wanderlust
Bronz Üye
Önemlidir
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Memleket bence çok önemli. Mesela benim için asla bir Japon olamaz.
Tamam, onlar da Tanrı kulu ama. benim hiç Japoncam yok. Böyle bir duruma hiç hazır değilim.
Bir de mutfak alışkanlıkları önemli. Karadenizliyim ama balık konusunda çok seçiciyim. Suşi'ye alışmam baya zaman alacak![]()
Ruslar Türkçe biliyor. Üç kelime Rusça da ben biliyorum. Yeterli gelir.mesela neden Rus olamaz yazmadın. Senin Rusçanda yok. Neden Japon olama?![]()
Irkçı herif seniRuslar Türkçe biliyor. Üç kelime Rusça da ben biliyorum. Yeterli gelir.
Sorunun cevabı nasıl bir hayata sahip olduğunuzla, hayattaki olmuşluk-olgunluk seviyeniz ile alakalı. Dışarıdan bakınca kimse kimseyi yargılamasın, cheese, güvercin, barış tamam da pratikte öyle olmuyor o işler. Örneğin taraflar ailelerine bağlıysa bi taraf seküler diğer taraf muhafazakarsa Arkhe'nin dediği kendi içlerinde bu kalıplardan sıyrılsalar da aile baskilardan dolayı işler bozulabiliyor. Kültür farkı da önemsiz diyemeyiz. Bunu bir tek tepeden bakmak olarak değerlendirmeyelim. Nasıl yemek yediği, nasıl wc kullandığı, nasıl ahbaplık kurduğu vb. ilişkinin ilk ateşi ile önemsiz gibi görünse de, aşk yerini saygıya bırakınca göze batmaya başlayabiliyor. Tanıdıklarım var çok farklı kültürlere ait olup, boşanınca şöyle böyle varostu diye konuşan. Bunlara göğüs gerebilmek için, tolere edebilmek için baya olgun,filozof kafasinda falan olmanız lazım.
Bilakis..
Kendini bilen,nereye ait oldugunu hiseden birey,ayni kültür ve geleneğe sahip olan biri ile hayatini birlestirmek ister.
Olgunluk kendini bilmektir.
Oturmus bir karekter asimile olur mu?
Yok ben yürütürüm diyorsa,ya kendinden ve ne istediginden emin degil, ya da yetistigi ve yetistirildigi ortama kinli ve ya hayalkiriligi icindedir ve bu girdaptan kurtulmak ister.
Evlilik bir institusyondur.
Birlikte yürümek gerekir.
Fikir catismalari, ayni dili konusamamak, ayni hissiyat icinde olamamak ve bunun da arastirmalari mevcut, yetisilen kültürlerin insanda yarattigi düsünce yollarindan kaynaklanarak,düsünce uyusmazligi.
Birinden biri o dedigin olgunluk ile önemsemez ise bu gercekleri,anca asimile olur.
Bu da öngörüsün yok olusunun isaretidir.
Su an tamamen akil ile konusuyorum.
Araya ask girdiyse yapacak bir sey yok tabii.Gecmis olsun diyelim.
Burada cok var öyle simbiyoz evlilikler,cogu da hüsranla bitiyor.
Hos hicbir seyin garantisi yok ama puzzle parcalarin denk olmasi sart.
Izmir Trabzon olur mu sence?Benim kast ettiğim daha çok farklı şehirler örn izmirli, trabzonlu gibi farklı ülkeler boyutunda durum daha da zor olabilir tabii
Dans kültürü.İzmir ile Trabzon arasında ne fark var ki?
Izmir Trabzon olur mu sence?
Aile baska bir unsur.Olan var dedim ya kişiler kendi arasında aşabiliyorsa da aileden kaybedebiliyor.
Misal çocuğun ailesi tutucu ama çocuk küpeli free daha empatik seküler olabiliyor. Ailesine cizebildigi sınır ölçüde yürütebiliyor iliskisini bu da çok mümkün olamayabiliyor.
Insan ailesini seçemiyor.
Aile baska bir unsur.
Ayni yöreden olup,ayni kültüre sahip aileler de anlasamiyor.
Ve yukarda yazdigim gibi,yetistirilen kültüre tepki olarak, baska yol seciliyora geliyor bu tutum.Aileye tepki..
Benimsenmemislik.
Üstelik seküler olmak empati icinde olmak degil ki.