Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
İki nokta bir de şikayet mi ettin ya la beni :))) vallahi uzun zamandır tanıyamamışım seni. İnan yemin ederim çok üzüldüm senin adına.

Lan yürü git ne şikayet edicem seni sor bakalım kim etmiş..

Hanginiz şikayet edip güzelim konuyu bok ettiyse parmak kaldırsın. Anaokulu gibi oldu forum valla "ortmeniim ozan saçımı cektiiiii" hahhaha

Sen onu bunu bırak da soruya cevap ver, kaynatma konuyu Tendon.

Sen onu bunu bırak da soruya cevap ver, kaynatma konuyu Tendon.
Valla ne yalan söyliyim senin espri anlayışının daha kısıtlı olduğunu düşündüm. Yanılmışım. Şaşırtıcı. Eyvallah.

cli hocam kırmızı çizgimizdir. Herkes sakin olsun. @ultrAslan gel buraya hocamıza saldırı var.

@No Pasaran etiketlendiği için onun yazacağı düşüncesi ile bu cümlenin hikayesini eklemeye gerek duymamıştım fakat tartışma büyümeden ekleyeyim.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz şarkısı ve hikayesi nasıl olmuş, şimdi gerçek hikayesini öğreneceksiniz. Kalabalıktan hoşlanmayan kendi halinde biriydi Sandıkçı Şükrü. Bir düğünde kardeşi vurulunca katili kovalayıp aynı akıbete uğrattı.

Anadolu insanının haksızlık karşısındaki duruşunu anlatır halk kahramanlarının hikayeleri. Bu topraklardaki kavimler; yiğitlik ve iyilikseverliği destanlaşan nicelerinin içselleştirilmiş hayatlarıyla kaynaşmıştır. Zalimin karşısında mazlumun yana tavır alışları anlatan bu halk hikayeleri özgürlük mücadelesinin sembolüdür aynı zamanda. Yiğitlik ve dostluk örnekleri hikayeci aşıkların coşku dolu türküleriyle ulaşır ve özümsetilir topluma. Karadeniz Bölgesi’nde de dilden dile gönülden gönüle akar durur. İşte bunlardan biri de Sandıkçı Şükrü’nün öyküsüdür.

Kaynak: Sandıkçı Şükrü, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hikayesi

"Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz"
Şimdi bu cümleyi incelemek istiyorum. Hep istedim ama bugüne kısmetmiş.

Anlatılmak istenen nedir tam olarak anlaşılmıyor. "Eşkiya" kelimesinden sonra virgül olmalı mı? Yani dünyaya hükümdar olmayan eşkiya mı. Yoksa eşkiya olan aslında dünyanın kendisi mi? (Bkz: eşkiya dünyaya)

Sonra neden "olmaz"? Eşkiya böyle birşeyi tercih mi etmez? Eğer bu "imkansızlık" içeren bir durum ise (hayatta olmaz manasına) cümlemiz " eşkiya, dünyaya hükümdar OLAMAZ" şeklinde olsa daha doğru değil mi?
Yaw tek bir virgül işareti koyun gitsin.. Herkuşu geçtik leylek mi kaldı....... (demek ki asla ve asla konu bulmakta sorun yaşanmayacak anladığım bu.)

Aynısının laciveritini çekmişler bok gibi olmuş.

Geri