Erdoğan: Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlarmış, gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
77DAEC85-4B86-4AAB-B349-DB67527AC525.jpeg

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden bir diğer konu olan doktorların yurt dışına gitme isteği hakkında da konuştu. Az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini söyleyen Erdoğan, "Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir" dedi.

Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde doktorlara ilişkin açıklamaları şöyle:

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı hastanelerde şöyle böyle oluyor diye. Bakın hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar mı. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir. "

buralar boş kalmaz derken afgan ve suriyeli doktorları dolduracak sanırım.

Mümkün.
Yös gibi kıytırık bir sınavla tüm mültecilere kapımız açık.
Yeter ki savaştan uzak kalıp gönülleri hoş olsun.
Hacettepe ingilizce tıptaki, Çapadaki suriyeli öğrenci ordusundan haberin yok mu?
Çoğu insanın çocuğuna servet bile harcasa sokamayacagi yerler buralar.
Arapça tıp fakültesi de açılmalı ayrıca.
Arapça nin dünya çapındaki önemi büyük.

"Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir"

dogru demis, iyi demis. bu boyledir hep zaten. tabi gidenlerin cogalmasi uzucu, ama kendi secimleri. hollanda'ya gelen doktorlar Amsterdam Umc hastanesini tercih etsinler, en iyilerindendir. tabi sanmayin ki maas durumu burada daha iyi. yarisindan fazlasi belki vergiye gidiyo. diger ulkelerde sistem nasil bilmiyorum.

Aman yok.
Z kuşağının doktoru bana bakmasın
Dalağımı falan alır yanlışlıkla.

Doktorluk gibi bir meslekte tecrübe çok önemlidir kaldı ki oldukça zor / stresli bir meslek ve hak ettikleri ücreti almaları gerekiyor.
Tıp fakültesindeki çoğu doktor, özel hastanelerle anlaşıyor ya da muayenehane açıyorlar çünkü yaptıkları işin karşılığı değil aldıkları maaşlar. Özellikle cerrahi alanında çoğu doktor büyük stres altında çalışıyorlar ve yüklendikleri sorumluluğun karşılığı da tatmin edici maaşlar olmalıdır.

Randevu sistemi de oldukça problemli çünkü hasta ya randevu alamıyor ya da aylar sonrasına randevu veriliyor. Randevu alan hastaya da ayrılan süre 5 dakikayı geçemiyor, bu kadar kısıtlı zamanda ne hasta derdini anlatabilmekte ne de doktor doğru teşhis koyabilmektedir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı genelge yayımlamıştı ve 'süreyi hekim belirlesin' denmişti fakat uygulamada henüz karşılığı alınamadı galiba çünkü çok şikayet var.

Son düzenleme:
"Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir"

dogru demis, iyi demis. bu boyledir hep zaten. tabi gidenlerin cogalmasi uzucu, ama kendi secimleri. hollanda'ya gelen doktorlar Amsterdam Umc hastanesini tercih etsinler, en iyilerindendir. tabi sanmayin ki maas durumu burada daha iyi. yarisindan fazlasi belki vergiye gidiyo. diger ulkelerde sistem nasil bilmiyorum.
+ burda da yolunda gitmeyen meseleler var saglik sektoruyla ilgili. bunca protestolara ragmen zerre hareket veya ilerleme yok, devletin oncelikleri farkli. daha iyi bir yere gidecegim zannederek, sasirmasin yeni gelenler yani :p

thalassa gelmesinler diye çok çabalıyor. tamam doktorlar gelmez hollanda'ya.

Son düzenleme:
Dünya çapında yarışacak (zamaninda) fakültelerden mezun olan,asistanlık kavramını en ağır tecrübeler ile atlatmış doktorlarımızla yeni mezunlar nasıl mukayese edilir? Psikiyatri gibi günde beş on hasta görmesi gerekirken otuz hasta gören branşlar varken, acil kliniklerinde kendi canlarını da korumak için ugrasirlarken hem de.Saglikda çok iyi noktalarda bir sürü hekimimiz var, sağlık göçü alma sebeplerimiz, gözümüzün nurları.
Aman gitsinler yenileri gelir diye bakamıyorum ben.

bize maaş kalmıyor thalassa hanım, sadece vergi gitse keşke... vergiler gidiyor ama nereye gittiği de sürpriz. çok heyecanlıyız, bi gün aniden vergilerimiz ortaya çıkacak. sinan çetinle film gibi kapısına bakar gibi bekliyoruz.
tıp okuyanları zaten başka nerede istihdam edecek ki? lütufmuş gibi anlatıyor. sanki meslek lisesi torna bölümünden alacakmış gibi. delisin reco...

Ülkeyi getirdiği halden utanacağına bir de pişkin pişkin konuşuyor.

Geri