Escinsel evlilige izin verilmeli mi?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Eşcinsellik çoğu çevrelerce hastalık olarak tanımlansa da, Dünya Sağlık Örgütü eşcinselliği hastalık tanımından çıkarmıştır. Ancak bunun kusurdan doğan bir hastalık olduğunu savunan çevreler de vardır. Bazı çevrelerce doğuştan gelen bir hastalık olarak tanımlanan eşcinsellik, din toplumlarında sapkınlık veya ahlaksız bir tercih olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla eşcinsellik; bırakın din toplumlarını, kendini çağdaş ve bireyin temel hak ve özgürlüklerini savunan ve uygulayan toplumlarda bile hala kabul görmüş değildir. Düşünsel olarak normal karşılasak bile uygulamada normal karşılanmadığı bir gerçektir.

Verilmelidir, zevkler ve renkler tartışılmaz...
-Çoğu yorumda bu durumu sapkınlık, travma olarak gördüklerini belirtmişler.. Madem bu insanlar sorunlu bırakın da sorunlu insan sorunlu insan ile evlensin... Onlara nefret kusup, ezici üstünlüğünüz ile baskı altına alabilirsiniz ama bu durumda o ''sözde sorunlu'' insanlar ''cici aile kızlarına'' büyük bi tehdit oluşturur.
bkz. İlk gece
kız : lets do this
Gay : Valla ben 'ibneydim' ama bunu yaşayamadım.. Hobi olarak başka insanların zevklerini, tercihlerini katleden işsiz halkımız beni öldürmekle tehdit etti. Bende kızlara yönelmeye çalıştım ama olmuyor maalesef :ss berbat evlilik vol 1293213

Tabii kimse olaya bu yönden bakmıyor çünkü kimse sorun çözmek istemiyor.. Halk olarak tek işimiz suyu daha da bulanıklaştırıp eğlenmek. bkz: survivor turabiye.

Bakış açısı şöyle '' bu gayler çoğalırsa benim çoluk çocukta bunlara özenip öyle şeyler yapmaya kalkar falan fistan ''
O zaman sorun sendedir. Çoğalmak için çoğalmayın bence :s Milletin kıçını kime verdiğini kasacağınıza level kasın da doğru düzgün çocuklar yetiştirin derim.

Toplum da daha büyük sorunlar varken , medya da dahil herkes eşcinsellik üzerine duruyor , cinsel suç işleyenlerin çoğunlu bir medya nin yapmış olduğu araştırmaya göre heterosexual olduğu dur . Tamam eşcinsellik günah olabilir , ama bu Yaratıcıyla kul arasın da . Bu transfobi olmayı gerektirmiyor , herkes kendince özgürdür , başkasının hakkını savunmakta onlarla bir olduğunu göstermez , lgbt derneklerini savunuyorum , çünkü onlar da özgür davranmak istiyor .

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ya zaten ozelinde yasiyorsa, bu kisilerin evlenilmesine izin verilmemesi sacma degil mi? Ayrica psikolojik bir travma olduguna dair bilimsel belgeleri gormek isterim, eger biliyorsan : ))

Evlenme geçmişi fi tarihine dayanır.... Nereden çıktığı da belli değil...
Evlilik iki karşı cinsten oluşuyor ve üremek burada esastır. Evlenen çiftler devletçe korunuyordur... Bekar çiftler devletçe korunamıyor...

Yani ürediğinde taktirde devletini güçlendirmiş oluyorsun...

Eş cinsellerin üreme diye dertleri yoktur... dolaysıyla devlete bir faydaları görünmüyor...
Dolayısıyla devlet tarafından ihmal edilebilir gibi gözüküyor...

Bunada din elbette tuz biber oluyor...

Bu devirde evlilik müessesi tekrardan ele alınması lazım...
Bir çift beraber olmak isteyince evlilik şartı konması gerekiyor mu ?

Gereksiz bir konu bahsi bile olamaz verilmemeli

Evlilik iki karşı cinsten oluşuyor ve üremek burada esastır. Evlenen çiftler devletçe korunuyordur... Bekar çiftler devletçe korunamıyor...

Eş cinsellerin üreme diye dertleri yoktur... dolaysıyla devlete bir faydaları görünmüyor...

İlla ki neslin çoğalması için karşı cinsle münasebetin olması gerekiyor , din emrettikten sonra ister hükümdar olsun ister padişah dediklerinin bir hükmü yoktur , kişi istediği kadar günah işlesin başkasının özgürlüğüne mani olmuyorsa bir önemi yok o kul ile yaratıcının arasında , bu her konu için geçerli , ister din olsun ister fikir ayrılığı , bireyler ne zaman düşüncelerini özgürce dile getirirse toplumsal sorunlar azalır .

Ben evlilik sart olsun demedim.. Isteyen istedigi gibi, eger karsidaki insan da bunu istiyorsa ve 18 yasindan buyukse, yasayabilir.

Ama evlenmek isteyen bir cifte de evlenemezsiniz demek kadar sacma bir durum gormedim. Devletin buna karismasi mantiksiz. Zaten beraber yasiyorlar, gitsinler evlenmek istiyorlarsa da evlensinler bize ne. Evliligin bir amaci da ciftlerin kanun karsisinda da herhangi bir suistimale karsi korumaktir, illa uremek sart degildir bunda (Bu su anki kanunlarla yapiliyor mu yapilmiyor mu bunu ayri tartisalim, su anki konu bu degil.. ) Evliligi sadece uremeye baglamak da basli basina bir problem benim bakis acima gore..

O yuzden bu haktan mahrum etmek, gereksiz ve yersiz bence bunu demeye calismistim ben.

normal bisey olsaydi tanri ona uremesi icin bir yapi denge saglardi yok ateistlerin kafasindan yazarsam evrimden turemissek o zaman dogurganlik disi canlilara mahsus olmazdi bu ince cizgi kendiliginden olmussa tesadufen bir erkek te dogurmasi lazim bu sisteme cok zit bir yapilanma yani ne tanri nede evrim buna musade etmis sapikliktan baska birsey degil

Lut kavmi gibi helak olmayı goze alıyolarsa serbest olsun

Öyle bir şey olduğunda yalnız onlar değil onlara izin veren bizler de helak olur gideriz .. O yüzden ALLAH'ın şiddetle yasakladığı bu iğrençliğe toplum olarak yasallaştırma getirmemeliyiz .. Madem ki çoğulcu demokrasinin müdavimleriyiz o halde toplumdan destek göremeyen eşcinseller ille de evlilik diye tutturmasınlar zira bu bizim toplumumuzun inançlarına ters bir durumdur ..

Sanırım Ferdi Özbeğen zamanla demişti, eşcinseliğini savunmaya kalkıştı : Çok kadınlarla beraber oldum. Sonra merakla erkeklerle denedim ve sonradan erkeklerle daha hoşuma gitti... Sanırım bu beyan sonrası cinsel tercihden bahs edilmeye başlandı...

Tabiki burada Ferdi Özbeğen cinseliğini savunmaya çalıştı... Tercih dedi...
Aslında bu tercih değil... Doğanın bizlere oynadığı oyundur... Bazılarımızı kör, bazılarımız kolsuz, bazılarımız şaşı, bazılarımızı bacaksız yaratığı gibi bazılarımız da eşcinsel doğruyor...
Eşcinsellik sadece insanlara mahsuz bir durum değil... Hayvan aleminde de görülmüştür...
Doğanın oyunu diye nitelendiriyorum...

Öyle bir şey olduğunda yalnız onlar değil onlara izin veren bizler de helak olur gideriz .. O yüzden ALLAH'ın şiddetle yasakladığı bu iğrençliğe toplum olarak yasallaştırma getirmemeliyiz .. Madem ki çoğulcu demokrasinin müdavimleriyiz o halde toplumdan destek göremeyen eşcinseller ille de evlilik diye tutturmasınlar zira bu bizim toplumumuzun inançlarına ters bir durumdur ..
Allahı herşeye sokuşturmayın... Yoksa Allahı tartışmaya açmış olursunuz...
Allahı tartışmak yararınıza olmaz sanırım...

Lut kavmi gibi helak olmayı goze alıyolarsa serbest olsun
Genetik birşeydir...
Yasaklasan da genetiği değiştiremezsin...

Gereksiz bir konu bahsi bile olamaz verilmemeli
İnsanların hak kısıtlamalarına ne kadar da çok seviyoruz...
Tuhaf bir milletiz...
Başörtü yasakları, bir parkı korumak için sokaklara çıkarız... Söz konusu diğerlerin hakları olunca hemen ters tutum alıyoruz... Enteresan...

İlla ki neslin çoğalması için karşı cinsle münasebetin olması gerekiyor , din emrettikten sonra ister hükümdar olsun ister padişah dediklerinin bir hükmü yoktur , kişi istediği kadar günah işlesin başkasının özgürlüğüne mani olmuyorsa bir önemi yok o kul ile yaratıcının arasında , bu her konu için geçerli , ister din olsun ister fikir ayrılığı , bireyler ne zaman düşüncelerini özgürce dile getirirse toplumsal sorunlar azalır .

İnsanlık dinlerden daha eskidir... Yaşanmışlık, tecrübeler dini kitaplara bir kısmı yansımıştır...
İnsanlık dinlerden önce öğrenmiştir... Evlilik daha eskidir ve sonra dine geçmiştir...
İnsanlık tecrübesi evliliği çıkartmıştır... Dinler değil... Dinler sonra kitabına almıştır...
İnsanlık tecrübesi, bir kavimi, bir halk yaşayabilmesi için, uzun vade de ayakta kalabilmesi için... üremesi gerekiyor. Buda karşı cinsle oluyor... Dolaysıyla insanlar evliliği kutsuyor. Bir önem, bir anlam yüklüyor... Eşcinsellik bir toplumun yaşayabilmesi için bir anlam taşımıyor... dolaysıyla topluluklar o dönemde eşcinseliğe bir değer vermemiştir...
Dinde bu duyguyu pekiştirmiştir ve bu şekilde bu günlere gelinmiştir...
Topluluklar değişti... Anlamlar farklılaştı... tekrardan düşünmek lazım...

Ben evlilik sart olsun demedim.. Isteyen istedigi gibi, eger karsidaki insan da bunu istiyorsa ve 18 yasindan buyukse, yasayabilir.

Ama evlenmek isteyen bir cifte de evlenemezsiniz demek kadar sacma bir durum gormedim. Devletin buna karismasi mantiksiz. Zaten beraber yasiyorlar, gitsinler evlenmek istiyorlarsa da evlensinler bize ne. Evliligin bir amaci da ciftlerin kanun karsisinda da herhangi bir suistimale karsi korumaktir, illa uremek sart degildir bunda (Bu su anki kanunlarla yapiliyor mu yapilmiyor mu bunu ayri tartisalim, su anki konu bu degil.. ) Evliligi sadece uremeye baglamak da basli basina bir problem benim bakis acima gore..

O yuzden bu haktan mahrum etmek, gereksiz ve yersiz bence bunu demeye calismistim ben.
Tabiki katılıyorum düşüncene...
Devlet karışmamalı derken ama... bu husus tartışmaya değer bence...
Evlilik tarihi bir geçmişi var, onu yukarıda biraz özetledim...

"Devlet evlilikleri kutsuyor" çünkü faydasını görüyor...
"Devlet eşcinsel evlilikleri kutsamıyor" cünkü faydasını görmüyor...

Bu devirde devlet daha haelen vatandaşlarını kutsaması mı gerek ?
Evlilik müessesi ortada kalksa daha iyi olmaz mı ?
Yada çiftler arasında devlet aradan çıkmış olsa daha çağıdaş olunmazmıydı ?

" Allahı herşeye sokuşturmayın... Yoksa Allahı tartışmaya açmış olursunuz...
Allahı tartışmak yararınıza olmaz sanırım... " demiş AOG

Aklınca üstü kapalı gözdağı vermeye çalışmışsın .. Buyur hodri meydan hadi benimle ALLAH'ı tartış .. Sen ve senin gibiler şunu anlamamakta direniyorsunuz ; " Siz nasıl ki bir yaratıcının olmadığına kani iseniz ve hayata bu yönden yaklaşıyorsanız bizde o Yaratıcının olduğundan kesinlikle eminiz ve hayata o açıdan bakıyoruz .. Dolayısıyla olayları değerlendirirken ALLAH'ın bizlere verdiği öğütler doğrultusunda değerlendirmemizden daha doğal bir şey olamaz ..
Yani öyle sen dedin diye bir olay karşısında " Rabbimiz bu konuda ne buyurmuştur " diye irdelemekten vazgeçecek değiliz .. Bizim kitabımız Kuran'dır ve Kuran eşcinsellik hakkında ki hükmü kesin olarak belirtmiştir .. Burası da büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bir toplum olduğu için SİZ BEĞENSENİZ DE BEĞENMESENİZ DE değer yargılarını Kuran paralelinde kuracak ve kurmuştur da ..

Benim Rabbim eşcinselliği lanetlemişse BENİM O'NUN BUYURDUĞUNUN DIŞINDA BİR ŞEY SÖYLEMEYE CÜRETİM OLAMAZ ZİRA AYETE MUHALİF OLMAK KİŞİNİN MÜRTEDLİĞE KADAR GİTMESİNE YOL AÇAR .. Eşcinsellik bir sapkınlıktır nokta.

" Allahı herşeye sokuşturmayın... Yoksa Allahı tartışmaya açmış olursunuz...
Allahı tartışmak yararınıza olmaz sanırım... " demiş AOG

Aklınca üstü kapalı gözdağı vermeye çalışmışsın .. Buyur hodri meydan hadi benimle ALLAH'ı tartış .. Sen ve senin gibiler şunu anlamamakta direniyorsunuz ; " Siz nasıl ki bir yaratıcının olmadığına kani iseniz ve hayata bu yönden yaklaşıyorsanız bizde o Yaratıcının olduğundan kesinlikle eminiz ve hayata o açıdan bakıyoruz .. Dolayısıyla olayları değerlendirirken ALLAH'ın bizlere verdiği öğütler doğrultusunda değerlendirmemizden daha doğal bir şey olamaz ..
Yani öyle sen dedin diye bir olay karşısında " Rabbimiz bu konuda ne buyurmuştur " diye irdelemekten vazgeçecek değiliz .. Bizim kitabımız Kuran'dır ve Kuran eşcinsellik hakkında ki hükmü kesin olarak belirtmiştir .. Burası da büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan bir toplum olduğu için SİZ BEĞENSENİZ DE BEĞENMESENİZ DE değer yargılarını Kuran paralelinde kuracak ve kurmuştur da ..

Benim Rabbim eşcinselliği lanetlemişse BENİM O'NUN BUYURDUĞUNUN DIŞINDA BİR ŞEY SÖYLEMEYE CÜRETİM OLAMAZ ZİRA AYETE MUHALİF OLMAK KİŞİNİN MÜRTEDLİĞE KADAR GİTMESİNE YOL AÇAR .. Eşcinsellik bir sapkınlıktır nokta.

Kuranda sapkın diye yazıyor diye... insanlar sapkın olunmuyor...
Kuranın burada yanılıyor... Bu insanlar senin ve benim gibi namuslu dürüst insanlar...
İnsanları olduğu gibi saygı göstemek lazım... her ne kadar kuran bunun tersini yazsa bile... Siz yine saygılı olun...

Almanın dış işler bakanı bile eşcinseldi... Yani biraz olgunlukla alakalı birşey... dinle değil...
Dinler yanıltır insanı... çünkü 1500 yıl önce kaleme alınmış bir metindir... :wink:

Kuranın burada yanılıyor... Bu insanlar senin ve benim gibi namuslu dürüst insanlar...
İnsanları olduğu gibi saygı göstemek lazım... her ne kadar kuran bunun tersini yazsa bile... Siz yine saygılı olun...

Almanın dış işler bakanı bile eşcinseldi... Yani biraz olgunlukla alakalı birşey... dinle değil...
Dinler yanıltır insanı... çünkü 1500 yıl önce kaleme alınmış bir metindir... :wink:

Bu konularda oldukça bilgisizsin .. Kuran ALLAH'ın kelamıdır ve sen değilde ALLAH yanılıyor öyle mi :)
Saygı demişsin de EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR MÜESSESEYE ÖNCE EŞCİNSELLER SAYGI GÖSTERMELİ .. Nedir bu ille de evlilik ısrarı ? Akılları sıra bu anormalliği millete normallik gibi dayatacaklar :) Hesapta ucuz bilinçaltı oyunları bunlar ama bu toplumda gitmez bu numaralar .. Din sana göre metindir bana göre hakikatin özü ..

Ayrıca inanmayacaksınız ama yine de söyleyeyim .. Eşcinsellik bir musallat halidir ..

Bu konularda oldukça bilgisizsin .. Kuran ALLAH'ın kelamıdır ve sen değilde ALLAH yanılıyor öyle mi :)
Saygı demişsin de EVLİLİK GİBİ KUTSAL BİR MÜESSESEYE ÖNCE EŞCİNSELLER SAYGI GÖSTERMELİ .. Nedir bu ille de evlilik ısrarı ? Akılları sıra bu anormalliği millete normallik gibi dayatacaklar :) Hesapta ucuz bilinçaltı oyunları bunlar ama bu toplumda gitmez bu numaralar .. Din sana göre metindir bana göre hakikatin özü ..

Bilgisiz denilince hemen bilgisiz olunmuyor...
Evliliğin gerekçelerini yukarıda bir yerde yazdım...

Eşcinseller evilik müessesine saygı duymuyor diyorsun...
Bunu nereden anladın ?

Kuran Allahın kelamı diyorsun ama yazarlar insan... ? Bu da enteresan olmalı...

Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor.

Tevbe Suresi ; Sure 9, Ayet 32

İşte o nankörlük eden kâfirlere Rabbinin (azab) sözü öyle hak oldu. Onlar, mutlaka cehennemliktirler.

MÛ'MİN SURESİ 6

Bilgisiz denilince hemen bilgisiz olunmuyor...
Evliliğin gerekçelerini yukarıda bir yerde yazdım...

Eşcinseller evilik müessesine saygı duymuyor diyorsun...
Bunu nereden anladın ?

Kuran Allahın kelamı diyorsun ama yazarlar insan... ? Bu da enteresan olmalı...

Sevgili AOG sen bir atesin ben ise teist .. Ne sen beni imanımdan vazgeçirebilirsin ne de ben sana hidayeti sağlayabilirim .. Bu ancak Rabbimin elindedir .. Dolayısıyla inanç meselesinde benimle tartışman yersiz olacaktır .. Kuran'da diğer her şey de olduğu gibi ALLAH'ın ayetlerindendir ve yalnızca Kuran'ı değil dünyada ki bir çok işleyişi insanlar vasıtasıyla yönlendirir Cenab-ı ALLAH .. Dileseydi onu gökten bir kitap halinde de indirirdi ama elçisine vahiy yoluyla indirdi ve o vahiyler unutulmasın diye de kitap haline getirildi ..
Eşcinseller evlilik kavramına saygı duymuyorlar demedim, eşcinselliğin evlilik gibi kutsal bir amacın sebepleri içinde olmadığını söylemeye çalıştım .. Velhasılı ne dersen de eşcinselliğin evlilik kurumuyla bir bağı olamaz ve olamayacaktır inşaALLAH ..

Geri