En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizileri diye bir şey çarpmıştı gözüme geçenlerde.
ya dedim şimdi popüler bir şeyler bakmayayım, hele ki netfilikş hiç olmaz. çok iyi diye açarız şimdi karşımıza gaylı maylı, lezbiyenli kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir şey çıkar söverim kendime dedim. biraz eski olsun ki izlediğime değsin.......
listenin başında six feed under miydi neydi o çıktı. oo dedim çok eski dizi. şimdi bu liste başıysa ne de güzeldir deyip, izlemeye başladım.
allahtan gaylı netfilikş dizilerinden kaçtık **Spam/Adversiting** yaaaa......
ulan tamam homofobik değilim de kardeşim istemiyorum yaaa.....
abi 2 tane erkek şılaappp diye öpüşür mü yaaa. İĞRENÇ **Spam/Adversiting**.
abi benim için bir dizinin ya da filmin en yi olduğunun göstergesi, izlerken elime telefon almak zorunda kalmamaktır.
yani şu anda ite kaka S1E09'a kadar gelebildim.
ve neden bu kadar çok yere göğe sığdıralamamış, hala anlamış değilim.
herhalde yarıda bırakacağım bunu da.....

• Hehe
Tepkiler: Aze
From dizisi...
Baya geç keşfettim. Mükemmel manifest dizisi tadında. Her bölüm bitişi merakla devam ediyorsun diğerine. Hazir haftasonu hastaydim bi basladim birinci sezonu bitirdim. Gerilim/korku sevenler bayılır. Konusu nasıl diyim yani tam çözemedim de hdjdjd çünkü hep bir soru işareti. Sanki paralel evren olayı gibi bir şey çıkacak gibi. Bir kasabada geceleri insan görünümlü canavarlar ortaya çıkıyor ve evden çıkmaman lazım aklını celmek için konuşuyorlar da. Ve smile filmi gibi gülerek yavaşça sana yaklaşıyorlar hep. Ve işin daha da garipliği orada yaşayan insanlar ülkenin farklı yerlerinden aniden kendini o kasabada bulan insanlar. Şuana kadar kasabanın yerlisi yok görünüyor. Ve ilk geldikleri gün istedikleri kadar kasabadan çıkmaya çalışsınlar çıkamıyorlar dönüp dolaşıp aynı yere geliyorlar. Güzel izlenir....

From dizisi...
Baya geç keşfettim. Mükemmel manifest dizisi tadında. Her bölüm bitişi merakla devam ediyorsun diğerine. Hazir haftasonu hastaydim bi basladim birinci sezonu bitirdim. Gerilim/korku sevenler bayılır. Konusu nasıl diyim yani tam çözemedim de hdjdjd çünkü hep bir soru işareti. Sanki paralel evren olayı gibi bir şey çıkacak gibi. Bir kasabada geceleri insan görünümlü canavarlar ortaya çıkıyor ve evden çıkmaman lazım aklını celmek için konuşuyorlar da. Ve smile filmi gibi gülerek yavaşça sana yaklaşıyorlar hep. Ve işin daha da garipliği orada yaşayan insanlar ülkenin farklı yerlerinden aniden kendini o kasabada bulan insanlar. Şuana kadar kasabanın yerlisi yok görünüyor. Ve ilk geldikleri gün istedikleri kadar kasabadan çıkmaya çalışsınlar çıkamıyorlar dönüp dolaşıp aynı yere geliyorlar. Güzel izlenir....
4. Sezonu bekliyoruz artık

G4QPNN6W8AA2gzU.jpg

hbo yine kalitesini göstermiş. iki bölümü de beğendim.

MV5BOWNlM2E1MDMtYmI5MS00NDQ1LWI3NTctM2VlNjQ5OTAxYTNmXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

ilk bölümü izlerken ortalarına doğru ımdb 9.4 puanı fazla mı diye sorgulattı. ikinci sınıf amerikan filmleri gibi başlayıp devam ederken sonlara doğru dizi kendini gösterdi. ikinci bölüm de harikaydı. bakalım devamı nasıl olacak.

863510_m1741106889.jpg

gerçek olaya dayanıyormuş. filmin süresine göre bir tık daha iyi olabilirdi.
konusunu bırakayım buraya.

''1929’da Almanya’dan kaçarak Galápagos Adaları’ndaki Floreana Adası'na yerleşen Dr. Friedrich Ritter ve eşi Dora, sade ve huzurlu bir yaşamı benimser. Ardından onlara Margret ve Heinz Wittmer katılır. Daha sonra kendisini “Barones” ilan eden Eloise gelir. Yanındaki iki erkek ve hizmetçiyle birlikte adada lüks bir yaşam kurmayı hayal eder. Başlangıçta bir ütopya gibi görünen bu hayat, zamanla kıtlık, vahşi doğa, içerideki entrikalar ve ahlaki zayıflıklar nedeniyle karanlık bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür. Kıskançlık, güç savaşı ve şüphe ile dolu olaylar, adada ciddi çatışmalara, ölümlere ve gizemli kaybolmalara yol açar.''

entrika, ahlaki zayıflık, kıskançlık, güç savaşı, şüphe, çatışma.. forumca bir adaya yerleşsek sonumuz aynı olur.

1762954313029.png

ilk 2-3 bölüm çok yavaş ilerledi; hikayelere giriş kısmında fazla ağırdan alınmış. ama 4. bölümden sonra çok güzel aktı. suç, gerilim, polisiye vb. benim zaten sevdiğim bir tür; beğendim. öncesinde araştırmamıştım, her bölümü farklı vaka olarak hayal etmiştim ama tek sezonda tek vaka. sanırım bundan sonraki sezonlarda da o şekilde ilerleyecek. iyi iş, izlenir.

düğümü izledim
sevmiyorum öyle şeyleri
sinirleniyorum

nr-24-1732832611.jpg

nazilere karşı norveç direnişini anlatıyor. güzeldi.

MV5BMGRjZTI5NmEtNWQzNi00ZDUxLWFmZmQtOGFiZmNkZGY1MDc5XkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

tek mekan filmine denk gelmişim kaçırmam izlerim dedim de hata yapmışım.
birkaç filmin harmanlamasıyla bir film yapmaya çalışmışlar, olmamış.

şimdi çıktık filmden :)
orijinalinden daha iyiydi dersem sinefillikten atılır mıyım bilmiyorum…
Haluk Bilginer’in muazzam karakteri Feyyaz’ın da aşırı absürt komedisi birleşince çok farklı samimi bir şeyler çıkmış ortaya…
IMG_2864.jpeg

Geri