Erkeklere şiir yazılır mı?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bana göre aşk şiirleri en çok erkeklere yakışıyor..Nedense kadınların yazdığı aşk şiirleri sarmıyor beni.Şiir kadına yazılınca daha hoş duruyor…

Hasan’ım..

Ahhh şu Ayşeler yok mu…

Bennn yazmammm, şiir de sevmem ya o ne öle;d

işin şakasını bir yana bırakalım yabaninin konusunda böylesine ciddi bir yorum yapacağım için şimdiden kendimden özür diliyorum ama dayanamadım
Maalesef toplumumuzda kadınların romantik şiir yazamayacağı yönünde bir önyargı var.
Bu, erkek şairlerin tarihleeerr boyunca daha görünür olmasından kaynaklanıyor olabilir hatta olabilir değil direkt budur...
Oysa şiir cinsiyetle sınırlı değildir; duyguyu ifade etmek, sadece hissetmekle ilgilidir....

işin şakasını bir yana bırakalım yabaninin konusunda böylesine ciddi bir yorum yapacağım için şimdiden kendimden özür diliyorum ama dayanamadım
Maalesef toplumumuzda kadınların romantik şiir yazamayacağı yönünde bir önyargı var.
Bu, erkek şairlerin tarihleeerr boyunca daha görünür olmasından kaynaklanıyor olabilir hatta olabilir değil direkt budur...
Oysa şiir cinsiyetle sınırlı değildir; duyguyu ifade etmek, sadece hissetmekle ilgilidir....
Neveser Kökdeş var besteci harika eserleri var.

Sanki din değiştiriyor! Konuma yazmak niye anormal?

Kadinin ilhama ihtiyaci var.Derinlerden tahrik olmak zorunda.
Bknz; Sappho ya da Sylvia Plath ve yahut Anna Ahkmedova.
Hos, ilk iki isme Lez diyorlar ki Sappho Lesbos adasinda ikamet ettigi icin, iki kadin arasindaki Aşk a bu adanin ismi verilmis.Sappho nun siirleri bana göre unisex kitlesine hitap ediyor.
Yasadigi adada etrafinda yalniz hanimlar bulundugu ve bu hanimlardan ilhamlanarak göz önünde bulundurulursa,yazdigi siirlerin kadinlara yanabildigi gösterdiklerini bir nebze anlasilir.
Anna hanim ise Modigliani ye olan askindan geberecek hale gelmis.

Erkek gicirdayan kapiya siir yazabilir.
Yukardaki iki üyeyi örnek gösterebilirim.

O da gider sanki kendi yazmış gibi başkasına verir erkolar hiçbir şeyi hak etmiyor

Geri