Eş seçiminde siyasi tercihin ne kadar önemi var?

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Burası Türkiye. Siyasette, futbolda hep aşırıya kaçıyoruz. Farklı görüşteki kişiler aynı ortamda olmaya bile tahammül edemiyor, aynı hayatı hiç paylaşamazlar.

Yanlışlıkla taban tabana zıt olduğum biriyle flört etmiştim öğrenince de çocuğu engellemiştim evlilik olabilemez

kişiye göre değişir. fikirlerinizi başkasına dayatan biri değilseniz karşı taraf da öyle değilse sorun olmaz.
hayat siyasetten ibaret değil. herkesin kendine göre doğruları var ve o doğrular değişebilir.
fikir ayrılıkları her konuda olur. önemli olan farklı açılardan düşünüp değerlendirmek ve saygı duymak. farklılıklarımızın bizi biz yapan özellikler olduğunu unutmayalım.
eşimizin her konuda bizimle aynı fikirde olması çok sıkıcı bir durum olur.

30 sene önce evde sadece seçim zamanları partilerden bahsettiklerini duyardım
şu an anam babam abim yaşıyor olsa nasıl bir siyasi muhabbet dönerdi tahmin edemiyorum
2023 seçimlerinde çevremdeki insanlardan uzaklaştım
farklı düşüncedeki insanla da evlenemem

Kocam bana terörist diyoru açan bendim arkadaşlar, çok zevkli oluyor bu tür zorbalama. İnsan ekstra bir iştaha geliyor, ah ah mazi... Önemliydi yani karşıt olması.

Bıraktım tabii, biz Allah yolundayız.

oturur konuşuruz ya
olmuyorsa olmaz
sağlık olsun

Sevgili seçiminde biraz(!) esnek olsam da ülkücü ve akpli sevgilim olmadı. teröristolmuştusjdhdjdshsfdg
Eş konusunda daha seçiciyim bırak siyasi görüşü,fanatik olmaz,herhangi bir bağımlılığı olan olmaz,üniversite mezunu olmayan olmaz,mizah görüşünden tut hayata olan umut dolu bakışına kadar bana işlemeyen biriyle olmaz.
Bir sevgilim vardı aslında tam üstteki şeylere tam uyuyordu. Burnu olmasa kıvanç tatlıtuğ yani o derece...Dedim neyse çocuklarımıza estetik yaparız artık burun benim için çok önemliyken onu bile ikinci plana atmıştım..... Hatta aileme de bahsetmiştim ilk kez birini. Annem rüyasında bile görmüştü, bir beladan kurtarmış o çocuk beni falan. Yani baya benimsemiştik aslında. Ama çocuğun ailesi mhpliydi özellikle babası çok bağlı. Ülkücü kesim işte. Ve annesi, ben çocuğunu çok üzüyorum diye :d bana biraz mesafeliydi ayrılırsınız siz şu bu. Üf sanane ya :d neyse Artık tanışacaklar yani annemle, ablamla. çocuk takım elbise almış kendisine, mezuniyet gününden bir gün önceydi, eğer işe aileler girerse o raddede bende geri dönüş kolay kolay olmaz. Sonra o gece düşün düşün ya dedim bu iş olmayacak sanırım. Bir sorun bugün çıkmasa ileride elbet çıkacak görüyorsun o an. Pat diye bitirdim ilişkiyi. Ailem geldi mezuniyete, ee çocuk nerede tanışacaktık falan ablam da ayrı heyecanlı :d dedim bitti o iş... tmm deyip geçtiler... Yani olmaz arkadaşlar. sevgili okey ama evlilik başka bir şey ve seçiçi olmak zorundasınız. Ha tüm seçiciliğe rağmen kötü çıkarsa da ona da kısmet deniyor...

Sevgili seçiminde biraz(!) esnek olsam da ülkücü ve akpli sevgilim olmadı. teröristolmuştusjdhdjdshsfdg
Eş konusunda daha seçiciyim bırak siyasi görüşü,fanatik olmaz,herhangi bir bağımlılığı olan olmaz,üniversite mezunu olmayan olmaz,mizah görüşünden tut hayata olan umut dolu bakışına kadar bana işlemeyen biriyle olmaz.
Bir sevgilim vardı aslında tam üstteki şeylere tam uyuyordu. Burnu olmasa kıvanç tatlıtuğ yani o derece...Dedim neyse çocuklarımıza estetik yaparız artık burun benim için çok önemliyken onu bile ikinci plana atmıştım..... Hatta aileme de bahsetmiştim ilk kez birini. Annem rüyasında bile görmüştü, bir beladan kurtarmış o çocuk beni falan. Yani baya benimsemiştik aslında. Ama çocuğun ailesi mhpliydi özellikle babası çok bağlı. Ülkücü kesim işte. Ve annesi, ben çocuğunu çok üzüyorum diye :d bana biraz mesafeliydi ayrılırsınız siz şu bu. Üf sanane ya :d neyse Artık tanışacaklar yani annemle, ablamla. çocuk takım elbise almış kendisine, mezuniyet gününden bir gün önceydi, eğer işe aileler girerse o raddede bende geri dönüş kolay kolay olmaz. Sonra o gece düşün düşün ya dedim bu iş olmayacak sanırım. Bir sorun bugün çıkmasa ileride elbet çıkacak görüyorsun o an. Pat diye bitirdim ilişkiyi. Ailem geldi mezuniyete, ee çocuk nerede tanışacaktık falan ablam da ayrı heyecanlı :d dedim bitti o iş... tmm deyip geçtiler... Yani olmaz arkadaşlar. sevgili okey ama evlilik başka bir şey ve seçiçi olmak zorundasınız. Ha tüm seçiciliğe rağmen kötü çıkarsa da ona da kısmet deniyor...
Hep negatif etki yaratabilecek seylere odakliyiz.Savunma mekanizmalari bazen insani pisman edebiliyor.
Üzüldüm ciceğim.

Törör sevici olmadığı suretle, dişi olan her canlı ile ve belli kriterlerde uyum sağladığımda ilişki yaşayabilirim. Irk din dil gezegen galaksi farketmez.

• Beğen
Tepkiler: RK
Üstteki abinin dediği gibi takvalı olsun 😃
Bir de kürtçü olmasın .

Geri