Kadın ve erkeğin fitratinin farklı olduğu gibi kadın ve erkeğe biçilen roller de farklı. Kadınların fıtrat gereği kariyer hırsından çok aile kurma, anne olma hevesi olduğunu düşünüyorum. E kadın çocuk doğurduğu an her şey bitiyor bir kere. Çocuk da yaparım, kariyer de hikaye. Bunu başarabilen kadınlar da var evet ama bu onu çok güçlü yapar, diğer kadınlar güçsüz değil zira erkeklerin böyle bir derdi yok. Bir kadın kariyer hayali kuracaksa aile kurma ve çocuk sahibi olma hayali kurmamali. Günümüzde çalışan evli kadınların çoğu kendilerine vakit ayiramiyor çünkü eve git ev işi, çocuklar... Hepsi onun omuzunda. Ben takdir ediyorum şahsen uzun saatler süren bir işte calisip hem de evde bu kadar işi halledebilen bir kadını. Ben yapamam.
Erkeklerin yükü/rolü/hedefi ise kariyer yapmak, para kazanmak. Bu şekilde toplumda sayginligini kazanabilir. Parasız bir erkeğe toplumda nasıl bakılır? Aynı şekilde aile kurmamış bir kadın ne kadar başarılı olursa olsun (öyle olmasa bile) içinde hep bir ukte kalmıştır diye düşünülür. Mesela Ajda Pekkan. Hal böyle olunca zaten başarılı insanların çoğunun erkek olması şaşırtıcı değil.
Bunlar şahsi fikrim. Doğrudur iddiam yok, teşekkürler.