Ev mi alıyoruz mezar mı?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yeni yapılan binalar,köprüler,yollarında tepedeki kadro gibi liyakatsız bir sistemle yapıldığını bu depremde görmüş olduk.
İşte temel sıkıntımız!

HERKES MÜTEAHHİT OLABİLİR..
330 bin müteahhit var Türkiye'de.
Almanya'da 3 bin 500.
Komple Avrupa'da 25 bin.
Bizde 330 bin.
Her konuda sonuncuyuz, müteahhit sayısında dünya birincisiyiz.
Çünkü, hiçbir şart aranmıyor.
Kuyumcu müteahhit var.
Mobilyacı müteahhit var.
Oto galericisi müteahhit var.
Fırıncı müteahit var.
Tavernacı müteahhit var.
Üç işi, canı çeken herkes yapabiliyor bu sahipsiz memlekette.
Müteahhitlik.
Siyasetçilik.
Gazetecilik.
Biri bina yapıyor.
Biri izin veriyor, onaylıyor.
Biri şakşaklıyor.
54694E7B-E462-4955-A7C7-FB3DABFFFB4A.jpeg

2007 değiştirilmis deprem yönetmeliğine tamamen uygun yapılmış bile olsa, binalar bu büyüklükteki bir depreme dayanmayabilir. Bu hesaplamaların ötesinde biseydi.

O yollarda gördüğümüz yarıklar hangi evin altında olsa yıkılırdı gibi geliyor bana. Tuz gibi dökülen evleri de gördük ama

Deprem bolgesi olmamasina ragmen bizde 3 kati gecmiyor evler. Tamam yetkililer suclu fakat ev sahipleri hic mi dusunmuyor bu kadar buyuk binalar hic mi korkutmuyor gozunuzu :(

Deprem bolgesi olmamasina ragmen bizde 3 kati gecmiyor evler. Tamam yetkililer suclu fakat ev sahipleri hic mi dusunmuyor bu kadar buyuk binalar hic mi korkutmuyor gozunuzu :(
Nilü bizim burda da 4 kattan fazlasına izin çıkmıyordu. Herkes daha fazlasını istediği için herkes göz yumuyor. Son zamanlarda arttı kat sayıları

Sizin orada olmayan ama sadece bizim burada olan imar barışı var, üç kağıtçı vatandaş ve bunu oy ve para potansiyeli olarak gören hükümetler, kaçak yapılara para karşılığı belge veriyor. Resmi bir uygulama, belli aralıklarla çıkarıyorlar.

Nilü bizim burda da 4 kattan fazlasına izin çıkmıyordu. Herkes daha fazlasını istediği için herkes göz yumuyor. Son zamanlarda arttı kat sayıları
Evet size daha once link attim 99 depremimde tek bina bile yikilmayan ilce olarak. Belediye baskanini izin vermedigi icin linc etmislerdi akrabalari bile.

Yönetmelikler güzel, uygulama yok. Yapı denetçileri evinden denetliyor binaları.
evet, dün türkiye' de yaşayan japon bilimadamını dinledim. yönetmelikler belki Japonya' dan bile iyi diyor ama buna uymayan kaçak binalar çok çok fazla.
denetleme yok ya da denetçiler rüşvet yiyor bunun başka bir açıklaması yok.

Evet size daha once link attim 99 depremimde tek bina bile yikilmayan ilce olarak. Belediye baskanini izin vermedigi icin linc etmislerdi akrabalari bile.
İzledim onu millet bırakıp gitmiş. Burada yine iş belediyelere kalıyor. herkes merkezi yerde oturacak diye kat sayıları artıyor. Yer yok değil yayılsınlar

• Beğen
Tepkiler: W
Yeni binalarda daha çok çatlak oluştu oysaki eski binaların depreme dayanıklılığının yıllara göre azaldığı varsayılır. Eski binalar çok daha iyi durumdalar.

Şimdi yönetmelige uygun da olsa yıkılır dedim diye bana yandaş muamelesi yaptınız ama aslında başka birşey demek istedim.

Teknik değiştirmek lazım.

Betonarmeden uzaklaşmak mümkün değilse bak mesela

images.jpeg-2.jpg

okla işaretledigim şey sismik izolatör. Bu tamamen hayat kurtarıyor.

Zor mu bunu zorunlu kılmak mesela ozellikle yüksek veya büyük binalarda.

İnşaat bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi

Şimdi yönetmelige uygun da olsa yıkılır dedim diye bana yandaş muamelesi yaptınız ama aslında başka birşey demek istedim.

Teknik değiştirmek lazım.

Betonarmeden uzaklaşmak mümkün değilse bak mesela

Ekli dosyayı görüntüle 76360

okla işaretledigim şey sismik izolatör. Bu tamamen hayat kurtarıyor.

Zor mu bunu zorunlu kılmak mesela ozellikle yüksek veya büyük binalarda.

İnşaat bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi
Abi ona gelene kadar o kadar çok şey var ki; betonu, demiri, zemini, işçiliği, yapı denetimi, kat sayısı.. varoğlu var.
Kuş, leylek misali.

Fıtratında var bu işin..Hz tayyeb bin Radiyallah

Paran varsa bürokrasiyi atlatmak kolaydır Türkiye’de. Yapı denetimi, gerekli izinler filan işe yeni başlayan müteahhitlerin uğraştığı şeyler. Yedirmesini bilmeyen yani.

Ya hadi deprem olur evin bi duvarı yıkılır yada bir kolonu yada sağa sola düşer ama tost gibi üst üste nasıl olabilir aklım almıyor..

Geri