Erkekler Kadınlardan üstün müdür ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Hayır, kadın erkek eşittir. Eşit olmak için aynı olmak gerekmez.
Birbirinden farklı özellikleri olsa da, birbirini tamamlayan şeylerdir bunlar.. Kızlar daha duygusalken mesela erkekler daha mantıklıdır.

Fiziksel olarak daha güçlüyüz sadece..

Fizik olarak evet, ama ben kadının ve erkeğin kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Kıyas yapmak için eşit olmaları gerekir. Yani kadını ancak bir kadınla kıyas tutabilirsiniz, erkeği de aynı şekilde.

seni hic iyi gormedim @Serçe bu ortamda sana katilamicam maalesef

FhTaGNoXoAEnWnV

Boks'ta ve güreş'te biz üstünüz. Yemek ve Mutfak'ta siz.

Fizik olarak evet, ama ben kadının ve erkeğin kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Kıyas yapmak için eşit olmaları gerekir. Yani kadını ancak bir kadınla kıyas tutabilirsiniz, erkeği de aynı şekilde.
Kendi mesajlarımızı da beğenebilsek keşke

Kadınlar erkeklerle baş edemez.
Su anki özgürlükleri hakları vb. bile erkeklerin akılları ve eğitimleri ile buna izin vermesiyle alakalı.
Basit düşünün, besin piramidi gibi.Ceylan seke seke aslanın bölgesinde geziyorsa, aslan ya toktur ya da buna izin veriyordur. (Üstünlük örneği) Bariz üstünlük bilimsel verilerce, istatiksel cinsiyet dağılımları ile ortada. Önemli konulardaki,konumlardaki başarıların,zaferlerin cinsiyet dağılımları ile de görülebilir. 2023 olduk kadınlar yeterince desteklenmiyor sayiklamalari da bayatladı. Kapasitesi ve yeterli girişimi olan cehennemin dibinde de üretir ,adını duyurur.

Son düzenleme:
Şöyle tarihe dönüp baktığımızda zaten erkeklerin ezici üstünlüğü nü görebiliriz.

mucid
futbol
basketbol
tenis
yazar
şair
doktor
aşçı
pilot
ressam
fizik
matematik

say say bitmez

Bu konu sonsuza kadar devam eder ama kadınların eşitlikten ziyade adalet istediğini düşünüyorum. Mesela gece geç saatlere kadar gezebilmek, acaba taciz eder mi diye korkmadan yaşamak, kadın erkeğin kölesi olmadan ve yemeğin tuzu yok diye dayak yemeden kısaca bu ülkede erkeğe ne kadar önem veriliyorsa kadınlara da aynı adaletin sağlanmasını istiyoruz.

Şöyle tarihe dönüp baktığımızda zaten erkeklerin ezici üstünlüğü nü görebiliriz.

mucid
futbol
basketbol
tenis
yazar
şair
doktor
aşçı
pilot
ressam
fizik
matematik

say say bitmez

Ona kadına yeterli özgürlük tanımıyorlardı diyolar.
Peki özgürlük tanımayan kim? : )
Dağılabiliriz...

Kadın ve erkeğin fitratinin farklı olduğu gibi kadın ve erkeğe biçilen roller de farklı. Kadınların fıtrat gereği kariyer hırsından çok aile kurma, anne olma hevesi olduğunu düşünüyorum. E kadın çocuk doğurduğu an her şey bitiyor bir kere. Çocuk da yaparım, kariyer de hikaye. Bunu başarabilen kadınlar da var evet ama bu onu çok güçlü yapar, diğer kadınlar güçsüz değil zira erkeklerin böyle bir derdi yok. Bir kadın kariyer hayali kuracaksa aile kurma ve çocuk sahibi olma hayali kurmamali. Günümüzde çalışan evli kadınların çoğu kendilerine vakit ayiramiyor çünkü eve git ev işi, çocuklar... Hepsi onun omuzunda. Ben takdir ediyorum şahsen uzun saatler süren bir işte calisip hem de evde bu kadar işi halledebilen bir kadını. Ben yapamam.
Erkeklerin yükü/rolü/hedefi ise kariyer yapmak, para kazanmak. Bu şekilde toplumda sayginligini kazanabilir. Parasız bir erkeğe toplumda nasıl bakılır? Aynı şekilde aile kurmamış bir kadın ne kadar başarılı olursa olsun (öyle olmasa bile) içinde hep bir ukte kalmıştır diye düşünülür. Mesela Ajda Pekkan. Hal böyle olunca zaten başarılı insanların çoğunun erkek olması şaşırtıcı değil.

Bunlar şahsi fikrim. Doğrudur iddiam yok, teşekkürler.

Kadın ve erkeğin fitratinin farklı olduğu gibi kadın ve erkeğe biçilen roller de farklı. Kadınların fıtrat gereği kariyer hırsından çok aile kurma, anne olma hevesi olduğunu düşünüyorum. E kadın çocuk doğurduğu an her şey bitiyor bir kere. Çocuk da yaparım, kariyer de hikaye. Bunu başarabilen kadınlar da var evet ama bu onu çok güçlü yapar, diğer kadınlar güçsüz değil zira erkeklerin böyle bir derdi yok. Bir kadın kariyer hayali kuracaksa aile kurma ve çocuk sahibi olma hayali kurmamali. Günümüzde çalışan evli kadınların çoğu kendilerine vakit ayiramiyor çünkü eve git ev işi, çocuklar... Hepsi onun omuzunda. Ben takdir ediyorum şahsen uzun saatler süren bir işte calisip hem de evde bu kadar işi halledebilen bir kadını. Ben yapamam.
Erkeklerin yükü/rolü/hedefi ise kariyer yapmak, para kazanmak. Bu şekilde toplumda sayginligini kazanabilir. Parasız bir erkeğe toplumda nasıl bakılır? Aynı şekilde aile kurmamış bir kadın ne kadar başarılı olursa olsun (öyle olmasa bile) içinde hep bir ukte kalmıştır diye düşünülür. Mesela Ajda Pekkan. Hal böyle olunca zaten başarılı insanların çoğunun erkek olması şaşırtıcı değil.

Bunlar şahsi fikrim. Doğrudur iddiam yok, teşekkürler.

Cevabin alakasız ama.
Konu sosyolojik roller değil, erkeklerin çocuk baktığı toplumlar kabileler de vardır. Çocuk bakma işinin cinsiyeti olur mu kısmı apayrı bi konu zaten.Ela nin dediği gibi hukuki bir üstünlük de sorulmuyor.
Konu diyor ki erkek fizyolojisi, kadın fizyolojisinden üstün müdür.
Mesela erkek genel olarak fiziksel açıdan daha mi güçlüdür ya da erkek genel olarak zeka açısından daha mi üstündür gibi ...

Şöyle bir tarihe bakınca o adamları leylekler mi getirmiş merak ediyorum xjddjdjffj imkan mi veriliyordu kadınlara?

Şöyle bir tarihe bakınca o adamları leylekler mi getirmiş merak ediyorum xjddjdjffj imkan mi veriliyordu kadınlara?

Meyveyi de ağaç veriyor.
Ağaç daha önemli deyip dal mi yiyelim?
Sığ bir bakış açısı.

Günümüz tarihi de dahil kadınların daha az on planda olması imkanlarla alakalı evet.
Işte o imkanı-imkansızlığı tarih boyu sağlayan tür erkek.
Fizyolojik üstünlüğünden ötürü.

Meyveyi de ağaç veriyor.
Ağaç daha önemli deyip dal mi yiyelim?
Sığ bir bakış açısı.
Hayır tabiki, tarihte nice kadınlar da var, ben sadece ironi yaptım. Bu konudaki düşüncem üstünlük yok kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan bütün olduğunu düşünüyorum. Eşitlik zaten söz konusu değil çünkü yaratılış olarak, estetik olarak zaten uyuşmuyor. Daha önce de dediğim gibi bir kadını ancak bir kadınla kıyas tutabilirsiniz. Erkeği de aynı şekilde.

Hayır tabiki, tarihte nice kadınlar da var, ben sadece ironi yaptım. Bu konudaki düşüncem üstünlük yok kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan bütün olduğunu düşünüyorum. Eşitlik zaten söz konusu değil çünkü yaratılış olarak, estetik olarak zaten uyuşmuyor. Daha önce de dediğim gibi bir kadını ancak bir kadınla kıyas tutabilirsiniz. Erkeği de aynı şekilde.

Tarihte nice kadın var evet,günümüzde de.
Erkeklerle mukayese edilemez bile diyorum o nicelere sadece.
Buna sadece ama olur mu kadına imkan verilmiyordu demek gülünç.
Sadece bu açıdan bakacaksak o imkanı tanımayan kim, kadın bu imkansızlığı niye tarih boyu doğru dürüst asamamis buna kafa yormak lazım.
Ortadan olanı söylüyorum,seksizmle isim olmaz.

Cevabin alakasız ama.
Konu sosyolojik roller değil, erkeklerin çocuk baktığı toplumlar kabileler de vardır. Çocuk bakma işinin cinsiyeti olur mu kısmı apayrı bi konu zaten.Ela nin dediği gibi hukuki bir üstünlük de sorulmuyor.
Konu diyor ki erkek fizyolojisi, kadın fizyolojisinden üstün müdür.
Mesela erkek genel olarak fiziksel açıdan daha mi güçlüdür ya da erkek genel olarak zeka açısından daha mi üstündür gibi ...

Son yorumlardan girişim, kariyer vurgusu var da o sebeple yazdım. Çünkü dediğim gibi bana göre bu alanlarda kadınların daha geride kalma nedeni fıtratı ve bicilen toplumsal roller nedeniyle yeterli desteği görmemeleri, kendi içlerinde yeterli motivosyona sahip olmamaları. Dediğiniz gibi anaerkil toplumlar da var elbette ve kadın toplayicilik yapıyor, kadın sözü önemli vs ama yine o çocuğu yine kadın 9 ay karninda taşıyor, doğuruyor. Lohusalık zart zurt gitti 2 yil. Varsa bir kariyer çöp oldu. Sjsj
Fiziksel açıdan elbette erkek üstün bunun aksini iddia eden mi var? Psikolojik açıdan da erkekleri üstün goruyorum.
Zeka olayı bambaska. Sonuçta zeka alanlari farklı farklı. Yeterli eğitim ve destek ile kişinin yeteneği doğrultusunda başarılı olmamasi için bir neden yok. Kadın ya da erkek daha zeki demek ve bunu kariyer sahibi erkeklerin üstünlüğüne bağlamak benim için sığ bir yorum. Çünkü kariyer sahibi olma, başari=zeki olmak değil. Birçok değişkeni içerisinde barındırır.

Geri