En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
sanki 9 yil once degil de, 20 yil oncenin filmi.
komikti, eglendim izlerken :d
1680984523353.png

boğa boğa o kadar gereksiz ve hiçbir şey anlatmayan bir film olmuş ki, minimum beklentiyle izlerken dahi sıkıntıdan infilak edecektim. filmin ironisi seyirciyi sıka sıka boğmaksa gayet başarılı olmuş ama onun dışında bir gayesi varsa başaramamış.

gerilim desen değil, aksiyon desen değil, gizem desen değil. hepsinden biraz var ama hiçbirinden yeterince yok. bu film benim ilk yönetmenlik denemem olsaymış yapımcılar bir daha yüzüme bakmazmış, sinema emekçileri bu işleri bırakmam için aralarında para toplayıp beni maaşa bağlarmış. tamamen onur saylak, hakan günday ve kıvanç trio'sunun gazıyla izlenip, izlendiğinin dakikasında unutulacak bir şey çıkmış ortaya.

netflix herhalde türkiye'de kaliteli işlerin değil popülaritesi olan isimlerin izlendiğini keşfetmiş ve o yüzden içeriğe abanmaya gerek duymuyor.

gerçi muhtemelen genel olarak 50 tane işe yaramaz içerikten 1 tane çok izlenen dizi çıktığında (la casa de papel, wednesday, squid game vs.) kalan 49 tanenin ticari açıdan bir zararı olmuyor netflix'e ve adamlar platformu canlı tutmak istedikleri için sürekli yeni içerik üretmek zorunda olduklarının farkındalar. ama hiç değilse yerele yaptığınız işlerde kalite biraz yukarıda olsun be kardeşim. sinemada gösterime girse 10.000 bilet satmayacak şeyleri kakalayıp duruyorsunuz.

queen charlotte bitirdim. bence bridgerton serisinin en güzel kısmıydı. genç charlotte’un hikayesini izledik. julia quinn, romanını yazmış bunun shonda rhimes ile. charlotte, normalde bridgertons kitaplarındaki bir karakter değildi. dizi ile girmiş seriye. dizi de zaten kitaplardan çok bağımsız bir uyarlama. ilk sezon neyse ama ikinci sezon benim için tam bir hayalkırıklığı idi. çünkü anthony’nin hikayesi, serinin en güzellerinden biriydi. çöp etmişler resmen. ama üçüncü sezon, bence sezonların en iyisiydi.
tabi ki tarihi gerçeklikten de biraz bağımsız. evet bir charlotte var, mad king george da var. ama böyle bir aşk var mıdır? bilemiyoruz. 13’ü yetişkinliğe ulaşan 15 çocukları olduğuna göre bir şeyler varmış jdjd
bu arada kraliçe charlotte’un gerçekten melez bir kraliçe olduğuna dair iddialar gündeme geldiyse de yalanlanmış. ilginç şeyler okudum, ingiliz kraliyet ailesinin ilk melezi meghan değil charlotte olabilir^
her neyse dizi, bridgertonseverleri tatmin eder. izlenir.

Konulu film olarak, Şeytanın düşmanı... Rezaletti tavsiye etmem.

the stutterer. 2015 yapımı bir kısa film. ben kısa film çok seviyorum. bu da sevdiklerimden biriydi. geeenwood, doğuştan gelen bir kekemeliğe sahiptir. sosyal medya üzerinden romantik bir bağ kurduğu ellie, londra’ya gelmiş ve greenwood ile yüz yüze görüşmek istiyordur. greenwood ise ellie’ye söyleyemediği kekemeliği sebebiyle ve bu sebepten ilişkilerinin bozulabileceği endişesiyle ellie ile görüşmekten çekiniyordur. bir gün cesaretini toplar ve…

filmi biz greenwood’un iç sesiyle izliyoruz, dolayısıyla greenwood ne biliyorsa biz de izleyici olarak onu biliyoruz, fazlasına hakim değiliz. o yüzden, filmin sonunda greenwood ne hissettiyse ben de onu hissettim. bu güzel kısa film beni tam kalbimden vurdu.

Son düzenleme:
Deprem gecesinin hemen öncesi, eternal sunshine of the spotless mind. O günden beri de bir şey açmadım...

1683445809585.png

1683445861695.png
bu sondaki zayif adam rolunu cok iyi oynadi. korkunctu :d

Dizi için ayrı başlık olmadığı için buraya yazıyorum.

We Own This City

The Wire'ın yapımcılarından based on a true story bir mini dizi. Bir polisiye olan bu mini dizi yine Baltimore'da geçiyor. Polis teşkilatının gözde bir biriminin esasında nasıl bir yolsuzluk sarmalına girdiğini işliyor dizi. Tempolu olmasa da epey akıcı bir yapım. The Wire izleyenlerin aşinalık hissedeceği durumlar, sahneler ve oyuncular var. Ben çok beğendim. 8/10

Broadchurch, Line of Duty ve Luther gibi müstesna yapımları bir kenara bırakırsam Amerikan polisiyelerini ve yapımlarda yaratılan dünyaları İngiliz polisiyelerinden daha çok seviyorum. Ehveni şer denecek İngiliz polisiyelerinde çoğunlukla bir mıy mıy mıy hali var. Amerikan polisiyelerinde, bilhassa Hbo yapımlarında dizi ağır ve bol diyaloglu olsa dahi insanı ekran başında tutuyor, bir sonraki sahne için hazırda bekletiyor. Bu da muhtemelen yaratılan kült karakterlerden dolayı diye düşünüyorum.

Bu arada çoğu Hbo dizisi gibi bu dizi de Blu Tv'de. Blu Tv bence şu an ülkemizdeki en f/p streaming platformu.

Bu arada 2, dizi, Justin Fenton'ın aynı isimli bir kitabından uyarlama. Epey bir ilgimi çekti. Fırsat olursa kitabı da okumak istiyorum. Malum platformlarda e kitap formunda bulunabilir kitap da.

Geri