En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
the-whale-movie-1024x576.jpeg

the whale'i izledim. çok seveceğimi tahmin ediyordum öyle de oldu. brendan fraser'ın hollywood'dan soyutlanması ve yıllar sonra kendisine yapılan iadei itibar zaten çok ilgimi çeken bi konu. filmde de oscarı ne kadar hak eden bi aktör olduğunu kanıtlamış bizlere.
filmi çok sevdim. tek mekan, aksiyonsuz ama duygu yüklü bir konu ve doyurucu diyologları ile bana beklediğimi verdi. filmle ilgili en sevdiğim detaylardan biri de moby dick metaforu oldu. bir zamanlar, burada beni "kaptan ahab"ı olarak gördüğünü yazan moby dick'im juliette'yi anımsatmasıyla da duygulandırdı. :')
-halbuki bana göre o benim çok sevdiğim sevgili yoldaşım sanço panza'mdı...-

Uzun soluklu bi dizi buldum kendime Bosch 4 bölüm izledim sardı mı emin değilim henüz

ben de öyle oldum ash ve ben ilk bölümde ağladım biraz :d tam neresiydi hatırlamıyorum ama kızın o çekingenliği ve yalnızlığı beni üzmüştü. ben her hafta çarşambayı zor bekliyorum bu anime için:d
Ben de izledim simdi. Citir cerez, hemen pit pit gidiveriyor. Yalniz, kiza surekli nasil iyi bir es olunuru ogrettikleri sahnelerde veya kizin tek hayat amacinin iyi bir es olmak konsepti uzerine kuruldugu sahnelerde, icimdeki feminist bir saha kalkiyor, kafa goz dalmak istiyorum :D

Ragnarok'u izledim. İlk sezonu fena değildi. Sadece biraz durgun bir ilerleyiş vardı. İkinci sezonda her şey daha da netleştiğinde daha çok keyif verdi. Özellikle de mitolojik kavramlara daha sık yer verilmeye çalışıldı. 3. sezon daha güzel geçer dedim ama kötü bir son ile bitti :)

Ben de izledim simdi. Citir cerez, hemen pit pit gidiveriyor. Yalniz, kiza surekli nasil iyi bir es olunuru ogrettikleri sahnelerde veya kizin tek hayat amacinin iyi bir es olmak konsepti uzerine kuruldugu sahnelerde, icimdeki feminist bir saha kalkiyor, kafa goz dalmak istiyorum :D

aslında “toplumda nasıl davranılır, onun konumundaki biri nasıl davranır”ı öğretiyorlar, çünkü kız ötelenmiş, sindirilmiş. genç kız kimliğini de kadın kimliğini de bilmiyor. evin hizmetçisi konumunda yaşamış gitmiş. ben kaçırdım mı? senin dediğin tarzda algılamadım. bir de eski bir dönemde geçiyor gibi, bendeki zaman algısı böyle. o yüzden biraz es geçebiliriz bence jfjd aman boş ver, kızın her anlamda içindeki güç ortaya çıkacak. hem insani, hem kadınsal hem de doğaüstü olarak. çiçek gibi açılmasını bekliyorum.

aslında “toplumda nasıl davranılır, onun konumundaki biri nasıl davranır”ı öğretiyorlar, çünkü kız ötelenmiş, sindirilmiş. genç kız kimliğini de kadın kimliğini de bilmiyor. evin hizmetçisi konumunda yaşamış gitmiş. ben kaçırdım mı? senin dediğin tarzda algılamadım. bir de eski bir dönemde geçiyor gibi, bendeki zaman algısı böyle. o yüzden biraz es geçebiliriz bence jfjd aman boş ver, kızın her anlamda içindeki güç ortaya çıkacak. hem insani, hem kadınsal hem de doğaüstü olarak. çiçek gibi açılmasını bekliyorum.
Yoo kacirmamissin, haklisin da iste biraz nefes alip vermem gerekiyor arada :p Bakalim neler cikacak, ben de heyecanla bekliyorum.

Selahattin Paşalı'nın olduğu kötü bir yapım düşünemiyorum zaten. Gerilim düzeyini çok iyi ayarlamışlar, enfes.

Not: film şu an sadece mubi platformunda.

mukavemet.jpg

images

IMG_2676.jpeg

şöyleli böyleli. kızdım biraz ve üzüldüm de.

@Alavarez mukavemeti tavsiye eder misin, izliyim mi. Tek mekan filmleri sıkar beni

kulüp, 2. sezona başladık, güzel gidiyor. bu diziyi seyretmeyi seviyorum.

(edit ilk sezon, iki kısım halinde yayınlandığı için üç sezon sanıyormuşum, düzelttik)

Son düzenleme:
hiç beklentisiz bu filmi açtım. ne kadar güzeldi. uzun süredir izlediğim, yüzeysel olmayan en iyi romantik filmdi. zaman zaman gözümü de doldurdu. kalbim yumuşadı.

IMG_2761.jpeg

Geri