Erdoğan: Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlarmış, gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Niye drlar meslegimi birakiyormus? Daha iyi maas buluyorlarsa ala. Burdada durum ayni. Binlerce multeci ise alinacak ozelliklede okumuslar... bir Alman 10bin alirsa onlarla 2-3bine isi kapatacaklar.

Bu görüşü savunan arkadaşların umarım başlarına ölümcül bir hastalık geldiğinde nişantaşı ünv bitirmiş yeni doktorun eline düşmez veya 100 asgari ücret ödeyip özele gitmez .)

Konuyu telefoncu dayılar da basmış, hayırlı olsun xd

kimmis o telefoncu dayilar dedigin?

Niye drlar meslegimi birakiyormus? Daha iyi maas buluyorlarsa ala. Burdada durum ayni. Binlerce multeci ise alinacak ozelliklede okumuslar... bir Alman 10bin alirsa onlarla 2-3bine isi kapatacaklar.

Orada durumun aynı olmasına imkan yok teorik olarak. Maaşı alıp uzayda ortak bir alanda buluşmuyor ki insanlar. Oradaki Bir Dr un maaşı Alman ekonomisine göre az olabilir fakat her şey maaş mi? Hayat standartları, refaha erişebilirlik,sağlıkĺı bir ortam vs? Benim Fransa da ilkokul mezunu akrabalarim müstakil evde yaşıyor. Eşi kasiyer kendisi serbest meslek.Doktorlar orada ilkokul mezunundan daha kötü değildir sanırım.

Bir insana deger verilmemesi, maastan daha cok zorluyor bence kisileri. Turkiye’de malesef sanatini en iyi icra eden kisilere,doktorlara, ogretmenlere, bilim insanlarina, muhendislere, kimseye deger verilmiyor. Beyin gocunun ne kadar buyuk bir sorun oldugunu, ellerinde kalifiye eleman kalmadiginda anlarlar. Giderse gitsinle cozulecek bir sey degil bu.

Maasin da cok buyuk bir etkisi vardir illa ki ama yurt disina gidince ayni seyle karsilasacaklar diyenlere ithafen soyledim bunu. Hayat kalitesi artiyor ne olursa olsun yurt disinda

ben hollanda'nin saglik sektorundan bahsettim diye telefoncu dayi mi olduk?
Yoo ona takılmadım, bahsetmen güzel hatta.
Alttaki cümlen ama telefoncu dayı cümlesi veya almanyada raflar boşçu tayfanın benzer söylemlerinden.

“tabi sanmayin ki maas durumu burada daha iyi.”

Yoo ona takılmadım, bahsetmen güzel hatta.
Alttaki cümlen ama telefoncu dayı cümlesi veya almanyada raflar boşçu tayfanın benzer söylemlerinden.

“tabi sanmayin ki maas durumu burada daha iyi.”
daha ne ozaman? ne alaka? o sosyal medyada gordugunuz raflar bos-telefoncu dayi soylemlerini yapmiyoruz surada. olani diyorum, burada yasadigime gore bir bildigim var sistem ve sektorla ilgili, zaten sektorum bu. yani buraya bir umutla gelenler ve hastanede calismaya baslayanlar ufak bi sok gecirebilir, ozellikle maas konusunda ve vergiye giden buyuk kismi. kucuk bir uyariydi yani. isteyen yine gelsin, gorsun tabi ki. Allah Allah ya. sinir oldum su an.

daha ne ozaman? ne alaka? o sosyal medyada gordugunuz raflar bos-telefoncu dayi soylemlerini yapmiyoruz surada. olani diyorum, burada yasadigime gore bir bildigim var sistem ve sektorla ilgili, zaten sektorum bu. yani buraya bir umutla gelenler ve hastanede calismaya baslayanlar ufak bi sok gecirebilir, ozellikle maas konusunda ve vergiye giden buyuk kismi. kucuk bir uyariydi yani. isteyen yine gelsin, gorsun tabi ki. Allah Allah ya. sinir oldum su an.
Ya kendi yazdığını anlamıyorsun, ya da benim yazdığımı anlamakta güçlük çekiyorsun. İşin o olabilir, herkesten çok iyi biliyor, hatta hollanda sağlık bakanı da olabilirsin. .p

“burada aradığınızı bulamayabilirsiniz” desen bir sorun yok zaten.

ama sen;

“maaş durumu türkiyeden daha iyi değil” diyorsun.

2. cümle mukayese içerir, mukayese yapabilmek için türkiyedeki sağlık sektörünü de çok iyi bilmen gerekir ki bilmediğin aşikar. .p o yüzden tam olarak telefoncu dayı metaforu kullandım. .p

ayrıca sinirlen napim, xd

Var mı bir bilginiz, belgeniz, bu konuda? 10 bin € alan Alman doktor ve 2-3 bin € alan yabancı doktor. Yani iyi atmışsınız.

Orada durumun aynı olmasına imkan yok teorik olarak. Maaşı alıp uzayda ortak bir alanda buluşmuyor ki insanlar. Oradaki Bir Dr un maaşı Alman ekonomisine göre az olabilir fakat her şey maaş mi? Hayat standartları, refaha erişebilirlik,sağlıkĺı bir ortam vs? Benim Fransa da ilkokul mezunu akrabalarim müstakil evde yaşıyor. Eşi kasiyer kendisi serbest meslek.Doktorlar orada ilkokul mezunundan daha kötü değildir sanırım.
Eniştem doktor paşalar gibi yaşıyor, paraya para demiyor. Iyi sallamış arkadaş.

Şöyle de örneklendirebilirim; doktorların yaşam standartlarını 1’den 10’a kadar puanlayalım. Hollanda 4 puanla ortalama altında kalsın, abd 8 puan ile ortalamanın üstünde diyelim. Sana göre, hatta dünya standartlarına göre hollandalı doktorların durumu abdli doktorlara göre vasattır ama türkiye’de doktorluk yapanlar 1-2 puan bantında gidip geldiği için türkiye’nin 2 katı kadar daha güzeldir.

İnan elimden daha fazla açıklama yapmak gelmiyor. .p

Ya kendi yazdığını anlamıyorsun, ya da benim yazdığımı anlamakta güçlük çekiyorsun. İşin o olabilir, herkesten çok iyi biliyor, hatta hollanda sağlık bakanı da olabilirsin. .p

“burada aradığınızı bulamayabilirsiniz” desen bir sorun yok zaten.

ama sen;

“maaş durumu türkiyeden daha iyi değil” diyorsun.

2. cümle mukayese içerir, mukayese yapabilmek için türkiyedeki sağlık sektörünü de çok iyi bilmen gerekir ki bilmediğin aşikar. .p o yüzden tam olarak telefoncu dayı metaforu kullandım. .p

ayrıca sinirlen napim, xd
benim demek istedigim o zaten. burada aradiginizi bulamayabilirsiniz veya sasirabilirsiniz 'ne umuyorken ne buldum' hesabi.

Var mı bir bilginiz, belgeniz, bu konuda? 10 bin € alan Alman doktor ve 2-3 bin € alan yabancı doktor. Yani iyi atmışsınız.
Olmaz mı .p alman doktorlar türkçe kurslarının kapısını aşındırıyor türkiyede bir devlet hastanesine kapağı atsak diye xd

benim demek istedigim o zaten. burada aradiginizi bulamayabilirsiniz veya sasirabilirsiniz 'ne umuyorken ne buldum' hesabi.
O zaman kurduğun cümle hatalı, dediğim gibi; hollanda/tr mukayesesi yaptığın için cevap verdim sadece, yoksa seviyorum seni, telefoncu dayı olmadığını da biliyorum :p

climax: tamam gelmiyorum thalassa

Geri