Engin Nurşaniye Veda

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Evladim Kürdistan bir coğrafyanin adidir. Ayni Laziztan gibi, Osmanlı arşivlerinde bu şekilde geçer.

Tarih üzerinde Kürdistan ismiyle kurulmuş bir devlet yoktur. Kürt tarihini bu kadar merak ediyorsan Şerefhan Bitlisi’nin Şerefnamesini okuyabilirsin.

Para vermeye kiyamiyorsan al pdf olarak indir oku. Sanmiyorum ama belki bir seyler ogrenirsin. Şuan Barzani ailesinin başında bulunduğu devlet Özerktir, Osmanli’da ki eyalet durumunun bir benzeri yani.

Hani burada bir devlet vardida Türkler geldi işgal etti gibi bir durum yok, hiç olmadi. Aksina Yavuz’a gayet kendi istekleriyle kürt beyleri biat etmislerdir, Osmanlinin sinirlarini yüzyillarca Iran’a karsi korudular. Osmanlida kürtleri tampon olarak kullandi karsilikli cikar ve menfaat iliskisi var yani.

Mustafa Kemal Kürtlere özerklik vaadetmistir, 1921 Anayasasinada kanun olarak koydurmustur. Adamlar yine bizzat kendi istekleriyle ayrilmayi istememisler, yani sen birine düşmanlik edeceksen varsa oralarda bir kökün dedelerine isyan edebilirsin neden ayrilmadilar diye.

İşin bagimsizliga gidecegini gorunce bundan geri adim atmis sert tedbirler uygulamistir. Merak edenler acsin istiklal mahkemeleri zabitlarini okusun.

Ama sen istismar ediyorsun derdin gercegi öğrenmek degil, bos konusmak ve manipulasyon sadece.
Ayrıca Mustafa Kemal sadece dersimdeki büyük aşiret güçlerine değil türk beyliklerinide savaşta kullanıp sırt dönmüştür,çapanoğlu gibi bir bölgenin liderinide aynısını yapmıştır bende tek devletten yanayım canım lakin herşey Atatürk’ün düşündüğü gibi gitmiyor bir nevi mecbur kaldı sözünü yemeye özerkliği bile kabul edemedi ayrılma palavra

Bu serzeniş nedir neden açıklamaya ihtiyaç duydun tarihi okumama gerek yok ki kim nerden nasıl gelip yerleşmiş belli gerisine takılmam ki

Tarih okumana gerek yoksa atip tutmayacaksin bi bok biliyormus gibi Osmanlida soyleydi boyleydi diye.

Bak kalkar dersin ki nufusu Kürtlerin yuzde 10’u kadar olmayan milletler bile Ingilizlerle , Fransizlarla , Ruslarla anlasti aldi bagimsizligini kurtlerde isteseydi alabilirdi. Bu bir fikirdir, tartisilir. Bunuda dayandirabilecegin bir cok tarihi kaynak mevcud.

Ama sen bos konusuyorsun, kendine hakaret ettirmek kufur ettirmek hosunami gidiyor mazosistmisin arkadasim sen.

Sunuda kalkar dersin Ittihak ve Terakki milliyetcilik yapti, kalkti Araplarin basina turk getirdi turkculık yapti millette gitti Arap milliyetciligi yapti buda tartisilir, fikirdir bunuda destekleyen bir dolu atama bulursun.

Ama sen bos konusuyorsun bos, aklin yok fikrin var.

1 kere de delikanlı olup, karşıt görüşleri kızdırmak için ipneliğine açtim de be olm.
Bu yüzden millet sana kızıyor işte...
"içinden geçeni söyle" de yazılan dima yoksunu postlar gibi shitpost açıyorsun. Hem ayranım dökülmesin, hem g*tm z....mesin yapıyorsun.
Her konuda kendine sövdürmek hoşunamı gidiyor dostum?
Ben sana birşey demeden de alevlendiririm şimdi seni delirtiğim gibi konudan bi habersin yorum yapma sen gülom bizde önce g.. sonra ayranı üstüne içerler

Tarih okumana gerek yoksa atip tutmayacaksin bi bok biliyormus gibi Osmanlida soyleydi boyleydi diye.

Bak kalkar dersin ki nufusu Kürtlerin yuzde 10’u kadar olmayan milletler bile Ingilizlerle , Fransizlarla , Ruslarla anlasti aldi bagimsizligini kurtlerde isteseydi alabilirdi. Bu bir fikirdir, tartisilir. Bunuda dayandirabilecegin bir cok tarihi kaynak mevcud.

Ama sen bos konusuyorsun, kendine hakaret ettirmek kufur ettirmek hosunami gidiyor mazosistmisin arkadasim sen.

Sunuda kalkar dersin Ittihak ve Terakki milliyetcilik yapti, kalkti Araplarin basina turk getirdi turkculık yapti millette gitti Arap milliyetciligi yapti buda tartisilir, fikirdir bunuda destekleyen bir dolu atama bulursun.

Ama sen bos konusuyorsun bos, aklin yok fikrin var.
Kardeş harbiden tarihten konuşma düşünsene PKK 200 yıl sonra devlet kurunca tarih kitaplarına öldürdükleri insanlar için destan olarak anlatacak nesillerce despot bir gücün PKK’dan farkı nedir sen beni hiç anlamamışsın ben bunları Kürtçülük yaparak anlatmıyorum tarih at üstünde zeytin dalı uzatılarak yazılmıyor önce onu bir idrak et beş dk düşün bir hayalini kur kafan basarsa aynı yola çıkarız seninle

Kardeş harbiden tarihten konuşma düşünsene PKK 200 yıl sonra devlet kurunca tarih kitaplarına öldürdükleri insanlar için destan olarak anlatacak nesillerce despot bir gücün PKK’dan farkı nedir sen beni hiç anlamamışsın ben bunları Kürtçülük yaparak anlatmıyorum tarih at üstünde zeytin dalı uzatılarak yazılmıyor önce onu bir idrak et beş dk düşün bir hayalini kur kafan basarsa aynı yola çıkarız seninle

PKK denen örgüt kanka beslenen sermayesi Uyusturu ticareti, organ ticareti ve bilimum kaçakcilik olan ahlaksiz , namussuz alçak bir örgüttür.

O bayraklarini övüne övüne paylaştığın Barzani sözümona bagimsizlik ilan ettiginde tek kursun atmadan elindeki topraklari Iranli Hasdi Şabiye birakti. İşine gelmedigi zaman herkesi satar niye?

Militan yetistirecegi yerde akan paralarla SMU’da Dallas’ta dahi kürt cocuklarina burs ayarlayan Barzaniye en azindan bir kürt için iyi kotu bir is yapmis adami dahi aninda sattilar.

Senden kürt milleyticiside olmaz, beynin sulanmis. Neyi savundugunu dahi bilmeyen okumayan arastirmayan cahil bir adamsin.

Ben sana birşey demeden de alevlendiririm şimdi seni delirtiğim gibi konudan bi habersin yorum yapma sen gülom bizde önce g.. sonra ayranı üstüne içerler
Aga alevlenmedim ben gayet sakinim. Ama kendi kendini sürekli haksız konumuna düşürüyorsun. Kaldı ki ben de muhalif düşüncelere sahibim. Ben de din karşıtıyım hemen hemen bazı konular da fikir olarak ortak bir payda da buluşabiliyorum. Ancak sen provake ve manüple yapıyorsun gerek yok.
G*t cü ol olma ona bir şey dediğimiz yok kararına saygı duyarız. Ancak toplumun tamamını ilgilendirmediğinden ayranı g*tten sonra içmene saygı duyarız. Ancak sen direkt olarak tartışma yaratacak yazı ekliyorsun.
Başka biri bu konuyu açsa adam denk gelmiş açmış deriz. Ama sen konuyu açınca illaki birilerine gönderme yapıcak bir şey buluyorsun. Seninle aynı fikir de olanların dahi sana karşi olmasından hiç mi ders çıkarmadın agacım.
Doğru düzgün muhabbet edebiliten varken neden günah keçisi olmayı seçiyorsun...

PKK denen örgüt kanka beslenen sermayesi Uyusturu ticareti, organ ticareti ve bilimum kaçakcilik olan ahlaksiz , namussuz alçak bir örgüttür.

O bayraklarini övüne övüne paylaştığın Barzani sözümona bagimsizlik ilan ettiginde tek kursun atmadan elindeki topraklari Iranli Hasdi Şabiye birakti. İşine gelmedigi zaman herkesi satar niye?

Militan yetistirecegi yerde akan paralarla SMU’da Dallas’ta dahi kürt cocuklarina burs ayarlayan Barzaniye en azindan bir kürt için iyi kotu bir is yapmis adami dahi aninda sattilar.

Senden kürt milleyticiside olmaz, beynin sulanmis. Neyi savundugunu dahi bilmeyen okumayan arastirmayan cahil bir adamsin.
İyide ben savunmuyorum ki çok cahilce bir savunmaya geçmişsin bunu tek Barzani değil Ortadoğu ülkeleri Türkiye dahil baştakiler aynı yolu izler alt kesimi savaşta kötü amellerinde kullanır ben o bayrakları ne için paylaştım orası Ankara ben getirip dikmedim.ister şimdi ister geçmişte insanlara maddi manevi her türlü zarar verenler alçaktır o ayrı bir konu senin övündüğün tarihin kanla yazılmış o günden bugüne gelen karanlık tarihini hiç sorgulandın mı sen merak etme ben bir kuş öldürene bile terör gözüyle bakıyorum zaten sıkıntı senin neye terör dediğine bağlı biz yapınca destan tarih oluyor başkası yapınca terör,eşkiya ,sömürgeci,emperyalist diye lanet mi okuyorsun ne dediğinin zerre önemi yok bende bunları aşalı çok oldu

Aga alevlenmedim ben gayet sakinim. Ama kendi kendini sürekli haksız konumuna düşürüyorsun. Kaldı ki ben de muhalif düşüncelere sahibim. Ben de din karşıtıyım hemen hemen bazı konular da fikir olarak ortak bir payda da buluşabiliyorum. Ancak sen provake ve manüple yapıyorsun gerek yok.
G*t cü ol olma ona bir şey dediğimiz yok kararına saygı duyarız. Ancak toplumun tamamını ilgilendirmediğinden ayranı g*tten sonra içmene saygı duyarız. Ancak sen direkt olarak tartışma yaratacak yazı ekliyorsun.
Başka biri bu konuyu açsa adam denk gelmiş açmış deriz. Ama sen konuyu açınca illaki birilerine gönderme yapıcak bir şey buluyorsun. Seninle aynı fikir de olanların dahi sana karşi olmasından hiç mi ders çıkarmadın agacım.
Doğru düzgün muhabbet edebiliten varken neden günah keçisi olmayı seçiyorsun...
Ben herkesi eleştiririm argo kelime kullanmam hiç zorladın seviyene düştük bir defa herşey konuşulsun tartışılsın fikirlere düşünceleri hemen karalayıp engellemeyin

İyide ben savunmuyorum ki çok cahilce bir savunmaya geçmişsin bunu tek Barzani değil Ortadoğu ülkeleri Türkiye dahil baştakiler aynı yolu izler alt kesimi savaşta kötü amellerinde kullanır ben o bayrakları ne için paylaştım orası Ankara ben getirip dikmedim.ister şimdi ister geçmişte insanlara maddi manevi her türlü zarar verenler alçaktır o ayrı bir konu senin övündüğün tarihin kanla yazılmış o günden bugüne gelen karanlık tarihini hiç sorgulandın mı sen merak etme ben bir kuş öldürene bile terör gözüyle bakıyorum zaten sıkıntı senin neye terör dediğine bağlı biz yapınca destan tarih oluyor başkası yapınca terör,eşkiya ,sömürgeci,emperyalist diye lanet mi okuyorsun ne dediğinin zerre önemi yok bende bunları aşalı çok oldu

Kendi halkina , irkina bu kadar zarar veren bir olusum tarihte cok nadirdir. Bunlar maşalıktan öteye gidemezler, gidemiyorlar çünkü satılmışlar. Bir ilkeleri yok, amaçlari hedefleri gayeleri yok. Kanla beslenen bir örgüt bunlar.

Benim etnik kimligimi sen biliyormusun ki sorguluyorsun? Tabi ki savunurum Osmanli’yi bugun 30/40 yil Ingiliz somurgesi kalmis devletlerin bkz ; Guney Afrika resmi dili Ingilizce. Osmanli bunu yaptimi? Kultur dezenformasyonu veya soykirim bulamazsin.

Tarihe gecmis pasalari , beyleri , din adamlari cogu devsirmedir. Din adamlarinin icinde cok kurt vardir pasalarin beylerin icinde bilimum Milletten irktan adamlar vardir. Firsat esitligi dedigimiz seyi yuzyillar onceden uygulamistir. Bugun Amerika’nin , Almanya’nin gayet guzel uyguladigi bir sistem bu.

Hiçbir zaman kürtlerede zulmetmemistir. Catismamistir, asimile etmemistir. Bi boktan haberin yok deyince kizmayacaksin.

Bir türkü tutturmussun, altini dolduramiyorsun cunku BILMEDIGINI DAHI BILMIYORSUN .

Ben herkesi eleştiririm argo kelime kullanmam hiç zorladın seviyene düştük bir defa herşey konuşulsun tartışılsın fikirlere düşünceleri hemen karalayıp engellemeyin
Bir yere inmek için önce çıkman gerek. Maalesef senin siyaset anlayışının 30.00000 fit üzerindeyim dostum. Ben tavsiyemi verdim gerisi sana kalmış...
İster hasım olarak görürsün görmessin saygı duyarım.
Burada bir şeyi engelleyecek en son üyeyim ben lsdkfsdlfk

Ben sizinle anlaşamam bilgi bakımından yada tecrübeden değil sadece tek farkım insan denilen varlığı herşeyin nedeni olarak görmemdir al birini vur ötekine siyaset üstü kardeşlerim dünyanın her köşesinde her metresinde hesabı sorulmamış acılar yatar hiç kimse masum değil herkes birbirini öldürmüş doğanın dengesi bu öyle geldi böylede gider suçlu asla bulunmaz..

Kürt bölücü hareketi bu ismi politize,
emellerine alet etmese sıkıntı olmayabilir

Osmanlı arşivlerinde kürtistan geçiyormuş!
Hayır Osmanlı neden delil olsun?
Osmanlı hangi işi doğru yapmış ki?
Ben Osmanlının basiretine güvenmiyorum
Bana ne Osmanlıdan
Güneydoğu Anadolu Türkiye Cumhuriyetinin taprağıdır.
Osmanlı da kürtistan olabilir, beni ilgilendirmez
Orası güneydoğu Anadolu
Beni Türkiye Cumhuriyeti bağlar

Son düzenleme:
Ulan ölünün arkasından bilr tartışmayı becerebiliyosunuz..öldü gitti gitti hepimiz ölüp gidicez hiçbişeyide paylaşmayı bilmiyoruz.

Delinin biri bir kuyu'ya taş atmış, 40 kişi birden o kuyu'ya atlamış. Olmayanın hayalini kurup gerçekmis gibi yaşamak bu olsa gerek.

Kimse niye @Yabani 'nin fikrine saygı duymuyor. İşinize gelince saygı saygı diyorsunuz. Lütfen arkadaşlar.. küfür etmeyin birbirinize..

Üzülerek vefaat haberini okudum, sevdiğim ve dinlediğim bir sanatçıydı. Her dinlediğimde memleketim de bir köy aklıma geliyor. Geride kalanlara sabır çok genç gitti.

Geri