dünyanın çoğu yerinde var olan bir olgu. türkiye'de de azımsanmıyacak boyutlarda, ismi "türkiye'de kadına şiddet" şeklinde sadeleştirilmiş ve yumuşatılmış olsa da anlamından çok bir şey kaybetmeyecek olan cümledir. kadına veya erkeğe uygulanan diye ayırmak gereksizdir. insana şiddet uygulamak yanlıştır.
erkekler kendilerini her zaman kadınlardan üstün görürler. özellikle islam coğrafyasında kadının değeri hiç bir zaman erkekle bir tutulmamıştır. dünyada kadına şiddet uygulanan ilk 10 ülke arasında müslüman ülkelerin zirvede olmasıyla güldürmezken düşündüren yerdir. kimse bana olayı dine bağladın diye çıkışmasın gidip iskandinav ülkelerdeki kadına şiddet oranına baksın. konu sadece islam için değil, kadınların değersiz olması, semavi (olarak kabul edilen) tüm dinlerde kadın değersizdir. erkeğe hizmet edecek, "namuslu" olacak, söz hakkı olmayacak. din denilen şeyin efendisi erkektir, kadınlar onun kölesidir. islamiyet öncesi türklerde kağanın eşi kurultayda bile söz sahibi iken islamiyet ile birlikte ne kadar geriye itildiğini horlandığını görmek bence kadının islamiyet'de nasıl bir yerde olduğunu gösteren en iyi delildir.
kadınların evinde kocaasının gelmesini bekleyip, onun eline bakıp, o ne getirirse o yemeği yaparım dönemi bitmiş, kadınlar iş hayatına girmiş, kendi ayaklarının üstünde durmaya başlamış, kendi tercih ve kendi isteklerine göre hayatlarını şekillendirmeye başlamış olduğu bu dönemde, özellikle cahil kesim tarafından kötü bir gözle görülmüş, kadınlar üzerindeki baskıcı yönetim ve söz hakkı sahibi yavaş yavaş ortatan kalkmış olunan bu dönem de,... lan sıkıldım yazmaktan neyse anladınız işte siz onu. bok kafalılar hepsi.