Escinsel evlilige izin verilmeli mi?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Basit bir cevabı olan soru.

Cevap önemli değil benim başka sorularım var aslında.

Kim bu izin veren makam? Kim kimden izin istemek zorunda böyle bir şey için? Bize mi düştü başka insanların yaşam şekillerine yada kimi sevip sevmeyeceklerine "izin" vermek?

Biz kimiz de böyle bir yetkiyi nereden alıyoruz?

Not: Buradaki "biz" ifadesi; kendini "normal", kalanları anormal olarak gören "heteroseksüel" insan zihniyetini temsil etmektedir.

Onlar sizin islam adı altında kabul gördüğünüz evliliklerdeki gibi çok eşli değiller, müslümanlardan daha sadık olanları var. İçinde bulunmadığınız durumları, şahit olmadığınız durumları kabul görülemez diye nitelendirmeyin

Aşıkları ayırmayın, sevginin gücüne karşı koyamazsınız

tumblr_lzp806ThBb1r76jrto1_500.jpg

Ricky Gervais abimizin çok kaliteli bir tespiti var bu konuda. Burada dursun;

"Remember, same sex marriage isn't gay privilege, it's egual rights. privilege would be something like gay people not paying taxes. Like churces don't."

Efenim diyor ki; Unutmayın aynı cinsiyetten insanların evlenmesi bir ayrıcalık değildir, eşit haktır. Eğer eşcinsel insanlar vergi ödemiyor olsaydı bu bir ayrıcalık olurdu. Kiliselerin ödemediği gibi.

Aslında bu konu hakkında baya kararsısızım. Çünkü eşcinsel olmayan insanları gördüğüm zaman bana eşcinselliler daha iyi geliyor. Evet dinimizde bu yoktur. Ama yapabilecek birşeyde yoktur diye düşünüyorum.
Mesela geçen okudum, 2 engelli kızına tecavüz eden bir baba, köyde 8 yaşında ki çocuğa bir çok kişi tecavüz edenler, okulda öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmenler, torununa yiğenine tecavüz eden amcalar , dedeler.. oğluyla ilişkiye giren anneler..

Bunlar varken eşcinsellere karışmak saçmalık geliyor. İnsanların kendi tercihi. Dinde ne kadar bu var bilmiyorum. Ama sonuç olarak ben Allah, peygamber değilim hüküm vereyim yasak getireyim.

Yoldan mini etek giyen kıza salyalar doluysu bakan erkekler, eşcinselliğe karşı geliyor ibne diye nitelendiriyorlar.
Peki ya siz nesiniz?

O kadar çok şey görüp, okuyoruz ki, eşcinsel evliliği çokta ürktücü gelmiyor. Çünkü daha kötü şeyler oluyor bizim ülkemizde.

İslamı araya katıyor çoğu kişi. Ayetlerden örnekler getiriyorlar. Sahi bunları yaparken, diğer ayetleri uygulayan kaç insan var?
İşlerine geldiği zaman ayetlerden yola çıkıyorlar. İşlerine gelmediği zaman ayet mi? O da ne diyebilecek kişiliksizler var.

Bakın ben onaylıyorum demiyorum ama ülkemizde daha çok iğrenç olaylar varken eşcinsellik sorun oluyor dile alınıyor.

Sokaklara döküldüler dine hakaret ettiler dediniz.
Peki hiç düşündünüz mü neden hakaret ediyorlar?
Çünkü sizler Müslümanlığı yanlış bildiğiniz için. Çünkü onları düzeltmek uğruna, yardım etmek uğruna onları dışlayıp, alay ettiniz. Onlara dini yanlış gösterdiniz.

Ben doğrudan yanayım. Eğer hüküm vereceksem önce o insanlara doğruyu göstermek isterim. Elimden ne geliyorsa yapmak isterim. Dışlamak alay ewtmek hor görmek benim dinimde yok. Sizin dininizde varsa bunu bilemem ama benim dinimde bunlar yok.

Peygamber efendimiz(S.A.S) ve diğer peygamberler insanlara hoş görü ile yaklaşırlardı. Efendimizi öldürmeye çalışanları bile affediyordu. Allah bile insanları yargılamazken bizim yargılamamız ne kadar doğru? Allah bile her şeyi affediyorken biz kimiz ki?

Bence herkes kendi hayatına baksın.
Çünkü hiç biriniz 4 ün biri değilsiniz.

Size ne olum milletin hayatından :T:

aile kavramini öldürmek istiyorsak tabikide :)
dinimizede karsi duralim ztn
gerci ne kadar müslümaniz o bile tartisilir

Üremenin sonu demek genç bir ülke olarak böyle birseye izin verilmesine karşıyım :

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belki ailenizde cevrenizde yok bu kadar rahat konusabiliyorsunuz. Dusunun ki ailenizin bir ferdi escinsel ? abiniz ya da ablaniz ? ne yapardiniz ? biraz empati yapin.
Her ne kadar bastirilmaya calisilsa da toplumumuzdan ilgi goruyor,ulkemizdeki eglence hayatinin vazgecilmez bir parcasi kim inkar edebilir ki bunu ? Bir Bulent Ersoyu, bir Zeki Mureni, bir Kerimcan Durmaz, bir Fatih Urek bunlari unlu yapip alkislayan bizim toplumumuz degil mi ? ulkedeki binlerce travesti var, ve bu insanlarla iliskiye giren yine erkekler degil mi ?
Dinimizin yasaklamasi, bize cok igrenc gelmesi bi yana bu insanlarin bu hallerine goz yumabiliyor sindirebiliyorsak kusura bakmayin ama evliliklerine de birsey demeye hakkimiz yok.

Evlilik aşkı öldürüyor verilsin aslında dönerler belki

Verilirse meşrulaştırılmış olur
verilmemeli

Verilsede verilmesede yaşanan bir eşcinsellik var. Evliliğe dökülmesi en azından daha iyi ve sağlıklı olur. Bir insana şununla bunu yapamazsın diyemeyiz, kanunende saçma kalır. Ama eşcinsellikte diyebiliyoruz. E bu da hak.

Bidona tecavüz edeni bidonla evlendirmelimidir uzayda hayat var mı? Bir uzaylıyla bir dünyalının evlenmesi caizmidir?2 erkek/2 kız birbirini nasıl şapabilir bu doğalmıdır?bunun düşünen kafa nasıl kafadır?aklıma bibuçukton soru geldi?

Sacma

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuyla ilgisi var ya da yok yeri geldi yazicam.

Gecen arkadasimla daha cok liseli universiteli yas gruplarinin gittigi mekandaydik. En fazla 15 yaslarinda piril piril iki delikanli omuz omuza oturuyor. Gozum takildi arada donup bakiyorum, biraz daha ilerlettiler asabim bozuldu artik bakmayi kestim.

O an dusundugum sey sizin ananiz babaniz bu halde sizi gorse kahrindan ölurdu gecti. Baska bir sey dusunmedim.

Hocam, bir sevgili çiftin el ele tutuşarak toplum içinde gezmesine "Edep ya hu!" deyip karşılık veren bir kitleden, eşcinsel evliliğe izin vermesini bekleyerek aslında çok büyük bir mucize beklemiş oluyorsunuz.

Geri