Escinsel evlilige izin verilmeli mi?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
"Same-sex marriage" yani escinsel evliliklere izin verilmeli midir?
Nedeniyle birlikte aciklar misiniz?

Dipnot: Escinsel degilim :p

Bırakın kim kimle ne yapıyorsa yapsın size zararı ne ?
herkes sevdiğiyle olsun. :D

En az 3 çocuk yapacaklarsa izin verilmeli:p

Kisi cinsel tercihi nedeniyle yalniz mi ölsün. İzin verilebilir

~
:T:

müslüman ülkelerde imkansız inanış gereği hani izin verilsede tezat eşcinsel evliliğin yapıldı bi yer var hollandada oraya gitsinler evlenicek olanlar hem balayınıda aradan çıkarmış olurlar seven sevenle evlensin ama toplum böle şeylere alışık değil,olmak zorundamı oda değil.....

Bir an nikah şehidinin sizi ilan ediyorum derken ne diyeceğini hayal etmeye çalıştım da, olmadı.

Yani onların açısından düşününce istendik bir şey olabilir ama ben eş cinselliğin cinsel kimlik bozukluğu olduğuna inanan biriyim. Bu yüzden sağlıklı bulmam evlilik onayını.

Lütfen ben öldükten sonra izin versinler. Bu bedenim bu kadar acıya dayanamaz :T:

Bir an nikah şehidinin sizi ilan ediyorum derken ne diyeceğini hayal etmeye çalıştım da, olmadı.

Yani onların açısından düşününce istendik bir şey olabilir ama ben eş cinselliğin cinsel kimlik bozukluğu olduğuna inanan biriyim. Bu yüzden sağlıklı bulmam evlilik onayını.

Peki bilimsel olarak escinselligin cinsel bir kimlik bozuklugu olmadigi "kanitlanabilecek" olsaydi, bu gorusun degisir miydi?

Sanirim, dedigin gibi escinselligi nasil gordugumuzle ilgili olarak da verdigimiz karar degisebiliyor.

Peki bilimsel olarak escinselligin cinsel bir kimlik bozuklugu olmadigi "kanitlanabilecek" olsaydi, bu gorusun degisir miydi?

Sanirim, dedigin gibi escinselligi nasil gordugumuzle ilgili olarak da verdigimiz karar degisebiliyor.

Zaten insanların bakış açısı aldığı kararları büyük ölçüde değiştiren şeylerden en önemlisi.

Bilimsel olarak araştırmalara bakmak lazım evet. Ancak fikrimin ne yönde olacağını şu an kestiremiyorum.

Hislerini, ilgilerini, yönelimlerini sonuna kadar kabul ediyorum ancak inandıklarım bu konudaki tutumlarımı etkiliyor. Tabi ki bilgi arka planım, bunun bir bozukluk/karmaşa olduğu dışında renklenirse kabul ettiğim noktalar da o yönde değişiklik gösterebilir.

Kimlik ya da kişilik bozukluğu olmadığı zaten kanıtlandı. Psikiyatri yayınları, yani tıp bunu kabul etti.
Ne hormonlarında bi bozukluk var ne de ruhlarında -)

insanların kararınca yaşayabilmek istediğinden değilde yaşamalarını istemicek bir sürü insan olması nedeniyle yapmasalar daha iyi (: aslında

Kimlik ya da kişilik bozukluğu olmadığı zaten kanıtlandı. Psikiyatri yayınları, yani tıp bunu kabul etti.

Cinsel kimlik bozukluğu olup olmadığının kesinleştiğini bilmiyorum tam olarak bir bakmak lazım.
Zaten son derece hormonsal olarak falan normaller psikiyatrik olarak ne tür çalışmalar yapılmış irdelemek lazım.

Ben zaten kimlik veya kisilik bozuklugu olmadigini dusunuyorum.
Ama bunu 100% bilimsel olarak kanitlamak su acidan zor, insanlar arasindaki farkliliklardan oturu..
1-2 tane bile kisinin problemleri oldugu saptansa, kanitlama kisminda zorluk cekilir.

Ama, toplumdaki genel yargidan bahsetmeye calismistim.
Kimine gore hormonal bir yatkinlik vardir, kimine gore cift cinsiyetlilik (bir iki haber okumustum bununla ilgili, ama ne kadar dogrudur bilmiyorum)
Ya da cevre faktoru oldugunu dusunenler var. Ki bunlarin da etkisi olabilir. (olmayabilir de)
Hatta hormon tedavisi cok uygulandi escinsel insanlara, bu dusuncelerden dolayi..

Asil soru ama surada bence.. Eger escinsel evliliklere izin verilirse, insanlardaki egilim daha cok artar mi escinsellige? Insanlarin buna bakis acisi nasil?

Şu anlamda evlilik onaylanabilir belki, bu eğilimler toplumsal baskı nedeniyle bastırılarak içsel bir döngüyle farklı eğilimlere dönüşebiliyor. Sanırım ben bu eş cinselliğin, cinsel kimlik karmaşası olduğu düşüncelerimden dolayı iyi psikoterapilerle ortaya çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Zira bunun birkaç örneğiyle karşılaştım.

Eş cinselliğe eğilime gelirsek, eğer bu eğilim olarak değerlendirilecekse tercih boyutunu canlandırıyor kafamda. Zaten eşcinseller bunu hissederek, isteyerek yaşıyorlar. Eğilimin artacağını düşünmek, var olan bir durumdan ziyade, kabul edilen bir durumu seçmeyi yansıtmaz mı?

Cinsel kimlik bozukluğu olup olmadığının kesinleştiğini bilmiyorum tam olarak bir bakmak lazım.
Zaten son derece hormonsal olarak falan normaller psikiyatrik olarak ne tür çalışmalar yapılmış irdelemek lazım.

Cinsel kimlikleri ile problemleri olsaydı gayler erkek gibi dolaşmazdı -)

Ben zaten kimlik veya kisilik bozuklugu olmadigini dusunuyorum.

Ama, toplumdaki genel yargidan bahsetmeye calismistim.
Kimine gore hormonal bir yatkinlik vardir, kimine gore cift cinsiyetlilik (bir iki haber okumustum bununla ilgili, ama ne kadar dogrudur bilmiyorum)
Ya da cevre faktoru oldugunu dusunenler var. Ki bunlarin da etkisi olabilir. (olmayabilir de)
Hatta hormon tedavisi cok uygulandi escinsel insanlara, bu dusuncelerden dolayi..

Asil soru ama surada bence.. Eger escinsel evliliklere izin verilirse, insanlardaki egilim daha cok artar mi escinsellige? Insanlarin buna bakis acisi nasil?

O zaman sen yönelimi çevre mi yapıyor diyorsun? Niye eğilim artsın?

Cinsel kimlikleri ile problemleri olsaydı gayler erkek gibi dolaşmazdı -)

O zaman sen yönelimi çevre mi yapıyor diyorsun? Niye eğilim artsın?

Ben demiyorum :p Escinsellerin evliliklerine izin verilmeli diyorum ben : ))
Sadece toplumlardaki (ozellikle bizim toplumumuzdaki) bu on yarginin temelini anlamaya calisiyorum.

Dini yargidan ziyade baska bir temele de mi oturtulmus acaba? Cevre etkisi oldugu mu dusunuluyor diye onu sorguluyorum : ))

Şimdi işim var, yarın tartışcam bunu .p

Geri