Larien
Elmas Üye
kulüp, 2. sezona başladık, güzel gidiyor. bu diziyi seyretmeyi seviyorum.
(edit ilk sezon, iki kısım halinde yayınlandığı için üç sezon sanıyormuşum, düzelttik)
kulüp dizisini tamamladım. ben bu diziyi seyretmekten çok keyif alıyorum ama bu sezon beni birçok açıdan hayalkırıklığına uğrattı. şöyle ki; (bundan sonrası spoiler)
öncelikle bu sezon, mathilda’nın torunu ve raşel’in kızının anlatıcılığında devam ediyor. çocuk oyuncu oldukça başarılı ve artık hikaye biraz onun hikayesine dönüşüyor. bu hoşuma gitti. benim eleştirdiğim nokta, hikayedeki zorlama keriman karakteri. şimdi bu dizinin ne kadarı kurgu ve ne kadarı gerçek bilemiyoruz. kurgu ve yaşanmışlık iç içe. keriman fazla kurgu gibi duruyor ve gereksiz. hikayeyi özel hale getiren iki kişinin ölümüne sebep oluyor. ne gerek vardı? gerçekten böyle mi oldu? öf ne gereksiz bir karakterdi keriman. üstelik bir insanın bu karakterdeki iğrençliği, başıbozukluğu ve ahlaksızlığı bu kadar süre görmemesi imkansız. bu yüzden kurgu olduğunu düşünmekteyim.
raşel ve ismet’i hiç anlayamadım. evet travmaları var, hatta rana denizer, raşel karakteri ile ilgili psikolojik bir yorumlama yapmış ama ben insanın bütün eylemlerinin sorumluluğunu, çevresel etkenlere yıkmaya gönüllü değilim. raşel gibi bir karakter, insanın ona anlayış ve merhamet göstereceği çizginin ötesine geçti.
son olarak selim, mathilda ve çelebi çok mutlu sonları hak ediyordu. bu arada çok güzel oynadı, gökçe bahadır ve fırat tanış. bir sevgi bu kadar geçebilirdi ekrandan.
bazı şeylere katılmasam da neticede seyir keyfi yüksek bir yapım seyrettim. devam sezonu gelecek gibi görünüyor. bakalım.