Larien
Elmas Üye
2. sezonu var thalassa bunun. hatta sana bahsetmiştim hatırlasana. heirs to the land. bu konuda bir yerlere de yazdım. ancak bambaşka bir hikayesi var sezonun. keyif alırsın. hatta ilk sezonun karakterlerinin de akıbetine yer vermişler. ikinci sezon da güzel, keyif alırsın gibi geldi.1 sezon, 8 bolumluk bir dizi. bir kitaptan uyarlanmis hikaye. gercekten yasanmamis tabi ki. hikayede gercek olan tek sey barcelona'da katedralin insanlar tarafindan, kendi imkanlariyla yapilmis oldugu. bu gunlerde hala duruyor o katedral (santa maria del mar). umarim baska bir sezon gelmez. tadinda birakildi.
gercekten guzel bir diziydi. sonu da cok cok guzeldi. izlerken ara sira tam ''kesin simdi darlanacagim ve izleyesim gelmeyecek'' diyecekken, bambaska bir olay yasaniyo ve izlemeye devam ediyorsun. bu hiss cok dizi veya film izlemis olanlarda olur daha cok. ozellikle onlara tavsiye ederim bu diziyi. larien de bana tavsiye etmisti bu diziyi hatta.
musluman arablar, katolik hristiyan olan ispanyollar ve sefardik yahudileri de goruyorsunuz dizide. tarihi, kultur, din ve o zamanin pislikleri, zorluklari, her sey. son bolumun son kisimlarinda hz. yusuf'un hikayesi aklima gelmisti. izlediginizde ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
benden bu diziye 8/10 puanos
Ekli dosyayı görüntüle 58524
Ekli dosyayı görüntüle 58523