Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
evlilikte siyaset, din, dil, ırk hatta ten baya önemli bir etmendir. kendimizi kandırmayalım.
Babam gibi düşünüyorsun, çok dar fikir kalıbınız. Atıyorum chpliyiz diyelim, mhpli sevemez miyiz, aynı yola baş koyamaz mıyız? Ya da akpli? Niye insanları sınıflandıralım. Kendi düşüncesini sana zorla benimsetmeye çalışmadığı sürece şart değil aynı düşünen biriyle evlenmek. Ama Türk erkeklerinin kanında var. Kendi gsli kız Fenerli ise gsli olmaya zorlar. Chpliyse chpli olmaya. Olmamalı böyle. Nasıl dışarda demokrasi hak özgürlük naraları atıyorsak onu uygulamaya gecireceksin.
siyaset bir yaşam biçimidir. partilere indirgemeyeceğim. siyasi görüşler aralarında yakın olanlar da var, son derece zıt fikirlerde olanlar da var. bu fikirler genelleştirilebilir olduğundan insanın yapısı itibariyle diğer özelliklerinde benzerlikler gösterebiliyor. futbol takımı ile farklılıkları ile siyaset bir değildir, farklı zıtlıklardır, siyasi farklılıklar evliliğin gidişatını etkileyebilecek derecede önem gösterebilir. bugün bu forumda bile siyasi bakış yönleri farklılıkları nedeniyle bir çok konuda zıtlaşmalar varken ben bu zıtlaşmayı neden yatak odama kadar sokayım ki ?bu riski alamamak dar fikir kalıbıysa ben dar fikir kalıplıyım.
Onlar sadece örnek idi. Saygı olduktan sonra sorun olmaz bence. Sana göre A fikrini savunanlar A fikrini savunanlarla evlenmeli yani. Ben iştirak edemeyeceğim fikrinize. Bence bu bir ölçüt olmamalı.
eşlerden biri pikniğe gidelim derken, diğeri sahilde oturalım dediğinde bu bir fikir ayrımı olabilir ama siyaseti bununla bir tutamazsın umarım bir gün anarşist komünistin tekine aşık olursun ve ne demek istediğimi anlarsın.