En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
The Peripheral

2022 dizisiymiş ama hoşuma gitti. Korkunçluklar ve olağanüstülükler var. Sıkmıyor.

wlmNVI.jpg

wlmCc8.jpg

Korku Seansı 1 ve 2. filmi izledim. Daha önce de izlemiştim ama çoook uzun zaman geçtiği için yeniden seriye başlayayım dedim. Zaten çoğu sahneyi unutmuşum. Güzel seri. Kült bir seri diyebilirim. Gerçek kişiler, gerçek olaylar anlatılıyor. Gerilim ve korku sinemasını seviyorsanız mutlaka izlemelisiniz. Müsait bir zamanda 3. ve 4. filmide izlemeyi düşünüyorum.

The Great Flood
Bilim kurgu ama Saramago Görmek kitabı tadında güzel bir şey.

MV5BZDYxY2I1OGMtN2Y4MS00ZmU1LTgyNDAtODA0MzAyYjI0N2Y2XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

öyle bir fazla bir beklentim yoktu, keyif alarak izledim, beğendim.

s-l1200.jpg

yıllardır izleme listemdeydi, ilk bölüme bir bakayım derken sezon bitti. güzel dizi.

w33pFW.jpg

Son zamanlarda izlediğim en güzel belgesel diyebilirim. Küçük bir uçak düşüyor ve 4 küçük çocuk bu kazadan kurtuluyor. Anneleri ve uçağın pilotu ölüyor. Uçak tam anlamıyla hiçliğin ortasına, Amazon Ormanlarının ortasına düşüyor. Kolombiya Özel Kuvvet Askerleri ve yerli halkından oluşan arama-kurtarma ekipleri ormanda 40 gün boyunca kayıp çocukları arıyor. 40 gün boyunca hayatta kalmayı başarmış çocuklar. Bir tanesi daha 11 aylık bebek. Geçtiğimiz yıllarda yaşanmış gerçek bir olay.

w33cto.jpg

1989-1990 yılları içinde 7 kişiyi öldürmüş bir kadın seri katilin hikayesi. Çok zor ve sahipsiz bir çocukluk ve ergenlik dönemi yaşayan bir kadın. Yıllarca seks işçiliği yapmak zorunda kalan bir kadın ayrıca. Alkol ve uyuşturucu müptelası olmuş biri. Hayatın ona verdiği zararın hıncını almak ve içindeki öfkeyi kusmak için 7 kişiyi belirli zamanlarda silahla öldürüp, cesetleri ormanda saklamış. Maktüllerin hepside onunla cinsel ilişki yaşamak için anlaştığı müşterileriydi. 1991 yılında yakalandı ve ölüme mahkum edildi. 10 yıl süren dava sürecinden sonra 2002 yılında idam edildi.

Great Flood izledik, az önce bitirdik. Ben çoook beğendim. Hiç konusundan bahsetmeyeyim. Sürprizli. Beni oldukça şaşırttı, hiç beklemiyordum bu konuyu. Klasik kıyamet senaryosu beklerken… çok hoşuma gitti gerçekten.

Great Flood izledik, az önce bitirdik. Ben çoook beğendim. Hiç konusundan bahsetmeyeyim. Sürprizli. Beni oldukça şaşırttı, hiç beklemiyordum bu konuyu. Klasik kıyamet senaryosu beklerken… çok hoşuma gitti gerçekten.

Üç cisim problemi sonrası Netflix benim için bitti.

Üç cisim problemi sonrası Netflix benim için bitti.

Leyla ariç mevzusu sebebiyle değil mi? O beni de çok sinir etmişti hatta bu konu içerisinde de yazmıştım. Sanki çok gündem de olmadı gibi hatırlıyorum. Yani beklediğim kadar tepki görmedi. Unutuldu gitti. O karakter başlı başına rezalet ve o mevzu olmasaydı dahi çok başarısız bir yapımdı ayrıca.

Leyla ariç mevzusu sebebiyle değil mi? O beni de çok sinir etmişti hatta bu konu içerisinde de yazmıştım. Sanki çok gündem de olmadı gibi hatırlıyorum. Yani beklediğim kadar tepki görmedi. Unutuldu gitti. O karakter başlı başına rezalet ve o mevzu olmasaydı dahi çok başarısız bir yapımdı ayrıca.

Şöyle bir şey, o eserin bilim kurgu yönünü diziye aktarabilmek gerçekten çok zor. Çok katmanlı, beyin yaktırır. Ama işin politik yönünü sen kendine göre değişirsen, eserin içini boşaltmış oluyorsun. Aynı sebep sonuç ilişkisi olmuyor o zaman. Ben yazsaydım böyle yazardım oluyor. Başka eserin içini boşaltmak yerine kendin kurgulayıp yaz.

Şöyle bir şey, o eserin bilim kurgu yönünü diziye aktarabilmek gerçekten çok zor. Çok katmanlı, beyin yaktırır. Ama işin politik yönünü sen kendine göre değişirsen, eserin içini boşaltmış oluyorsun. Aynı sebep sonuç ilişkisi olmuyor o zaman. Ben yazsaydım böyle yazardım oluyor. Başka eserin içini boşaltmak yerine kendin kurgulayıp yaz.

çin uyarlamasının daha başarılı olduğunu okumuştum o zaman. Belki ona bakarım demiştim ama unuttum sonra. Sen seyrettin mi?

çin uyarlamasının daha başarılı olduğunu okumuştum o zaman. Belki ona bakarım demiştim ama unuttum sonra. Sen seyrettin mi?

Birkaç tane mühendislik öğrencisinin bilimkurgu eserleri üzerine konuştukları podcast dizisinde duymuştum ben kitapları. Üç cisim problemi, Kara orman hayli dikkatimi çekmişti.

Netflix işin içinde değildi ben duyduğumda. Dizi/sinema, nasıl yapıldı Çin'de uyarlaması bilmiyorum, ama hiç tatmin edici olmadığına değinmişlerdi.

Geri