Evlendikten sonra eşiniz engelli kalsa, ona bakar mısınız?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Evlendikten sonra eşiniz engelli kalsa, ona bakar mısınız?​

evlendikten sonra bi engel durumu teşkil ederse elbetteki bakarım.

Bakarım tabikide aşık olduğum adam sonuçta asla bırakmam asla..

Şuan bırakmam derim ama umarım o anda böyle bi durumda eşimi yarı yolda bırakcak kadar vicdansız olmam bi gün.

İyi günde kötü günde diyerek çıkılan bir yolda bunu yapmak hiç bir insan evladına yakışmaz.Ya biz olsaydık sakat kalan birde böyle düşünmek lazım.

Yani şimdi soru öyle bir soru ki, yok bakmam sokağa atarım diyecek kim olur merak ediyorum. .p
Elbette bakarım. Sonuna kadar hem de. =))

Sokağa atmam ama evli kalmayı sürdüreceğimi de sanmıyorum.

Bu tür konular çok saçma geliyor bana sonuçta herkes lafa gelince her şeyi yapar. önemli olan öyle bir durumla karşı karşıya kalınınca ki ruh hali. bence çoğu kişi zorluğu görünce aşkı sevgiyi bir kenara bırakır, koşarak uzaklaşır -istisnalar kaideyi bozmaz tabii.

E heralde bakarım.

Hassas bi konuymuş Evliliği sürdüremem belki ama bakarim en azindan yardimci olurum bi şekilde .

bir süre önce bir dost meclisinde tam da bu konu tartışılmıştı, epey kalabalık olmasına rağmen masamız bir tek benden "bakarım" sözü çıkmıştı bu cümleyi kurduğum için de acıyan gözlerle herkes bana bakmaya başlamıştı:)

suretine değil de özüne, ruhuna, aslına vurulduğunda geri kalan engel gibi görülen her şey de değersizleşir kişi nezdinde. huyu değişmedikçe, vicdanını yitirmedikçe değişen pek bir şey olmaz. yoksa "iyi-kötü" günde birlikte olmaya dair verilen bir sözün ne hükmü kalır.

bi de sakatlandı diye vurun isterseniz. :( ben mi fazla vefakarım ya, bakardım kesin:/

siz engelli olsanız eşiniz sizden ayrılsın istermiydiniz diyelim saglam evlendiniz ALLAH korusun bi kaza sonucu engelli bir insan oldunuz kocanız terk etsin istermiydiniz çocuklarınız arkadaşlarınız hatta aileniz sizden kaçsın istermiydiniz bu konudan hiç ama hiç hoşlanmadım sinirlenmicem :)
bakardım kim olursa olsun ayrıca sakat kelimesinden hoşlanmıyorum engelli deseniz daha hoş durur.

Ne kadar çok yapmacık insan var ya ^^
Özür-engel durumuna göre değişir, bakmayabilirim.

Bakarim tabi ki iyi gunde kotu gun de diye neden soz veriyoruz kuru bi soz mu o?
Vefa duygusu guzel sey.

İnsanın başına gelmeden bilemem bu durumu. Kim ne derse desin şu an, o durum başına geldiği zaman farklı davranabilir. O yüzden kesin konuşamam.

Çok sağlam bi yürek lazım insana bunu yaparım, ederim demek için; ama empatik yaklaşırsak bakmamız lazım. Büyük konuşmak istemem; evliysek muhtemelen sevmişimdir, o vakte kadar o benim canım olmuş, bana bakmıştır. Ben de bakarım sanırım en başta Allah rızası için.

Bakmaz isem, Âhirette de Allah C.C. bana bakmaz. O bakmayınca da ben kör olur kalırım. Çünkü eşler Allah'ın emânetleridir!

Geri