En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 309 gün önce görüldü
Can this love be translated? Bir kore dizisi. Buna başladım, 4. Bölümdeyim galiba, gayet keyifli ve güzel bir dizi. Konusuna kısaca değineyim. Ünlü olmayan bir oyuncu, geçmişle ilgili bir hesaplaşma için Japonya’ya gider ve orada çevirmen Ho Jin ile yolları kesişir. Birlikte iki yabancı olarak bir gün geçiren ikili, günün sonunda kendi hayatlarına dönerler. Mu hee, bir korku filminde başrol olarak görev alır ve filmin sonunda bir kaza geçirerek komaya girer. Yaklaşık 6 ay sonra uyanan kızımız, artık dünya çapında tanınan ve desteklenen bir oyuncudur:d başrol kadın oyuncuyu çok severim, çok da sempatik oynuyor. Yalnızlığını da çok güzel hissettiriyor izleyiciye. Çok beğendim, devam edeceğim.

MV5BMTU5MTgxODM3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMjMxNDEwNA@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

geçen gün film bulamayınca eskilere bir döneyim dedim. 2010 yapımı eski bir film olmasına rağmen izleyip izlemediğimi hiç hatırlayamadım. izleyip unuttum büyük ihtimal. acilen b12 takviyesi. keyifli bir filmdi.

onesheet.jpg

devam filmi gelince film yokluğunda hemen izledim. tür olarak her türlü izlettiriyor. eh işte.

1770067118622.png

Adam tüm kelleci Hamdi’leri yerle yeksan etti. Ne subaymış rabbül alemin. Rüyamda kelle görmem inşallah..

1770092639473.png

Tufan isimli Netflix filmini izledim.

İnsanın aklıyla oynayan bir film olarak yorumladım. Başından sonuna kadar sıkılmadan izledim.
Standart bir "tufan oldu, hadi kaçalım, kendimiz kurtaralım" filmi değil. İçine bilim kurgumsu bir takım konular eklemişler.

Oyunculukları iyi buldum.

7/10

aa.png
The Dictator (2012)
Ben geç de olsa şöyle bi komedi dram filmi izledim... asla komedi filmi sevmeyen ben....
değer verdiğim birinin önerisiyle izledim ve bana demişti ki filmin bir yerinde şu sahnenin aynısını yaşadık...
Sırf o sahneyi anlayabilmek için pür dikkat izlemem gerekti sldfjaşslkdjflsdfjşalksdjfşasdf Aşırı aşırı güldürmedi beni tamamen bir yahudi timsali arap ırkçılığı ...
sanat alt anlam cart curt hiçbir şey anlamak istemeden izleyip sadece gülmeye odaklanmıştım sizde öyle yapın çünkü fragmanı izlediğimde baya yüksek beklentiye girmiştim siz aynı hatayı yapmayın
aşırı ince mesajları da iliştirmişler... biraz dünya siyasetine ilgim olsaydı belki daha da güldürürdü çok iiireziiill,çok ürüüüsvaa bir filmdi ama komikti :d

bridgerton 4. sezon 1. kısım

üzerine pek söylenecek bir şey yok. 2. kısımdan sonra biraz daha yorumlanabilir. tek seferde tüm bölümleri yayımlamak yerine iki kısım olarak yayımlamaları aşırı manasız. zaten hikaye, diğer sezonlara göre yavaş ilerliyor. evet, yine güzel, yine izlettiriyor ama sanki o eski heyecan veren entrikalar yok. belki ikinci kısım bunu kırabilir, beklemedeyiz.

bir de araya, 25’er dakikalık 16 bölümlü tatlı, minik bir anime sıkıştırdım. mutlaka “izleyin” demelik değil ama kaoslardan, sıkıcı şeylerden uzaklaşmak için iyi bir kaçamak olabilir.

the-fragrant-flower-blooms-with-dignity.jpg

onesheet.jpg

gerilimi yüksek yorumlarını görmüştüm, konusu da ilgimi çekince bir izleyeyim dedim.
tamam sıkılmadan izleniyor da senaryo biraz wattpad hikayesi gibi. nedense birçok sahnede ergen kızların okuduğu wattpad hikayesi havası aldım. çerezlik.

Bu film kaliteli gercekten.
Hatta favori listemde olanlardan.
Kabullenisten dogan gücün ve dostlugun hikayesi.
Standart,bildigimiz civik romantik yesilcam eserlerinden cok cok uzak.
Sen iste senin adına da “Son Hıçkırık” izlerim Füreyyaa::*

Bir belgesel izledim.

A world without Beethoven?

Epstein,korkunç zengin

Haftasonu izlemiştim, elbette olayları biliyorum herkes gibi ama belgesele de göz atmak istedim.
Garip gelen, kızların itirafı sonrası adamın devletle gizli anlaşma yapıp serbest kalmasından sonra yine o iğrenç insanların hala onunla takılmaya devam etmesiydi.
Hiçbir şey olmamış gibi... Adamın sevgilisine ayrı öfkeniyorsun o prens beyinsiz adama ayrı. Prens olay sonrası röportaj veriyor, bir kızla fotoları var ve bu soruluyor,hatırlamıyorum yaa diyor. Yok kendi kızımla beraberdik o gün diyor sonra.
Ve bunlara uzunca bir süre susuluyor. Ölümü gerçek ya da şüpheli bilemiyorum ama cem garipoğlunda bile şüphelerim hala daha varken bu adam hayli hayli tüymüştür. Susturulmuş da olabilir son birkaç gündür açıklananlara bakınca.

Belgesel iyiydi ama daha da fazla açılıp tüm her şey dökülürse işte o zaman daha iyi olur.

mukemmel-komsu-1760712563.jpg

oscar adayı olmasından mütevellit dikkatimi çekmiş belgesel. komşu çatışması mı, mağduriyet mi, ırkçılık mı, zorbalık mı; nasıl adlandıracağımı bilemiyorum. annelerinin ölüm haberini alan çocukların feryatları, o an verdikleri tepkiler ciğerimi dağladı. bu berbat hissi biliyorum o kadar.

Geri