Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tuhaf ama bizim burada evlerde kolon yok. Gayette saglam. Ya da var ama gizli yerlerde.Zeminin sağlamlığı çok önemli ayrıca kolonların güçlü olması gerekiyor ve zeminin her tarafı duvar olmalıdır.
Kolon olmaması demek evin şiddetli bir depremi çok daha yoğun şekilde hissetmesi anlamına gelir ancak fay hatlarına yakınlık gibi çok farklı detaylara da bakıyorlar.Tuhaf ama bizim burada evlerde kolon yok. Gayette saglam. Ya da var ama gizli yerlerde.
Perde duvarlar, odaları birbirinden ayıran kalın duvarlardır.Evinizde perde duvarlar nerede onu keşfedin. O duvarın daha sağlam olduğu söyleniyor
Soru, neden böyle işler genelde bizim gibi benzer ülkekerde oluyor?Her şey paraya bakıyor. Mal sahibi kazanacağını hesaplıyor. Kiracı hesaplı istiyor. Muhtar/Başkan oy istiyor. Para dönmüyorsa iyi niyet, bilim, teknik, kimseyi ilgilendirmiyor.
Çünkü Almanya Deprem bölgesi değil. Bak bi, Almanlar üstün ırk^mıymış :Soru, neden böyle işler genelde bizim gibi benzer ülkekerde oluyor?
Polemiğe girme, en azından bugün girme. Kendin zaten ilk yazında biraz olsun gerçeğe işaret etmişsin. Ben bunun neden böyle olduğunu soruyorum. Sorarken dikkatli olup genelde demişim.Çünkü Almanya Deprem bölgesi değil. Bak bi, Almanlar üstün ırk^mıymış :
Almanya: Sel felaketi nedeniyle eyalet İçişleri Bakanı istifa etti
Bu deprem Berlin'de olsaydı, brandenburg kapısı kafana çökerdi. Ha bir de Türkiye'nin 10 ili tüm Almanya büyüklüğünde. Almanya haritadan silinirdi.
Yazıyı okumamışsın, zaten yazıyor.Polemiğe girme, en azından bugün girme. Kendin zaten ilk yazında biraz olsun gerçeğe işaret etmişsin. Ben bunun neden böyle olduğunu soruyorum. Sorarken dikkatli olup genelde demişim.
Almanya'daki sel felaketini gösterek ülkemizdeki haymazlığın üstünü mü örtmeye çalışıyorsun? Ha madem örnek vermişsin, orada can kaybı ne kadar olmuş söyle de öğrenelim. Karadeniz bölgesinde de benzeti bir sel felaketi oldu. İstersen ikisini bir kıyasla.
Yazdığını tabiiki okudum. Bırak bu ayakları. Gerçekleri konuşmak, ülkeyi bir sonraki muhtemel felakete hazır yapmak,..... çok mu zor? Neden zoruna gidiyor gerçekleri paylaşmak? Bu bölgelerde bu şiddette deprem olacağını deprem uzmanları anlata anlata bitiremediler ama ciddiye almayanları konuşmak zoruna gidiyor, ....... İşi depremin büyüklüğüne bağlayarak kurtuluyorsun, aynısı Almanya'da olsa haritadan silinirdi diyerek önceden önlem almayanları bir bakıma koruyorsun,....Yazıyı okumamışsın, zaten yazıyor.
Abi son yönetmelik 2018 değil mi? Japonya’daki binalar nasıl dayanıyor? Biz fakir bir ülke değiliz ki, dünyanın vergisini topluyorlar bizden. Bu büyüklükteki dediğin 7,7 tamam elbet büyük ama biz deprem ülkesiyiz bu nasıl hesaplama ötesi bişey abi? Kusura bakma bu tamamen denetim eksikliği, rüşvet yeme ve müteahhitlere peşkeş çekmedir. 7.7 lik bir deprem Türkiye şartlarında öngörülemez bir şiddet değil.2007 değiştirilmis deprem yönetmeliğine tamamen uygun yapılmış bile olsa, binalar bu büyüklükteki bir depreme dayanmayabilir. Bu hesaplamaların ötesinde biseydi.
Onu da geçtim imar barışı nedir? ÇED raporu aranmaz ne demek. Ben anlamıyorum ama kat sınırlaması falan etkili olmaz mı.Adamlar depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi için çıkan kentsel dönüşüm yasasını bile ranta çevirdiler
İmar barışı bazı kesim için gelir kapısı oldu.Onu da geçtim imar barışı nedir? ÇED raporu aranmaz ne demek.
İmar affı, vergi affı, kişiye özel hapis affı, kredi kartı affı,....Onu da geçtim imar barışı nedir? ÇED raporu aranmaz ne demek. Ben anlamıyorum ama kat sınırlaması falan etkili olmaz mı.
Tamam canım, sebebi Erdoğan. Siz gelseydiniz çoktan demremi yasaklamıştınız. Ama gelemediniz, Yazık olmuş.Yazdığını tabiiki okudum. Bırak bu ayakları. Gerçekleri konuşmak, ülkeyi bir sonraki muhtemel felakete hazır yapmak,..... çok mu zor? Neden zoruna gidiyor gerçekleri paylaşmak? Bu bölgelerde bu şiddette deprem olacağını deprem uzmanları anlata anlata bitiremediler ama ciddiye almayanları konuşmak zoruna gidiyor, ....... İşi depremin büyüklüğüne bağlayarak kurtuluyorsun, aynısı Almanya'da olsa haritadan silinirdi diyerek önceden önlem almayanları bir bakıma koruyorsun,....
Yeter İsmail, en azından bu felaketten ders çıkart ve polemiği bırak artık.
Almanya'da da Deprem oluyormuş.İmar affı, vergi affı, kişiye özel hapis affı, kredi kartı affı,....
Saymakla bitmez aflar bu ülkede. İşin içerisinde siyasi rant var. Götü boklu mafya liderini dahi özel af çıkartarak af ettiler ve şimdi onu siyasi rantları için kullanıyorlar. Memleketi düşünen yok.