Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
"Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz"
Şimdi bu cümleyi incelemek istiyorum. Hep istedim ama bugüne kısmetmiş.

Anlatılmak istenen nedir tam olarak anlaşılmıyor. "Eşkiya" kelimesinden sonra virgül olmalı mı? Yani dünyaya hükümdar olmayan eşkiya mı. Yoksa eşkiya olan aslında dünyanın kendisi mi? (Bkz: eşkiya dünyaya)

Sonra neden "olmaz"? Eşkiya böyle birşeyi tercih mi etmez? Eğer bu "imkansızlık" içeren bir durum ise (hayatta olmaz manasına) cümlemiz " eşkiya, dünyaya hükümdar OLAMAZ" şeklinde olsa daha doğru değil mi?

Edip abim orayı "olamaz" olarak okusa flow ile uyumlu bir cümle olmazdı sanırım.
Şimdi "rage agains the machine" bu şarkıyı coverlasa aynı sol hissiyatı verirmi onu bilemedim.
Ha bir de sabahattin ali abimin agzindan dinlesek nasil olurdu acaba
@No Pasaran
Avatarina istinaden cagriliyorsun brom...

Son düzenleme:
Sen branşınla ilgilen bence doktor ya da Dolar, Borsa yorumlarına renk kat. Türkçe/Edebiyat bir kaç boy büyük sana :D

Ceylan’ı vurdular zaten son bölümde hiç zevki kalmadı dizinin..

En başından izlemediysen zevk almazsın seviyorum çatışmalı dizileri..
İlk bölümünden beri biliyorum. Bölümlerinin %90'nını izlemişimdir, iyi analiz ettim diziyi ondan diyorum. Bizim Merkez Bankası başkanları bile daha uzun dururdu ÇakırBeyli'nin karşısında. Yaman'ı istisna tutuyorum ama olsun o kadar da; piyasada adam kalmadı karşısına getirecek. Çatışma sahnelerine değinmiyorum bile. Mal gibi oturdukları toplantı sofraları bile bir nebze olsun durumu düzeltebilir. Oyunculuğunu en çok beğendiğim şahıs; İlyas karakterini canlandıran. Kimsesiz Doğan oturmamış, Kimsesiz Yaşar daha iyiydi.

Eşkiya, dünyaya hükümdar olmaz mı? yoksa eşkiya dünyaya, hükümdar olmaz mı? anlamsızlığını sormaya gelmiştim ki.. hocam da aynısını yazmış. Hocam ya işte nasıl da aynı düşünüyoruz. Sonra diyorlar ki niye cli yi destekliyorsun. Nasıl desteklemeyeyim?

İlk bölümünden beri biliyorum. Bölümlerinin %90'nını izlemişimdir, iyi analiz ettim diziyi ondan diyorum. Bizim Merkez Bankası başkanları bile daha uzun dururdu ÇakırBeyli'nin karşısında. Yaman'ı istisna tutuyorum ama olsun o kadar da; piyasada adam kalmadı karşısına getirecek. Çatışma sahnelerine değinmiyorum bile. Mal gibi oturdukları toplantı sofraları bile bir nebze olsun durumu düzeltebilir. Oyunculuğunu en çok beğendiğim şahıs; İlyas karakterini canlandıran. Kimsesiz Doğan oturmamış, Kimsesiz Yaşar daha iyiydi.
Evet çok giren çıkan oldu diziye ama kadınların oyunculuğu ve aşk karmaşası diziyi erkek dizisi olmaktan çıkarıyordu bi nebze..Meryem karakteri ölünce elimizde Ceylan vardı bu saatten sonra final yaparlar gibime geliyor..

Evet çok giren çıkan oldu diziye ama kadınların oyunculuğu ve aşk karmaşası diziyi erkek dizisi olmaktan çıkarıyordu bi nebze..Meryem karakteri ölünce elimizde Ceylan vardı bu saatten sonra final yaparlar gibime geliyor..
Başlarda İlyas'ın karısını canlandıran kişinin sözlerini, duruşlarını tutuyordum. Duruşunu bozmayan façalı da beğenimi alanlardan. Behzat zaten bomba. Bunlar gibi bir kaç karakter sebebiyle puanları gözümde sıfırın altına inmemekte. Yoksa bir cacık yok dizide.

Başlarda İlyas'ın karısını canlandıran kişinin sözlerini, duruşlarını tutuyordum. Duruşunu bozmayan façalı da beğenimi alanlardan. Behzat zaten bomba. Bunlar gibi bir kaç karakter sebebiyle puanları gözümde sıfırın altına inmemekte. Yoksa bir cacık yok dizide.
Sende iyi bir izleyiciymişsin belli oldu..Bakalım bu sezonda final görüyorum ben yeni oyuncu girişi olmazsa..

• Beğen
Tepkiler: 0
O kadar cahilsin ki şuradaki espiriyi bile anlamadın. Saçma sapan kopleks yaptın. Saçmaladın. Komik duruma düştün. @Kor bile anladı muhabbeti bastı kahkahayı. Gerçekten rezil ettin kendini.
Kor bile derken? 'Bile'yi biraz açar mısın?

eşkiya ne?
- yol kesen,haraç alan,daglarda yasayan yani senin benim gibi insanoglu.
sen hiç eksiya gördün mü?
- birini bilirem,adi barandi..

Ekran görüntüsü 2021-04-01 225229.jpg

Al bak bi tane daha geldi.

Ne var üslubumda. Ben tam bir salon beyefendisiyim

Geri