Erkeklerin Kızlar için Kas yapması

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Kendine daha çok güveniyor görsel olarak, bu durumda şaşılacak bir şey yok ki.
İnsanın görüntüsüne, vücuduna önem vermesinin öz güvenle alakalı olduğunu zannetmiyorum açıkçası. Kasları olmayan ama prezantabl olan insanlar da gayet güzel görünüyorlar. Bence spor yapmanın çok farklı nedenleri var.
Bazısı günden 1 saat gelip koşuyor ama kas yapmak için çalışmıyor, bazısı koşmuyor, kas yapmak için çalışıyor, bazısı da daha fit görünmek için.. Hepsinin ortak noktası aynı olamaz.

BAKLAVAYI DA SEVELİM AMA KARIN DA DEĞİL, MİDE DE.........

İnsanın görüntüsüne, vücuduna önem vermesinin öz güvenle alakalı olduğunu zannetmiyorum açıkçası. Kasları olmayan ama prezantabl olan insanlar da gayet güzel görünüyorlar. Bence spor yapmanın çok farklı nedenleri var.
Bazısı günden 1 saat gelip koşuyor ama kas yapmak için çalışmıyor, bazısı koşmuyor, kas yapmak için çalışıyor, bazısı da daha fit görünmek için.. Hepsinin ortak noktası aynı olamaz.
Sağlık açısından derken zaten uygun kiloda olmaktan bahsettim ayrıca yüzme ve yürüyüş yapmak da insanı gayet fit tutuyor ancak kas yapmak ayrı bir konu ve bazı erkekler için de görsel şov amaçlı. Herkesi elbette aynı kefeye koymadım.

Üstüne protein tozu kullananlar var.

Sağlık açısından derken zaten uygun kiloda olmaktan bahsettim ayrıca yüzme ve yürüyüş yapmak da insanı gayet fit tutuyor ancak kas yapmak ayrı bir konu ve bazı erkekler için de görsel şov amaçlı. Herkesi elbette aynı kefeye koymadım.
Bence insanın kilosuna, görüntüsüne dikkat etmesinin en temel nedeni her şeyden önce kendisine olan saygısından dolayıdır.
Bazı erkekler bahsettiğim üzere hayatlarını buna adamış durumda. Senelerce aksatmadan, aynı rutinde spor salonuna gidebiliyor ama kızlar için yapmadıklarına emin olabilirsin :)
Çünkü bu tipler kas yapmayı hayat gailesi haline getirmiş durumdalar, karşı cinsi elde etmek gibi bir amaçları yok.
Fit görünmekten anlaşılan şey herkesi için aynı değildir. Kimi ipince görünerek fit olduğunu düşünür, kimi de orantılı bir vücutla, kimi ise hafif daha dolgun bir vücutla. O bakımdan kişi kendisini nasıl görmek istiyorsa, yaptığı spor da buna göre değişiyor. Kas yapmak ile yürüyüş yapmak tercihi buna göre belirleniyor kısaca.

spor salonlarını cinsiyetlere göre değil, birbiri için yapanlar ve kendi için yapanlar olarak ayırabiliriz. hayır aletlerin başında cilveleşecekler diye benim biricik karnımın, kelebeksi kasları soğuyor, üşüyor... çocuk 150 kilonun altında yatıp hah, huh yapıp ilgi çekeyim derken kızlar kenarda tiktok çekme derdinde... giymişler altlarına popo korseli tayt, aşağıdan çekim yapıp ''offf boot challenge omg, perişanzi'' yazıp gidiyorlar. herkes kendi ekmeğinin peşinde... o arada arkadan bir ses ''hala ekmek mi diyosun sen, yat 10 dk plank ceza cansuuğğ'' sen cezanı çekip soyunma odasına gidiyorsun, kıza bi bakıyorsun kuru boot challenge...

Güzellik merkezlerinde bazı cihazlar var ve kişiyi makineye bağlayıp kasları çalıştırıyorlar. Bu makineye belli aralıklarla bağlandığında, çok kaslı olmasan bile fit ve sıkı bir vücuda sahip oluyorsun ayrıca fazla kilon varsa o da düşüyor. Bu cihazlar sayesinde çoğu insan spor yapmadan da spor yapmış gibi dolaşıyorlar ancak oldukça pahalı seansları ve zengin bir kesim tarafından tercih ediliyor. İşte mesela bu insanların amacı sağlık değil.

Sadece sağlık için vücut geliştiriyorum cümlesinde mantık hatası var bir kere.Sadece sağlık için koşu yapar, rutin egzersizler yaparsınız.Vucut geliştirmede visual unsuru göz ardi etmek sizi objektiflikten uzak tutar. Sağlığa iyi gelmiyor demiyorum, sadece sağlık için yapıyorum demek mantıksız diyorum.Bu işe başlayanların çok önemli bi kisminin seksüel dürtülerle bu alana yöneldiği su götürmez bir gerçek fakat bu demek değil ki hepsi böyle ya da bu amaçla başlayan bu amaçla devam ediyor.
Sadece kız için ya da erkek için (perspektifi genisletelim) bu ise başlayanlar bu kalıpta kalmaya devam ederse genelde bi süre sonra bırakıyor fakat strese iyi geldiğinin fark edilmesi, kişinin vücudunun estetiksel açıdan geliştiğini fark ederek kendine daha fazla yatırım yapmak istemesi vb. zamanla yan amaçlar doğurabiliyor. Tamamen takıntı yapıp gecesini gündüzüne katanlar da mevcuttur. Şuna da katilmiyorum: Modern insanin kasa ihtiyacı mi var? avcı toplayici miyiz?Değiliz yavrum fakat avcı toplayıcı atalarımız da sabahtan akşama kadar ofiste çalışmıyordu; hayatları başlı başına gymdi zaten.Hareketi azaltan hayat,harekete ihtiyacı olan insan için problem oluşturur.Kasa ihtiyacın yok belki ama hem sağlıklı olmak hem sexy gözükmek istiyosun, neden olmasın?Kadınların da rimeli ruju hayati ihtiyaç değil baktığın zaman.Tercih yani biraz da. Isteyen kas yapar, isteyen yüzer.

Güzellik merkezlerinde bazı cihazlar var ve kişiyi makineye bağlayıp kasları çalıştırıyorlar. Bu makineye belli aralıklarla bağlandığında, çok kaslı olmasan bile fit ve sıkı bir vücuda sahip oluyorsun ayrıca fazla kilon varsa o da düşüyor. Bu cihazlar sayesinde çoğu insan spor yapmadan da spor yapmış gibi dolaşıyorlar ancak oldukça pahalı seansları ve zengin bir kesim tarafından tercih ediliyor. İşte mesela bu insanların amacı sağlık değil.
Şahsen öyle cihazları tercih etmem. O kişiler konusunda haklısın tabii.

O cihazların hepsi yalan lefty, bu tuzağa nasıl düşersin .(( sporsuz beslenmesiz uykusuz veya cerrahi operasyon dışında bunun başka bir yolu yok .(

kontra atakla geliyorum hazır ol; estetik yaptıran hatta makyaj yapan kadın da o zaman erkekler için yapıyor .dd

Geri