Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hala polemik yapıyorsun. Ben şurada, burada deprem olmuyor demiyorum, sorumlu olarak sadece bir parti ve lider ismi de vermiyorum. Ya İsmail gerçekten bilerek mi bunları yapıyorsun?Tamam canım, sebebi Erdoğan. Siz gelseydiniz çoktan demremi yasaklamıştınız. Ama gelemediniz, Yazık olmuş.
Almanya'da olmazmış falan filan. Bırak masal anlatmayı. Sen şimdi önlemini de bilidğini söylersin. Ama ben sana söyleyim. Şehirleri Fay jattı olmayan bölgelere taşırsın, olur. O da mümkün olmayan bir şey. Bir sonraki deprem bölgesi İstanbul. Şimdi söyle bakalım İstanbul'u nereye taşıyalım? İkinci en uygun çzüm, binaları güçlendirmek. O da her bina için geçmez. Üçüncü en iyi çözüm, Deprem vakti şehri terk edip, sonra tekrar dönmek. Hani 2 ay önceden depremi öngören bir Japon bilim adamı varmış. Japonja'daki kaç depremi şimdiye kadar bir gün olsun önceden öngörebilmiş? Ve Ekrem İmamoğlu ne tür çalışmalar yapıyormuş? veya yapacakmış? Mansur Yavaş'ın ne tür önlemlerş varmış? Palavra sizin ki.
Almanya'da deprem olmuyorsa, Fay hattı üzerinde olmadığından.
![]()
Alman basını Bild, depremin etki haritasını Almanya'ya uyarladı
Almanya'nın önde gelen medya kuruluşlarından Bild, Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremin etki haritasını Almanya'ya uyarladı.www.cumhuriyet.com.tr
Melnurcuğum, o şehirler bugün kurulmadı. Bizim şehirlerimizin çoğu binlerce yaşında. Ve Türkiye'de Fay hattı bulunmayan yer çok az. İstersen biraz araştır ve aydınlan.Hala polemik yapıyorsun. Ben şurada, burada deprem olmuyor demiyorum, sorumlu olarak sadece bir parti ve lider ismi de vermiyorum. Ya İsmail gerçekten bilerek mi bunları yapıyorsun?
Kardeşim ülke insanı ileride tekrar böyle bir felaket mi yaşasın istiyorsun?
Fay hattında nasıl yerleşim yerleri yapılır bu senin veya benim bileceğim bir konu değil. Ülkende o kadar deprem uzmanı var. Ülkeyi yönetenler, kim olursa olsun fark ezmez, uzmanlara kulak vermeli mütahitlere, rantcılara,.... değil.
Evet ben de tersini iddia etmedim zaten. Ama bu tür felaketleri önleyemeyiz anlamı çıkmaz tüm ülkenin fay hattı üzerinde olması. Binalar kibrit kutusu gibi yıkılıyorsa burada başka bir sorun vardır. Olay bu fazla uzatma artık.Melnurcuğum, o şehirler bugün kurulmadı. Bizim şehirlerimizin çoğu binlerce yaşında. Ve Türkiye'de Fay hattı bulunmayan yer çok az. İstersen biraz araştır ve aydınlan.