Erkeklere şiir yazılır mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilemiyorum Suri, kadınlar ilişkilerde daha rasyonel ve uzun vadeli planlamalar yaptıkları için o ilham hiç gelmeyebilir de :D

Gelse, bogulup, kacacak yer ararsiniz xD

Yaşadığınız coğrafyada şiir seven erkeğe ne gözle bakıldığına bağlı.
Sevilmeyi ya da bir sevgi ifadesini bile 'erkeklik-adamlık' vb. sikik tabirlerine bi tehdit olarak görebilen tiplere şiir okumanın-yazmanın bedeli ağır olabilir.
İşte bu noktayı patolojik hale getiren de o adama zorla şiir sevdirmeye çalışmanız, şiiri sevmediği için ağlayıp zırlamanız.
Sevemez.
Hatta sevmeyi bile bilmiyor olabilir.
Ya anlayacağı dil ile kontak kurun ya da uzak durun. Değiştirmeye çalışmayın insanları.

Yaşadığınız coğrafyada şiir seven erkeğe ne gözle bakıldığına bağlı.
Sevilmeyi ya da bir sevgi ifadesini bile 'erkeklik-adamlık' vb. sikik tabirlerine bi tehdit olarak görebilen tiplere şiir okumanın-yazmanın bedeli ağır olabilir.
İşte bu noktayı patolojik hale getiren de o adama zorla şiir sevdirmeye çalışmanız, şiiri sevmediği için ağlayıp zırlamanız.
Sevemez.
Hatta sevmeyi bile bilmiyor olabilir.
Ya anlayacağı dil ile kontak kurun ya da uzak durun. Değiştirmeye çalışmayın insanları.
Ich habe nichts aber auch garnichts verstanden.

çorba içerken de şiir hatunuma
şiirimsi şeyler söyleyebilirim
neden söylemeyeyim

Gelde bunu bir kadın yazsın şimdi..olmayan aşka yazdım.

Bir mezar olsam
Ayda yılda bir ziyaret etsen beni.
Taşısam bütün acıları,günahları,dertleri..
Seni görmeye değerdi.

hak edene yazılır niye yazılmasın, şiir yazdıran kadında erkekte candır. ruhu vardır bir kere

Ich habe nichts aber auch garnichts verstanden.

Oyun daima kurallarına göre oynanmalıdır diyorum.
Aslında büyüteçle iblis vari bir zeka yükledikleri Hürrem'in de yaptığı buydu bence; Süleyman'la kendi diliyle değil, Süleyman'ın diliyle konuşmasını bilmesi.Artık o dil şiir midir, kırılan yataklar mıdır bilemeyiz.Gerçi sen Hürrem'in yatakta çok iyi olduğuna dair tahminler yürütmüştün.Demek istediğim şiirden anlamayan bi adama şiir okursan alır o şiiri suratına fırlatır ve kalk kız sofrayı kur der, bana ibne mi demek istiyorsun falan deyip dövmeye de kalkabilir.O yüzden bir adamı hayatına alan kişi kendi dilini ona öğretmekle uğraşmamalı, onun dilini kendine referans edinmeli. Gerizekalı feministler bu konuda ağzımın payını vermeye hazırlanırken, Hürremler de tarihi değiştirmeye devam ederler.

Oyun daima kurallarına göre oynanmalıdır diyorum.
Aslında büyüteçle iblis vari bir zeka yükledikleri Hürrem'in de yaptığı buydu bence; Süleyman'la kendi diliyle değil, Süleyman'ın diliyle konuşmasını bilmesi.Artık o dil şiir midir, kırılan yataklar mıdır bilemeyiz.Gerçi sen Hürrem'in yatakta çok iyi olduğuna dair tahminler yürütmüştün.Demek istediğim şiirden anlamayan bi adama şiir okursan alır o şiiri suratına fırlatır ve kalk kız sofrayı kur der, bana ibne mi demek istiyorsun falan deyip dövmeye de kalkabilir.O yüzden bir adamı hayatına alan kişi kendi dilini ona öğretmekle uğraşmamalı, onun dilini kendine referans edinmeli. Gerizekalı feministler bu konuda ağzımın payını vermeye hazırlanırken, Hürremler de tarihi değiştirmeye devam ederler.

Haklisin.
Şiir ama hep vicik vicik bir lisan ile yazilmak zorunda degil.

Insan isitsel bir varliktir.Görmekten cok duymak ile beslenir.Isiktan önce ses vardi.Big Bang bunu aciklar nitelikte.Her ne kadar BigBang teorisini baltalamaya calisanlar olsa da, maddi/materyal varligin dogusu bana göre onda gizli.
Öte yandan,simsek gürlemeden önce gelir ama simsegin varligini gürleme etkin kilar.Isik korkutmaz ama o devasa ses korkutur ya da huzur verir,O da insanin fitratina bagli.
Insan isitsel anlamda bulur huzuru.Ondan bu sarkilar.
Bebekler ilk aylarda sese odaklidirlar.
Antik dönemin tiyatro sistemlerini ele alalim mesela..mimari yapilari öyle konstrukte edilmis ki,en arkada oturanlar bile sesi duyabilsin.Bugünki futbol stadlar onlarin devamidir.
Universitelerde bulunan amfi odalari da ayni akustik bicimde calisir.
Iisitsel yolu ile ögrenebilen ögrencilerin hafizalari daha keskin ve kalici bir ögrenim elde ediyorlar.
Birini anlamak icin onu dinlersin.
Ses tonu,sese verdigi desibel yükü vs vs..bunlar etkili kavrayabilmede.
Kulaktan giren veri, genelde yaniltmaz.
Bunu bilen her birey,karsisindaki insani istedigi anlamda manipule de edebilir,yönlendire de bilir.

Gelelim senin tezine.
Her insanin anladigi dil farkli olabilir.
Her insana karsi farkli diller kullanmak zorunda da kalabilirsin.
Insan sevgilisi ile konustugu gibi,atiyorum patronu ile konusamaz.
Buna katiliyorum.
Yukarda da belirttigim gibi, siir dili hep romantik olmak zorunda degil.
Siir sanattir.
Dante,Homer gibiler bu teknigi kullanip büyük kitlelere ulasmislardir.
Kalk yemegi koy diyor mesela...ona göre siirsel bir cevap verilebilir, hipotetik olarak tabii.
Ac ayi da oynamiyo zaten.
Suna da katiliyorum; derdi maddesel yönden haz olan bireyin, ince islerle isi olmayabilir.
Ama siirsel anlamda harika laf sokulur.
Kesinlikle yetenek isi.

Hürrem hanimin ilk baslarda lisan ile anlasamadigi Sülüman'i elbetde disisel faktörlerle etkilemesi gerekti.
Basardi da.
Bu da artik kimyasal bir iş.

Sadece göze hitap ediyorsunuz ve galbe..p

İncecik beliniz yok, savurgan saçınız yok, bıyığınız bir var bir yok, neyinizi övelim de methiyeler dizelim yahu.. :emoji_laughing: :emoji_laughing:

Geri