Erkekler neden döver

Konu sahibi son olarak 1658 gün önce görüldü
Baba kızını döver, koca karısını döver, abi kız kardeşini döver, anne çocuğunu döver, çocuk karşı komşunun oğlunu döver :)

Ama gelin görün ki hayvanları döverek eğitmek bile günahken ayıpken , insanın düştüğü duruma bak.

Güçlü olduğunu göstermek için..Sabrı taştığı için..Merhamet duygusunu kaybettiği için..İşine gelmediğinde saldırıya geçer..

Olaylarla bas etmek yerine, siddet kullanip sindirmeye korkutmaya calisir
insanmidir , benim gozum de hayir degildir. Ne olursa olsun acizliktir bir bayana elini kaldirmak

Âciz insan kendinden güçsüze kaba kuvvet uygular.​

Mastor kadinlara gücsüz dedi.
Tez vakit basi vurula.

Kadınlar kışkırtır. Bunu neden yaparlar? anlamıyorum. Erkekleri anlıyorum, onlar sahiplenir, çünkü öyle görmüşler, öyle bilirler. Belki kadınlar da öyle görmüş ve öyle biliyorlar.

Eksik adam döver. Zayıf, güçsüz , yetersiz.

Fiziksel zorbalık bir eksiğini kapatma şekildir.

Üstünlüğü şiddetle hissediyordur.
Haklılığını ispat için yolu gerek psikolojik gerek fiziki şiddette görenlerin bir kompleksleri olabilir.
Çocukluklarına bakılmalı.

Gücü yettiği için
Ve
Cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömen istemeyen bedevilerin kültürlerine adapte olmaları.
Arapların kültürlerini örfünü İslamiyet zannedip asimile olan angutlar var işte o angutlar cahiliye devrinin devamı. Kadın dövmek ,öldürmek onlarda doğru bir hareket

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hiçbir nedeni olamaz! Yemişim psikolojisini, yemişim acizliğini. Bir de neden arayıp buluyorsunuz ya. İnsanoğlu çok garip bir yaratık gerçekten.

Günün birinde yolda karısını döven bir adamı üç beş arkadaş elimize alıp oyuncak hamur gibi oynadık, oradan bir ses yükseldi "yetişin kocamı dövüyor, öldürecekler" diye. Sana sokakta vurduğu için müdahale ettik dediğimiz de "kocam o, döver de sever de" dedi. Böyle numuneleri de unutmamak gerek. Erkek adama her şeyi hak gören tayfa da yok değil.

Bir kısmı şiddet normalmiş gibi yetiştirildiklerinden ve bu şekilde yetiştirilmiş olmalarının yanında kafaları çalışmayan bir süzme salak olduklarından kendilerini düzeltemeyenler, düzgün yetiştirilmiş ama şiddeti savunan dangalaklar ise birer şerefsiz ve bilumum küfürü hakkedecek karakterde olduklarından.

Türkiye'de kadın olup da koca dayağı yemeyen kadın sayısı %3 civarı ortalamaya sahiptir muhtemelen.

Geri