Eş seçiminde siyasi tercihin ne kadar önemi var?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Çok uç noktalarda ise ayrım önemlidir. Ufak tefek şeylerin çok mühim olacağını sanmıyorum.

Adamla ben iki ayrı kutubuz.
Onunla siyaset konusunda tek kelime konuşmam,ilerde ayrılık olursa sırf akepeli diye ayrılacağıma eminim.
Çünkü öyle bir zihniyet ki ona göre bu ülke akepe sayesinde var oldu,saçı açıklar ahlaksız(ki bende açık biriyim)türbanlılar dindar.Kendine göre böyle saçma sapan savunmaları var.Yobazlık ve cahillik konusunda bazen onun eline kimse su dökemez diyorum.
Neden sevgilim bunu bende bilmiyorum.Herkesin dini,siyaseti,ahlakı kendine.
Bunu öğretmek lazım,kıt beyinlilere.

Her akepeli aynıdır demiyorum.Benim elimdeki numuneden bahsediyorum biline.

Habire modernleşme cağdaşlaşma adına batıyı örnek alan zihniyeti savunan bir karım olmasını istemem açıkcası cahillik bu devirde bulunmaz nimet.

hiç gerek yok bence :) oneme gerek yok bence. babam arap alevisidir annem de girit türküdür. 2 zıt. bir aile yapısı evleniyor ve 25. yıllarını öldürüyorar..

bu iş yürekte bitiyor.

ne kadar onemi yok denmeliydi bence :T:
ha eger iki taraftan birisi susacaksa, onemli olmaz susmayan icin,
susan icin onemlidir, catlak burdan ba$layip zamanla acilir ^^

dinciyle evlenmem
dindarla evlenebilirim
milliyetçiyle de evlenebilirim
dindar milliyetçiyle evlenmem

Bizde Alevi ve Kütlere Kız Verilmez. Bu böyle Gelmiş Gidiyor. Hep Böyle Empoze Edildi Bize.
Bu Yüzden Benim için Önemli.. Görüş Farkı veyahut Örf Adet Uyuşmayınca Olmuyor.

Körü körüne bağlı olmasın hiçbir şeye yeter. Her şey zehirmis mühim olan dozmuş. Anladın.
.p

önemli tabi ki de herkes savundugu görüşü benimser ben rahat rahat konusmayacaksam eşimin yanında görüşümü söyleyemeyeksem kırılacak mı diye düşüneceksem ne yapayım oyle eşi ...

kesinlikle çok onemli .
dusunsene . her siyasi sohbette dusman kesilir adam yahu .

Siyasi görüşü tabiki olsun ama he anımızda da siyaset konuşmasın mesela komşular ne der sonra siyasi siyasi ne o öyle.d

Onemli benim icin.
Siyasi gorusu uymayan biriyle nasil Haber vs bakicam
Her defasinda dediklerine sinir olurum. Evlilikle cogu seyin uyusmasi lazim, siyasi gorusde bunlardan biri

Severken nasıl siyasi görüşüne bakarak sevmediysem evlenirken de bu konuyu dikkate almam.

Bir ilişkînin olmazsa olmazı cinselliktir diye kavrayan toplumumuza sesleniyorum olmazsa olmazı saygıdır. Siyasi görüşüne bile saygısı olmayan insan ( tabi bu insan da öyle salak saçma şeyleri savunmayacak partizanlık düzeyinde değil) sana da saygısı olmaz. Bu işlerin bir zamanlar sevgilisi için tuttuğu takımı değiştiren versiyonları vardı. Evlerden Irak ..

Kimse kimseyi kendi görüşüne uymaya mecbur bırakmadıktan sonra önemsizdir, siyasi tercih önemliyse, hangi takımı tuttuğunda önemlidir bunlara tkaılmayın.Sevdikten sonra siyasi tercih nedir yahu ?

Daha önce olsa önemi yok derdim ama şuan düşünüyorumda aşırı akpli bi zihniyete asla tahammül edemem..

Geri