Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ben şikayet mi ettim konuyu arkadaş benden şüpheleniyor..Arkadaslar bu nasil uslup. Kendinize gelin rica ediyorum.
Valla ne yalan söyliyim senin espri anlayışının daha kısıtlı olduğunu düşündüm. Yanılmışım. Şaşırtıcı. Eyvallah.Sen onu bunu bırak da soruya cevap ver, kaynatma konuyu Tendon.
Yaw tek bir virgül işareti koyun gitsin.. Herkuşu geçtik leylek mi kaldı....... (demek ki asla ve asla konu bulmakta sorun yaşanmayacak anladığım bu.)"Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz"
Şimdi bu cümleyi incelemek istiyorum. Hep istedim ama bugüne kısmetmiş.
Anlatılmak istenen nedir tam olarak anlaşılmıyor. "Eşkiya" kelimesinden sonra virgül olmalı mı? Yani dünyaya hükümdar olmayan eşkiya mı. Yoksa eşkiya olan aslında dünyanın kendisi mi? (Bkz: eşkiya dünyaya)
Sonra neden "olmaz"? Eşkiya böyle birşeyi tercih mi etmez? Eğer bu "imkansızlık" içeren bir durum ise (hayatta olmaz manasına) cümlemiz " eşkiya, dünyaya hükümdar OLAMAZ" şeklinde olsa daha doğru değil mi?