En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
kulüp, 2. sezona başladık, güzel gidiyor. bu diziyi seyretmeyi seviyorum.

(edit ilk sezon, iki kısım halinde yayınlandığı için üç sezon sanıyormuşum, düzelttik)

kulüp dizisini tamamladım. ben bu diziyi seyretmekten çok keyif alıyorum ama bu sezon beni birçok açıdan hayalkırıklığına uğrattı. şöyle ki; (bundan sonrası spoiler)

öncelikle bu sezon, mathilda’nın torunu ve raşel’in kızının anlatıcılığında devam ediyor. çocuk oyuncu oldukça başarılı ve artık hikaye biraz onun hikayesine dönüşüyor. bu hoşuma gitti. benim eleştirdiğim nokta, hikayedeki zorlama keriman karakteri. şimdi bu dizinin ne kadarı kurgu ve ne kadarı gerçek bilemiyoruz. kurgu ve yaşanmışlık iç içe. keriman fazla kurgu gibi duruyor ve gereksiz. hikayeyi özel hale getiren iki kişinin ölümüne sebep oluyor. ne gerek vardı? gerçekten böyle mi oldu? öf ne gereksiz bir karakterdi keriman. üstelik bir insanın bu karakterdeki iğrençliği, başıbozukluğu ve ahlaksızlığı bu kadar süre görmemesi imkansız. bu yüzden kurgu olduğunu düşünmekteyim.

raşel ve ismet’i hiç anlayamadım. evet travmaları var, hatta rana denizer, raşel karakteri ile ilgili psikolojik bir yorumlama yapmış ama ben insanın bütün eylemlerinin sorumluluğunu, çevresel etkenlere yıkmaya gönüllü değilim. raşel gibi bir karakter, insanın ona anlayış ve merhamet göstereceği çizginin ötesine geçti.

son olarak selim, mathilda ve çelebi çok mutlu sonları hak ediyordu. bu arada çok güzel oynadı, gökçe bahadır ve fırat tanış. bir sevgi bu kadar geçebilirdi ekrandan.

bazı şeylere katılmasam da neticede seyir keyfi yüksek bir yapım seyrettim. devam sezonu gelecek gibi görünüyor. bakalım.

liebes kind.

IMG_3109.jpeg

ne diyorlar bu türe? psikolojik gerilim galiba. gerim gerim gerdi bu dizi beni. mini bir dizi, ben beğendim. buna benzer bir film vardı. onu da izlemek isteyenler için bırakıyorum buraya:

IMG_3108.jpeg

bir sürü şey izledim hangi birinden bahsedeyim bilemedim. do not disturb’den bahsedeyim öncelikle.

ben cem yılmaz’ın son işlerinden pek keyif almadım. izledim, vakit geçirdim ama işte o kadar. bu filmi ise sevdim galiba. karakomik filmlerden metin’in bir başka hikayesi.
zamansal olarak tak bir geceyi içine alan bu filmde daha fazla kaos bekliyordum ve bence öyle olmalıydı, yine de bu haliyle de fena değil.

tipik bir kaybeden filmi, ufak tefek toplumsal eleştiriler. karakterlerin hiçbirini sevmiyorsunuz ama metin’e biraz acıyor olabiliriz.

filmde beni üzen cümlelerden biri şuna benzer o cümleydi “abi sen kasmasan oluyor, ben kassam da olmuyor”

bence izlenir.

bir sürü şey izledim hangi birinden bahsedeyim bilemedim. do not disturb’den bahsedeyim öncelikle.

ben cem yılmaz’ın son işlerinden pek keyif almadım. izledim, vakit geçirdim ama işte o kadar. bu filmi ise sevdim galiba. karakomik filmlerden metin’in bir başka hikayesi.
zamansal olarak tak bir geceyi içine alan bu filmde daha fazla kaos bekliyordum ve bence öyle olmalıydı, yine de bu haliyle de fena değil.

tipik bir kaybeden filmi, ufak tefek toplumsal eleştiriler. karakterlerin hiçbirini sevmiyorsunuz ama metin’e biraz acıyor olabiliriz.

filmde beni üzen cümlelerden biri şuna benzer o cümleydi “abi sen kasmasan oluyor, ben kassam da olmuyor”

bence izlenir.
Sürükleyici bir kaç film bırak bana Lari bu aralar filmlere sardım:=)

Sürükleyici bir kaç film bırak bana Lari bu aralar filmlere sardım:=)

yazayım yosuncum. dur düşüneyim.

o zaman eski-yeni karışık aklıma gelenleri yazayım, sen izlemediklerine bakarsın.

nowhere
do not disturb
forgotten love
wes anderson kısa filmleri var netflix’te hepsine bakabilirsin, ben bu adamı çok severim. the wonderful story of henry sugar var, istersen önce bununla başla. hiç wes anderson seyretmediysen, “büyük budapeşte oteli” harikadır.
ikna izledin mi? netflix versiyonu eğlenceli, bir bakabilirsin.
bir de epey oldu yazmıştım buraya, şey izledim. “ilk bakışta aşkın matematiksel olasılığı” çok tatlıydı. ilk aklıma bunlar geldi. yazarım yine aklıma geldikçe.

yazayım yosuncum. dur düşüneyim.

o zaman eski-yeni karışık aklıma gelenleri yazayım, sen izlemediklerine bakarsın.

nowhere
do not disturb
forgotten love
wes anderson kısa filmleri var netflix’te hepsine bakabilirsin, ben bu adamı çok severim. the wonderful story of henry sugar var, istersen önce bununla başla. hiç wes anderson seyretmediysen, “büyük budapeşte oteli” harikadır.
ikna izledin mi? netflix versiyonu eğlenceli, bir bakabilirsin.
bir de epey oldu yazmıştım buraya, şey izledim. “ilk bakışta aşkın matematiksel olasılığı” çok tatlıydı. ilk aklıma bunlar geldi. yazarım yine aklıma geldikçe.
bazılarını izledim bu akşam eve gidince bakarım diğer yazdıklarına:*

Westworld son sezona gelebildim. Şükürrr.
Pinkman'ciğim bu dizide b.k gibisin. Keşke seni burada gördüğümde bu kadar sevinmeseydim...

evet ya dönerse senini izleyemedik
neyse baharda izleriz
baharı bekleyen kumrular gibi

Yaratılan” izledim. Yarısını izledim. Güzel. Gece izledim. Fareli sahneler vardı. Gece korktum biraz. Fare gobim var da… skksjks
Dizi güzel ama…

miyazaki’nin “how do you live?”inden bahsetmiştim başka bir başlıkta.

ve muhteşem bir şey bitirdim. “all the lights we cannot see”

4 bölümlük bir mini dizi. 2. dünya savaşının son günlerinde direnişe destek veren kör fransız bir kızla bir alman askerinin yolları bir şekilde dolaylı da olsa kesişiyor.
hayır hayır klasik bir romance değil, çok hoş bir dizi.
bir kitaptan uyarlamaymış. keşke önce kitabını okusaydım, sonradan öğrendim bunun bir uyarlama olduğunu.
şu anda da stoklarda bulamadım kitabı.
sevdim.
spoi: alman’ın da akıbetini görmek isterdim.

8/10 olur.

miyazaki’nin “how do you live?”inden bahsetmiştim başka bir başlıkta.

ve muhteşem bir şey bitirdim. “all the lights we cannot see”

4 bölümlük bir mini dizi. 2. dünya savaşının son günlerinde direnişe destek veren kör fransız bir kızla bir alman askerinin yolları bir şekilde dolaylı da olsa kesişiyor.
hayır hayır klasik bir romance değil, çok hoş bir dizi.
bir kitaptan uyarlamaymış. keşke önce kitabını okusaydım, sonradan öğrendim bunun bir uyarlama olduğunu.
şu anda da stoklarda bulamadım kitabı.
sevdim.
spoi: alman’ın da akıbetini görmek isterdim.

8/10 olur.
ikinci dünya savaşı, nazi almanyası ve bir mini dizi. bunu gözden kaçırmışım. fragman kalite olarak kendini gösteriyor. sen 8/10 vermişsin, genel yorumlara bakmaya gerek yok. teşekkür ettim lari.

The wampire diares e klaus un ilk goruldugu bolumden itibaren tekrar izlemeyi dusunuyorum
Ondan sonra The originals e basliyim..

the gilded age. 2. sezon izliyorum. 1. sezonda ne oldu ne bitti hep unutmuşum. öncesini çok hayal meyal hatırlıyorum. yine de keyifle izliyorum:d güzel gidiyor şimdilik.

Dirk gently taa 2018 de çekilmiş ben yeni izledim. Çerezlik

Geri