Entel görünmek için cümle içerisine sıkıştırdığınız kelimeler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Hülasa demişti bir kere biri.Tüm muhabbeti bitirdi.
Günlük hayatta da böyle konuşurum demişti.
Ben de günlük hayatta öyle konuşurdum ama "Akşam gelirken bimden yoğurt al gel" diyor hanım,günlük hayatım buna hiç müsait değil.
hülasa denilince şevket süreyya aydemir aklıma gelir. güzel kelime.

• Beğen
Tepkiler: Min
Hülasa demişti bir kere biri.Tüm muhabbeti bitirdi.
Günlük hayatta da böyle konuşurum demişti.
Ben de günlük hayatta öyle konuşurdum ama "Akşam gelirken bimden yoğurt al gel" diyor hanım,günlük hayatım buna hiç müsait değil.
Bendim o Sülüman ajdhdhd hülasa hanım diyordun bana djcncncnc

Türkçe'yi doğru kullanmak ilk tercihim olduğu için herhangi bir terminolojiye ihtiyaç duymuyorum. Şiveli konuşmaları da sevmiyorum.

Kelime haznemi geliştirmek için nnd sözlükten sürekli kökeni arapça, ibranice vs yeni kelimeler ezberler sık sık kullanırdım. Aşırı keyifli gelirdi, o zamanlar blog (dkfjfj) yazdığım için daha zengin tutmaya çalışırdım, zamanla çoğu gitse de birkaçını hala kullanıyorum.
Eleştirilmesi gereken şey entellik değil, “gibi” ler.

Ben kelimelerin dans ettirilmesini seviyorum ama entelektüellik tam da onunla ilgili bir şey değil tabii:d Yani entelektüel görünmenin baş kuralı fulardır, bunu herkes bilir jgjf Cem Karaca’nın “Yarım Porsiyon Aydınlık”ı tam da bugünler için… Zamansız bir şarkı:d
Kelimelerimizi ve cebimizi zengin tutalım ve bir de not: Kelimeleri yanlış anlamlarda kullananları görüyorum, kelimeleri yanlış yerlerde kullanmayalım ve tabii cebimizden de bahsettiğimize göre paramızı yanlış yerlere harcamayalım… (birden anna’nın çakma glossları geldi aklıma jdjd)

Kimdi ya birisi oportünist kelimesini kullanmıştı bir cümlesinde. Bunu gören başka bir üyede, "valla oportünist kelimesinin ilk defa bir cümle içinde kullanılışını gördüm" demişti.

forumda uzun uzun yazılan yazılar arasında bunu çok görüyorum. bilhassa birkaç arkadaş bunu çok yapıyor, dikkatimi çekiyor. anlamına bakayım diyorum, günlük hayatta sürekli duyduğumuz, kullandığımız bir kelime çıkıyor, bu kullanılan kelime yerine o entel kelime kullanılıyor. ilginç.

Dün bir tane .... nik vermeyeceğim Kafka çıkmasın adı Mastor mudur nedir. Muteber yazmış. Muteber sözcüğü en son 1973 yılında Milliyet gazetesinde geçti.

Mal mıdır nedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri