En son hangi diziyi/filmi izlediniz?

Konu sahibi son olarak 310 gün önce görüldü
1 sezon, 8 bolumluk bir dizi. bir kitaptan uyarlanmis hikaye. gercekten yasanmamis tabi ki. hikayede gercek olan tek sey barcelona'da katedralin insanlar tarafindan, kendi imkanlariyla yapilmis oldugu. bu gunlerde hala duruyor o katedral (santa maria del mar). umarim baska bir sezon gelmez. tadinda birakildi.

gercekten guzel bir diziydi. sonu da cok cok guzeldi. izlerken ara sira tam ''kesin simdi darlanacagim ve izleyesim gelmeyecek'' diyecekken, bambaska bir olay yasaniyo ve izlemeye devam ediyorsun. bu hiss cok dizi veya film izlemis olanlarda olur daha cok. ozellikle onlara tavsiye ederim bu diziyi. larien de bana tavsiye etmisti bu diziyi hatta.

musluman arablar, katolik hristiyan olan ispanyollar ve sefardik yahudileri de goruyorsunuz dizide. tarihi, kultur, din ve o zamanin pislikleri, zorluklari, her sey. son bolumun son kisimlarinda hz. yusuf'un hikayesi aklima gelmisti. izlediginizde ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

benden bu diziye 8/10 puanos

Ekli dosyayı görüntüle 58524

Ekli dosyayı görüntüle 58523
2. sezonu var thalassa bunun. hatta sana bahsetmiştim hatırlasana. heirs to the land. bu konuda bir yerlere de yazdım. ancak bambaşka bir hikayesi var sezonun. keyif alırsın. hatta ilk sezonun karakterlerinin de akıbetine yer vermişler. ikinci sezon da güzel, keyif alırsın gibi geldi.

Film olarak; Örümcek adamın son filmi

Dizi olarak Chicago P.D 8 sezondayım

erşan kuneri 6/10

love, death&robots (3.kısım) 9/10 (çok seviyom)

tomorrow (çok iyi bir k-drama idi. akran zorbalığı, bodyshaming, cinsel taciz, siber zorbalık, bölüm konularından bazılarıydı. özellikle, japonya'nın 2. dünya savaşı sırasında rızası dışında alıkoyarak seks kölesi haline getirdiği güney koreli kadınlara saygı niteliğindeki bölüm beni çok etkiledi) 10/10

gangubai kathiawadi, 9/10. çok acayip bir konuya değinip tartışmaya açmışlar. hint filmi deyip geri çekilmeyin.

2. sezonu var thalassa bunun. hatta sana bahsetmiştim hatırlasana. heirs to the land. bu konuda bir yerlere de yazdım. ancak bambaşka bir hikayesi var sezonun. keyif alırsın. hatta ilk sezonun karakterlerinin de akıbetine yer vermişler. ikinci sezon da güzel, keyif alırsın gibi geldi.
evet evet, hatirliyorum. bu tavsiye ettigini izledikten sonra 'heirs to the land' onerilerde cikmisti zaten. heirs to the land izleyince biraz, 2. sezonun buradan devam ettigini anladim. biraktim ama. henuz hazir degilim izlemeye. simdilik tadinda birakilmis hissi var. tekrar canim cektiginde izleyecegim.

4762472.jpg

rasko'nun önerdiği night on earth'ü izledim. bu tarz filmleri severim zaten çok hoşuma gitti nerden buldun bunu ya ahaha. en çok new york'taki hikâyeyi sevdim, şu adamın gustavo fring olduğunu yazmasan hayatta anlamazdım inanılmaz değişmiş adam.
baya sevdim filmi. yönetmenin diğer filmlerine de bakıcam.

Hayatim film hem izliyor hem oynuyorum... en sonuncuyu hatirlamiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ne
Stalingrad Kuşatması isimli tarihi bir belgesel izledim.

sen ben lenin. barış bıçakçı sevdiğim için filmi de çok sevdim. oyuncular bir harikaydı. ince esprilerle bezeli dozunda eleştirisiyle tatlı bir filmdi. bir kasabada, lenin heykeli kaybolur; heykeli ve sorumluyu bulmakla görevli iki polis, ahaliyi sorguya çeker. tek mekan filmi. şeker bir film.

bir de "av" izledim. açlık oyunları tadında bir filmdi tam öyle de değil de, öyle olacak sanıyorsun :D heyecanlıydi. vakit geçirmelik. cuma akşamı filmi.

6 bolumluk mini-dizi, belgesel tadinda. 'based on the truth and lies' diyor. stockholm sendromu bu adam sayesinde cikti ortaya (nette hikayesi mevcut, okuyunuz. dizide de gosteriliyor).
uyari: cinsellik, 18+ sahneler cok fazla

clark olofsson, isvecli criminal. cult persona haline gelmis. star gibi goruyorlar bu adami. en cok clark kendisini boyle goruyordu. bu gunlerde 75 yaslarinda ve emekliligin tadini cikariyor (). genel manada hayatinin yarisindan fazlasini mapusta gecirmis. orada kaldigi donemler cok kitap okurdu. kitap okuyan adamin hali baska oluyor. bu sayede egitimini tamamlamis. kendisine yarari olmayan hic bir ise girismezdi. hep bir plani vardi. bosuna mu okudu o kitaplari sizce?

simdi bu clark surekli mapusa girer cikardi. bazen kacar, yakalanmak istedigi zaman yakalanir veya tekrar suc isler hapise girerdi. kendi kafasina gore isliyordu her sey. isine geliyordu. eglenceli buluyordu bunu hatta. o yuce, herkes aptal. hatta babasinin dukkaniymis gibi bankaya girer soyardi. o sahnede biraz gulmus olabilirim. gercekten bir sure sonra komedi gibi geliyor insana.

bu problemli ve tehlikeli insanlarin hep bir karizmasi ve cekiciligi olur ya? iste clark da boyle taniniyor, biliniyordu. insanlar manyak gercekten. bu mini-dizi cekilirken kendisi de netflix'e yardim etmis, sette bulunuyordu. clark bilinmek, taninmak, unlenmek istiyordu. basardi. kitaplar, filmler ohoho. hem cocuklugu nasildi sizce? evet, tahmin ettiginiz gibi. cok klise, surekli 'cocuklugun nasil gecti' sorulari da cok itici, ama gel gor ki her insanda derin bir iz ve yara birakiyor cocuklukta olusan olumsuzluklar. bahane degil butun yaptiklari icin elbet. butun yaptiklarini kendi hur iradesiyle yapti canim. orasi ayri. sadece bazi hareketleri, yapilanlari veya aksine, yapilmayanlari daha iyi anliyorsun bu insanlarda.

ben pek begenmedim bu mini-diziyi. genel manada iyidi, ama bana hitap etmedi. fazla acik sacik sahneler, cinsellik, espiri anlayislari falan filan. sevmedim. adamin bir kac fotografini gordum. bu diziye baslamadan aratmistim merakimdan ve ilk izlenimim su yonde.. gencligi diger seri katillerin tipini andiriyor. bu akrep burcu dominant olan katilleri, ted bundy gibi kisileri andiriyor. karizmatik, evet. yasliligini ise tam bir pedo veya sapiga benzetiyorum. dislanmis insan tipi mevcut kendisinde. farkli kafa. o tiplerden.

1653567382142.png

1653568687599.png
clark olofsson'u canlandiran oyuncu bill skarsgard

1653568740965.png
gercek clark olofsson
1965

1653568780683.png

1653568810915.png

Film degil de “My next guest needs no introduction” serisini izliyorum (David Letterman sunuyor, soru cevap seklinde ilerliyor genelde). Cok tatlis konuklari var. Billie Eilish,Ryan Reynolds <3, Kevin Durant bu sezondaki izlediklerim.

bu filmi izlemeden once 'white snake' izleyin. en buyuk Çin halk efsane hikayelerden. goruntu olarak online playstation oyunlari andiriyor. bana gore degil derken, izledikce izledim. hosuma gitti yinede. boyle hikayeleri okumak daha zevkli bence. kendi hayal gucunuzun goruntu susleriyle daha zevkli olurdu. bunun disinda genel manada begendim.

1653755548392.png

1653755606939.png

1653755828611.png

daha bugun haberlerde okumustum. hollanda'da bir kac doktor kendi spermini kullandi donor olarak. bir cok doktor bunu yapiyor aslinda. iste tam olarak bununla ilgili bir belgesel. kadinlara ve cocuklara uzuldum. bu herif yuzunden cocuklarin hepsinde ayni hastalik var. kimlik krizleri olustu. cocuklari buyuten ve seven babalara da uzuldum. bu doktor aslinda baya baya kadinlara ''tecavuz'' etti.

acaba neden bazi doktorlar bunu yapiyorlar? cogalma icgudusu mu? deney mi? oylesine mi? ego mu? muthis DNAmi dunyaya yaymak zorundayim hissiyati mi? ne yani? niye? gorduk muthis dnayi. yazik.

1654026075951.png

Akrep Kral 5

Ben bu tarz filmleri seviyorum. Mısır, antik cag, mumya, zombi filmleri gibi.

yalanin-icadi-netflix-izle.jpg
"Yalanın İcadı"

neşflişte var. Wooaaaaww bi film değil ama konusu bi tık hoşuma gitti. Çok fazla boş vaktiniz varsa izleyin...

2021 model mortal kombat izledim de o neydi be kardeşim....
ben kahveden adam toplasam daha güzel çekerdim valla

Geri