yok dedi. Ama cilve eksikliğim varmış, bizim oranın kadını epey cilvelidir dedi kfjf Ben çok cilveli olduğumu düşünüyordum jfjf Ahaha. Neyse insanın geçinmeye gönlü olsun, bu tarz farklılıklar neşeli bence.