Erdoğanın 3 çocuk yapın söylemine yaklaşımınız nedir ?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
bize 3 diyo kendi 4 yapmış, ayıp, hakkımızı yiyo :D

Çıkan tapeler :haha: sayesinde neden böyle düşündüğünü anlamıştık.
İşin dalgası bir yana ''en az üç çocuk'' diye hatırlıyorum ben. Sonra beş olduydu.

Ben, kişilerin bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum.
Birilerinin birilerine üç çocuk yapın yok yapmayın, x yapın, y yapın vs. vs. karışmalarını da doğru bulmuyorum.

Ek olarak eklemek isterim ki genç nüfus istemini haklı ve yerinde buluyorum fakat yeterince eğitilmemiş bir genç nüfusun getirisinden çok götürüsü olduğu düşüncesi içerisindeyim.
Yeterince eğitilmemi bir toplumda üretme yolu yerine bir günde zengin olayım insanlarının fazlalaştırmaktan öteye gidilemeyeceğinin farkına tez vakitte varılmalı. Sırf ekonomiye faydası olsun diye istenilen o üç beş çocuk yeterince eğitilmediği takdirde zarar olarak geri dönecektir.
Nüfus planlaması yaparken bütün bunlar düşünülmez ise üretimi hedeflerken tüketimle karşılaşma ihtimaliniz fazlasıyla yüksek olacaktır.
Yani karşılayacak güç olmadığında önermenin talep etmenin pekte bir hükmü olmuyor. Olmamalı da.
Ve ben şimdi kimse üremesin demiyorum isteyen istediği ile üresin üretsin kime ne fakat milli ve dini sebeplerle değil bir zahmet. .p
Bkz: Üremek için yaşayan damızlıklara dam olmayın.
Bkz: Üzülüyorum.

Doğu kesimi oy sayısı artsın diye değil tarlada çalışan işçi sayısı artsın diye yapıyor yapacağını. Erkek iş gücü kız bi yere kadar iş sonra ver birine al başlık parası. Şaşırma bu bahsettiğim kesim de Türkiye bize uzak ama onlar bu durumun içindeler. Her neyse konuyu şaapmak istemiyorum. :) Kişi sayısı önemsiz. Bîlinçli kişi sayısı önemlî. Düşünmeyi bilmeyen bîlginden yoksun kıt kanaat bir nesil yerine tam tersi daha makbul.

etrafıma bakıyomda.evlensem asla çocuk yapmamam gerek.her taraf ukala terbiyesiz küstahlarla dolu.nasıl yetiştircem ?

Söylermisiniz %80 Türk var diyelim %20 Kürt var diyelim Türk aile 1 çocuk yapsa Kürt aile 10 çocuk yapsa 50 100 yıl sonra Türk kalır mı ? Avrupa'nın çoğu ülkesi tek çocuk yapıyor ve yıllar sonra nüfuzları çok fazla düşecek :)

Kardeş bu ne demek? lasklaksl

her aile iyi bir cocuk yetiştirse ukalasıda arsızıda olmaz

Söylermisiniz %80 Türk var diyelim %20 Kürt var diyelim Türk aile 1 çocuk yapsa Kürt aile 10 çocuk yapsa 50 100 yıl sonra Türk kalır mı ? Avrupa'nın çoğu ülkesi tek çocuk yapıyor ve yıllar sonra nüfuzları çok fazla düşecek :)

Türk kürt ne alaka ya ne saçma düşünce bu böyle hepimizi yeri geldi bu topraklar için savaştık ben kürdüm benim abim şehit oldu bu topraklarda neyin hesabını yapıosun sen?

Hala gülüyorum ya bu baslıktan bile olayı kürrde grtitiyorlat. Irkcılık kana işlemiş

Türk kürt ne alaka ya ne saçma düşünce bu böyle hepimizi yeri geldi bu topraklar için savaştık ben kürdüm benim abim şehit oldu bu topraklarda neyin hesabını yapıosun sen?

arkadaşlar başka bir şey ile örnek vereyim anlamadıysanız

Almanya da Almanlar tek çocuk yapmış olsa ve oradaki Türklerde her aile 5 çocuk yapsa yıllar sonra Almanya da Alman kalır mı? benim demek istediğim buydu ve Türk Kürt muhabbeti değil olay bu kadar alıngan insanlar olduğunuzu bilseydim yapmazdım ama gram geçmedi aklımdan ayrımcılık insanların aklı bozuk olunca farklı anlıyor sanırım...

Spy arkadaşımız muhabbeti aklınca yorumladı sonra ayrımcılığa döndü yarası olan gocunur

Bir kürt olarak 2 çocuk yapmayı düşünüyorum, belki az biraz yüreğinize su serper lkfldkfd
Benim gibi düşünenlerin sayısı da hiç az değil eskidendi bol keseden çocuk yapmak. Bir de şöyle bi şey var insanlar bilinçlendikçe çocuk sayısı azalıyor. Kürtlerde bilinçleniyor yani buralar kürdistan olmaz diyip tekrar su serpip gideyim .p

arkadaşlar başka bir şey ile örnek vereyim anlamadıysanız

Almanya da Almanlar tek çocuk yapmış olsa ve oradaki Türklerde her aile 5 çocuk yapsa yıllar sonra Almanya da Alman kalır mı? benim demek istediğim buydu ve Türk Kürt muhabbeti değil olay bu kadar alıngan insanlar olduğunuzu bilseydim yapmazdım ama gram geçmedi aklımdan ayrımcılık insanların aklı bozuk olunca farklı anlıyor sanırım...

Spy arkadaşımız muhabbeti aklınca yorumladı sonra ayrımcılığa döndü yarası olan gocunur

Bu konunun türk kürt olayı ile hiç bir alakası yok her tartışma konusunu türklük ve kürtlük kavramına çekmeyin lütfen.
Ayrıca size belirtmek istiyorum Alman türk kavramı ile verdiğiniz Türk Kürt kavramı birbirine benzemiyor.

Bu konunun türk kürt olayı ile hiç bir alakası yok her tartışma konusunu türklük ve kürtlük kavramına çekmeyin lütfen.
Ayrıca size belirtmek istiyorum Alman türk kavramı ile verdiğiniz Türk Kürt kavramı birbirine benzemiyor.

bölgede kim çocuğu fazla yaparsa bölgesel nüfuzu o kadar artar bunu anlamak bu kadar zor değil ...

bölgede kim çocuğu fazla yaparsa bölgesel nüfuzu o kadar artar bunu anlamak bu kadar zor değil ...

Bu verdiğiniz örneği kürtlerin çok çocuk yapması diye değil de pkk lıların çok çocuk yapması diye örneklendirseydiniz bunu bu şekilde anlardık. fakat bu yazdığınız mesaj art niyetli olarak düşünülebilir.

Bu verdiğiniz örneği kürtlerin çok çocuk yapması diye değil de pkk lıların çok çocuk yapması diye örneklendirseydiniz bunu bu şekilde anlardık. fakat bu yazdığınız mesaj art niyetli olarak düşünülebilir.

arkadaşım genelde Kürtlerin doğudaki durumunu biliyorsun çok fazlaca çocuk yaptıkları için ilk yazdığımdaki gülücük ifadesiyle de belli yani esprisel bir yaklaşımla örnek verdim işi Kürt ve pkk konusuna çeken spy arkadaşımız oldu ve bana Faşist bile dedi ki bu bana bir hakarettir!! özür dilerim böyle yanlış anlaşılacağımı bilsem söylemezdim Kürt düşmanı değilim ama bu Ülkede farklı Ülke kurma sempatizanlığı taşıyan tüm kürlere Faşistlik yapabilirim alayını da yakarım!!(sözüm PKK sempatizanlığı taşıyan kürtlere)

Hitler derdi bunu : Dünya'da sürekli olarak artan bir nüfus ama hiç değişmeyen miktarda toprak var diye... Ve biz Almanlar bunun bilinciyle hareket etmeliyiz şeklindeydi(sözün tamamını hatırlamıyorum ama buna benzer birşeydi)

Zaten toplumu bölen de bu kafadır.

Geri