Eş seçiminde siyasi tercihin ne kadar önemi var?

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
Terör yanlısı bir siyasi görüşü olmasında isterse Yukarı Peçenekliler kalkınma partisine oy versin benim için fark etmez :D:D:D

Tek başına, her şeyden bağımsız olarak siyasi tercihi kıstas olarak görmem, buna göre değerlendirme dahi yapmam.

Fakat, siyasi düşünceyle beraber saplantı, fanatizm görürsem evliliğin gerçekleşmesi mümkün değildir.

Orta düzeyde siyaset yaparsa saygım var ama kadınında aşırı düzeyde siyaset yapan tipi hiç hoş gelmez bana :)

fark eder.

ideolojiyi benimseyip kalkıp bana fanatizm yaparsa o adamla arkadaş bile olamam.

hiçbir şeyin aşırı fanatik olan halini sevmiyorum elbette fark eder yani çok ters bir bakış açısı olan insan ile siyaset dışında da fikirler uyuşmaz bir durumdadır zaten olay bakış açılarıdır

Tamamen zit siyasi goruslerin birbiriyle uyumsuz kisiliklere ait oldugunu dusunurum hep.
O yuzden onemlidir bence.

Çok önemi var zıt görüşlerde olan kişiler zaten birbirleriyle uyumsuzdur ve ister istemez bu durum sorun yaratır

seçimi etkileyecek faktörlerden en ağırlıklı birkaç tanesinden birisi.

bana kesinlikle kabul etmiceğim bir düşünce hakkında tatava yapan eşle mümkün değil anlaşamam.Sevgi kalsa bile saygı biter.

Eğer insanlar birbirine saygılı ise, siyasi tercihin bi önemi yok. Solcular solcularla mı evlenmek zorunda? Eğer sevgi, saygı, anlayış, benim düşüncelerime saygı görüyorsam hangi siyasi fikirden beslendiği çok da önemli değil.

evlilikte siyaset, din, dil, ırk hatta ten baya önemli bir etmendir. kendimizi kandırmayalım.

evlilikte siyaset, din, dil, ırk hatta ten baya önemli bir etmendir. kendimizi kandırmayalım.

Babam gibi düşünüyorsun, çok dar fikir kalıbınız. Atıyorum chpliyiz diyelim, mhpli sevemez miyiz, aynı yola baş koyamaz mıyız? Ya da akpli? Niye insanları sınıflandıralım. Kendi düşüncesini sana zorla benimsetmeye çalışmadığı sürece şart değil aynı düşünen biriyle evlenmek. Ama Türk erkeklerinin kanında var. Kendi gsli kız Fenerli ise gsli olmaya zorlar. Chpliyse chpli olmaya. Olmamalı böyle. Nasıl dışarda demokrasi hak özgürlük naraları atıyorsak onu uygulamaya gecireceksin.

Benim eski kiz arkadaş im kapalıydi. Aşırı akp liler. Benim görünümü bildiği halde beraberdik. Ama gel gelelim buyukler on yargili olduğu için olumlu bakmiyorlar. Aşıklar zaten mutlular. Aileler karismazsa daha da mutlu olacaktır

Babam gibi düşünüyorsun, çok dar fikir kalıbınız. Atıyorum chpliyiz diyelim, mhpli sevemez miyiz, aynı yola baş koyamaz mıyız? Ya da akpli? Niye insanları sınıflandıralım. Kendi düşüncesini sana zorla benimsetmeye çalışmadığı sürece şart değil aynı düşünen biriyle evlenmek. Ama Türk erkeklerinin kanında var. Kendi gsli kız Fenerli ise gsli olmaya zorlar. Chpliyse chpli olmaya. Olmamalı böyle. Nasıl dışarda demokrasi hak özgürlük naraları atıyorsak onu uygulamaya gecireceksin.

siyaset bir yaşam biçimidir. partilere indirgemeyeceğim. siyasi görüşler aralarında yakın olanlar da var, son derece zıt fikirlerde olanlar da var. bu fikirler genelleştirilebilir olduğundan insanın yapısı itibariyle diğer özelliklerinde benzerlikler gösterebiliyor. futbol takımı ile farklılıkları ile siyaset bir değildir, farklı zıtlıklardır, siyasi farklılıklar evliliğin gidişatını etkileyebilecek derecede önem gösterebilir. bugün bu forumda bile siyasi bakış yönleri farklılıkları nedeniyle bir çok konuda zıtlaşmalar varken ben bu zıtlaşmayı neden yatak odama kadar sokayım ki ?bu riski alamamak dar fikir kalıbıysa ben dar fikir kalıplıyım.

siyaset bir yaşam biçimidir. partilere indirgemeyeceğim. siyasi görüşler aralarında yakın olanlar da var, son derece zıt fikirlerde olanlar da var. bu fikirler genelleştirilebilir olduğundan insanın yapısı itibariyle diğer özelliklerinde benzerlikler gösterebiliyor. futbol takımı ile farklılıkları ile siyaset bir değildir, farklı zıtlıklardır, siyasi farklılıklar evliliğin gidişatını etkileyebilecek derecede önem gösterebilir. bugün bu forumda bile siyasi bakış yönleri farklılıkları nedeniyle bir çok konuda zıtlaşmalar varken ben bu zıtlaşmayı neden yatak odama kadar sokayım ki ?bu riski alamamak dar fikir kalıbıysa ben dar fikir kalıplıyım.

Onlar sadece örnek idi. Saygı olduktan sonra sorun olmaz bence. Sana göre A fikrini savunanlar A fikrini savunanlarla evlenmeli yani. Ben iştirak edemeyeceğim fikrinize. Bence bu bir ölçüt olmamalı.

Onlar sadece örnek idi. Saygı olduktan sonra sorun olmaz bence. Sana göre A fikrini savunanlar A fikrini savunanlarla evlenmeli yani. Ben iştirak edemeyeceğim fikrinize. Bence bu bir ölçüt olmamalı.

eşlerden biri pikniğe gidelim derken, diğeri sahilde oturalım dediğinde bu bir fikir ayrımı olabilir ama siyaseti bununla bir tutamazsın umarım bir gün anarşist komünistin tekine aşık olursun ve ne demek istediğimi anlarsın.

Sıkıntılı bir süreç olacağı aşikar.Evlilik bizim ülkemizde önemli bir kurumdur ve evlenen kızın erkeğin ailelerininde birleşmesi olarak algılanır. Genel olarak baktığınızda ülkemizde önem taşır. Belki evlenen kişiler için sorun olmayabilir ama akrabalar bir araya geldiğinde bu konuda sert tutumu olan insanlar çıkacaktır. Birbirlerine sıkıntılı sözler söyleyebilirler buda ister istemez evli çiftin aileleri arasında soruna sebep olur.
Konu ile ilgili örnekler çoğaltılabilir. Kendi adıma insanların sevdikleri aşık oldukları kişinin din, dil, ırk, mezhep, siyasi düşünce ayrımı gözetmeksizin eğer mutlu oluyor ve birbirlerine değer veriyorlarsa evliliği hakkını vererek yaşayacaklarsa herkes sevdiğini alsın ama bizim ülkemizde zor durum.

eşlerden biri pikniğe gidelim derken, diğeri sahilde oturalım dediğinde bu bir fikir ayrımı olabilir ama siyaseti bununla bir tutamazsın umarım bir gün anarşist komünistin tekine aşık olursun ve ne demek istediğimi anlarsın.

Allah korusun. :s İkisi farklı.

Bu konunun öneminin boyutu iki tarafında hayatlarına ne kadar siyaset kattıklarıyla doğru orantılıdır.

Geri