Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Entelijansiya kelimesini kullanin,Cemil Meric’i okumayanlar pek asina degildir bu kelimeye.Bir anda kulturel piramidin zirvesinden,tum insicamin panorasina nazar edebilirsiniz.
İlber Ortaylı kitabında da geçer bu.Entelijansiya kelimesini kullanin,Cemil Meric’i okumayanlar pek asina degildir bu kelimeye.Bir anda kulturel piramidin zirvesinden,tum insicamin panorasina nazar edebilirsiniz.
Cemil reisten öğrendiğim tek şey Dostoyevski'ye Dosto demesiEntelijansiya kelimesini kullanin,Cemil Meric’i okumayanlar pek asina degildir bu kelimeye.Bir anda kulturel piramidin zirvesinden,tum insicamin panorasina nazar edebilirsiniz.
Madem Dostoyevski'nin de adı geçtiCemil reisten öğrendiğim tek şey Dostoyevski'ye Dosto demesibu arada yanlış anlaşılmasın " takribi " kelimesini hiç sevmem kullananlar hariç
![]()
Valery demiştir hülasayı da. Madem hülasa geçtiHülasa demişti bir kere biri.Tüm muhabbeti bitirdi.
Günlük hayatta da böyle konuşurum demişti.
Ben de günlük hayatta öyle konuşurdum ama "Akşam gelirken bimden yoğurt al gel" diyor hanım,günlük hayatım buna hiç müsait değil.
'güzel olan hiçbir şey hülasa edilemez'
demiş çünkü Valéry.
Anneleri
mutfakta kalan son bakır sahanı
alüminyum olanıyla değiştirdi.
Mesainin bitimine on kala
istifa etti vali
çamurlu bir yoldan
yayan yürüdü sınıf arkadaşı
olan nalbantın dükkanına.
Alay komutanı oğlu için
otomobil satın aldı
Mercury marka.
Kış geçti, öksürük haplarıyla
geçti cumartesi
hiçbirşey söylemeyen sözlere varmak için
herşeyin sonuna kadar söylenmesi gerekti
incir… yarpuz… karamela…
la havle ve la kuvvete illa billah.
İlber Ortaylı kitabında da geçer bu.
Bela Tarr ve Sergey Paracanov’u eklemekte yarar var.Kalabalik ortamlarda ise yariyor.