Erkekler neden döver

Konu sahibi son olarak 1657 gün önce görüldü
Şiddet ile büyümeyenler de dövüyor oysa ki.

Doverken elleri kirilsin, muhtac olsunlar dovdukleri insanlara insaaaaalllaaah

Konuya ''erkekler neden döver?'' şeklinde yaklaşırsak doğru cevapları bulamayız. Saldırganlık kadın-erkek ayırt etmeksizin insanın doğasında vardır. İnsan, kendisini keşfettikçe ''doğasını'' kısıtlamak zorunda kalmıştır.
Hayvanların neden saldırgan olduğunu davranışsal etkenlerle veya biyolojik etkenlerle açıklayabiliriz belki , fakat konu insan olunca biyolojik yapıyı aşan birçok etken işin içine girer.
Dolayısıyla konu başlığındaki soru birkaç cümle ile, birkaç tez ile cevaplanabilecek bir soru değildir.

ne yazik ki ataerkil toplum yapisi daha cocuk yasta erkeklerin bilincaltina yerlestiriliyor. bu yüzden devrin artik degistigini, kadinlarin da erkeklerle esit haklara sahip olduklarini kabul edemiyorlar. iclerinde bastiramadiklari duygular, kadina karsi eziklik hissi, yine kadin uzerinde ustunluk kurma istegi, kendisini, karsisindaki kadina oranla daha yetersiz hissetme... hicbir sey siddeti mesrulastiramaz ama incelendiigi zaman bunlar erkek siddetinin baslica sebepleri.

ayrica bunu sadece basliktaki gibi fiziksel siddet olarak yorumlamak bence sorunun cozumu onundeki buyuk engellerden bir tanesi. cinsel, psikolojik, ekonomik olarak da siddet goruyor kadinlar. gecenlerde hayvan haklari derneginin soyle bir savini okudum: “hayvan istismari yapanlarin %80’i, sonrasinda bunu cocuklara ve kadinlara da uyguluyor” bu bence siddeti sadece kadinlara yonelik olarak degil, butunuyle ele almamiz ve bu noktada siddeti hicbir alanda bos birakmamamiz gerektigini gosteriyor.

tum kadinlarin zulme ugramadan, siddetin hicbir turune maruz kalmadan yasayabilmelerini diliyorum.

Erkeklere güç koruyucu bir unsur olarak verilmiştir halbuki. Çocukları ve kadınları..

Kendinden mazlum olana üstünlük sağlamak için kullanılıyor ne yazık ki..

Şiddetin bir nedeni var mıdır bunu sorgulamak ne kadar insancıldır bilmiyorum sebebi her ne olursa olsun bir kadına yahut çocuğa el kaldırmak ne vicdana ne mantığa sığacak bir durum değil.

Konuya ''erkekler neden döver?'' şeklinde yaklaşırsak doğru cevapları bulamayız. Saldırganlık kadın-erkek ayırt etmeksizin insanın doğasında vardır. İnsan, kendisini keşfettikçe ''doğasını'' kısıtlamak zorunda kalmıştır.
Hayvanların neden saldırgan olduğunu davranışsal etkenlerle veya biyolojik etkenlerle açıklayabiliriz belki , fakat konu insan olunca biyolojik yapıyı aşan birçok etken işin içine girer.
Dolayısıyla konu başlığındaki soru birkaç cümle ile, birkaç tez ile cevaplanabilecek bir soru değildir.
Yorumunuzun tamamina katilarak,
Siz de belirttiğiniz gibi,Kadın/erkek degilde insanin tartışıldığı bir dünya görmek dileğiyle...
Saygılar

Adamlık sıfatını taşımayanlar döver. Erkeklik doğuştan gelen bir şey sonuçta ama adam olabilmek uğraş ister olamayanlarda işte görüyoruz memleketin halini.

karşındaki bayandan güçlü olabilirsin ama bu onu dövme hakkını sana vermez.
adam olun biraz.

Bazı arkadaşlar kadın erkek ayrımı yapılmasından hoşnut kalmamış, acaba neden erkek şiddetini tartışıyoruz bir daha düşünün bence. Cinsiyet ayrımı yapmadan şiddeti ayrıca bir konuda tartışalım lakin son zamanlarda evet ben sadece erkek şiddetini tartışmak istiyorum. Çünkü tecavüze uğrayan hanımları, abileri, babaları, eski sevgilileri tarafından dövülen ya da öldürülen kadınları, yetmez gibi minicik kız çocuklarının ırzına geçip bir çöp gibi çöp kutusuna atan sözde erkekleri tartışmak istiyorum. Siz hala insan şiddeti deyin cinsiyet ayrımı deyin evet cinsiyet ayırıyorum. Kaç erkek eski karısı tarafından öldürülmüş bu ülkede? Bırakın bunları erkek terörü diye bir şey var siz kabul etseniz de etmeseniz de.

Her erkegin icinde hayvan yatiyordur. Kendi gucunu baskalarina gostermek icin siddete bas vuruyor ama aslinda gucsuzlugunu gosteriyor.

Bir de bunu ben yaziyorum!

Kavgayi cok severim ama sadece oturup izlemesini...

Her erkegin icinde hayvan yatiyordur. Kendi gucunu baskalarina gostermek icin siddete bas vuruyor ama aslinda gucsuzlugunu gosteriyor.

Bir de bunu ben yaziyorum!

Kavgayi cok severim ama sadece oturup izlemesini...
Bu tarz genellemeler yaparak kimseye hakaret edemezsin..

Herkesin ve her şeyin iyisi de var kötüsü de.. Senin içinde yatıyor olabilir seni anlıyorum ama ben de yatmıyor. ;)

Geri