boğa boğa o kadar gereksiz ve hiçbir şey anlatmayan bir film olmuş ki, minimum beklentiyle izlerken dahi sıkıntıdan infilak edecektim. filmin ironisi seyirciyi sıka sıka boğmaksa gayet başarılı olmuş ama onun dışında bir gayesi varsa başaramamış.
gerilim desen değil, aksiyon desen değil, gizem desen değil. hepsinden biraz var ama hiçbirinden yeterince yok. bu film benim ilk yönetmenlik denemem olsaymış yapımcılar bir daha yüzüme bakmazmış, sinema emekçileri bu işleri bırakmam için aralarında para toplayıp beni maaşa bağlarmış. tamamen onur saylak, hakan günday ve kıvanç trio'sunun gazıyla izlenip, izlendiğinin dakikasında unutulacak bir şey çıkmış ortaya.
netflix herhalde türkiye'de kaliteli işlerin değil popülaritesi olan isimlerin izlendiğini keşfetmiş ve o yüzden içeriğe abanmaya gerek duymuyor.
gerçi muhtemelen genel olarak 50 tane işe yaramaz içerikten 1 tane çok izlenen dizi çıktığında (la casa de papel, wednesday, squid game vs.) kalan 49 tanenin ticari açıdan bir zararı olmuyor netflix'e ve adamlar platformu canlı tutmak istedikleri için sürekli yeni içerik üretmek zorunda olduklarının farkındalar. ama hiç değilse yerele yaptığınız işlerde kalite biraz yukarıda olsun be kardeşim. sinemada gösterime girse 10.000 bilet satmayacak şeyleri kakalayıp duruyorsunuz.